Kiedyś na wszystkich imprezach rodzinnych, imieninach u cioci czy wujka nie mogło jej zabraknąć. Galaretka z nóżek, tradycyjna, pełna kolagenu naturalnie pozyskanego z gotujących się wieprzowych
nietylkopasta.plSarmackie korniszony kanapkowe , przetwory Sarmackie korniszony to stary przepis. Dokładnej genealogii nie znam , ale na pewno jest jeszcze z czasów Polski szlacheckiej. Nie jest to też
Ogrodnik w podróżyKiedyś nie przepadałam za mięsem z piersi indyka lub kurczaka, ale ostatnio mogłabym je jeść niemalże codziennie. Lubię przygotowywać lekkie obiady, które ze smakiem zjada moja
Di gotujeWłochy to przede wszystkim makarony. Jak myślę Włochy to od razu mam obraz idealnie ugotowanego makaronu z perfekcyjnie przygotowanym sosem. Klimat za oknem typowo włoski więc
Kuchnia w oparachGrillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo - hit sezonu grillowego Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo, obłędna w smaku, chrupiąca, podana w formie sałatki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki:
Wino Francja KuchniaSałatka z szynką i tortellini jest bardzo szybka w przygotowaniu. Odrobina świeżego koperku dodaje jej świeżości i niezwykłego zapachu. Idealnie sprawdzi się w upalne słoneczne dni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Babeczki smakują rewelacyjnie i sprawdzą się jako syta przekąska (nawet w pracy, czy na spacerze) lub pyszne śniadanie. Są mocno wilgotne oraz bardzo aromatyczne. Zapewniam
Di gotujeSzybki omlet z pomidorami i pieczarkami Czasami, ma się ochotę na solidne śniadanie , a nie wiadomo co wciągnąć . Wtedy dobrym pomysłem jest omlet z dodatkami . W
Ogrodnik w podróżySkładniki: 4 pieczarki portobello 1/2 bakłażana 100 g szpinaku 100 g boczku 1 cebula sól, pieprz 1/2 kulki mozzarelli Galbani słodka papryka Przygotowanie: Z pieczarek usunąć
czarrna od kuchniWątroba wieprzowa z pieczarkami i cherry Wątroba , obojętnie jaka, czy wieprzowa , czy drobiowa u niektórych ludzi, nie budzi najcieplejszych uczuć , ja się do nich nie zaliczam
Ogrodnik w podróżyTaakk! Uwielbiam faszerowane pomidory i sukcesywnie serwuję je gościom przy okazji wszelakich spotkań. Ostatnio do gustu przypadły mi te, faszerowane suszonymi pomidorami. W zasadzie wszystko z
Mojewlasne.pl1 duże awokado, mleko, sok z limonki, sól, cukier, 5 g żelatyny Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ. Przełożyć do miseczki
królestwo garówOgórki amerykańskie do hamburgerów , sandwichy – przetwory Ogórki amerykańskie , to bardzo praktyczny sposób na przygotowanie , całosezonowego dodatku do hamburgerów , czy sandwichy . No a przecież powszechnie wiadomo
Ogrodnik w podróżySałatka to świetna propozycja na posiłek do pracy. Odpowiednio skomponowana, dostarczy Wam wiele cennych składników odżywczych i da sytość na kilka godzin. Idealnie sprawdzi się, gdy
Chilli Czosnek i Oliwa