Kto śledzi moje konto na Instagramie ten wie, że jakiś czas temu otrzymałam przesyłkę z książką Malwiny, czyli autorki bloga Filozofia Smaku. Od dawna jestem fanką
Pasja SmakuPamiętacie taki „wynalazek” jak chleb w jajku?? To taki fajny patent na wykorzystanie czerstwego pieczywa, które nie nadaje się już do jedzenia w zwykłej
Smaki Na TalerzuSałatka z pieczonych buraków i awokado to pyszna i zdrowa propozycja Madzi na romantyczną kolację we dwoje :) Idealnie dobrane składniki świetnie łączą się ze sobą smakami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W poszukiwaniu nowych miejsc gdzie można smacznie zjeść największą pułapką jest to, że nie zawsze dobrze zjesz. Jak wczoraj. Wczoraj jedząc całkiem miernego "stejka" w jednej
Mango PapajaTa sałatka to samo zdrowie. Delikatny indyk, sodka pomarańcza i wyraziste pesto to idealne połączenie. Indyk jest niskokaloryczny, sycący ogólnodostępny. Jamie Oliver zapytany co zabrałby
Kuchnia w oparachZafascynowani gruzińskim chaczapuri, postanowiliśmy zrobić coś na wzór tej potrawy. I znowu połączyliśmy kuchnie, gdzie dominuje nasza, rodzima. Składniki 2 niepełne szklanki mąki 20 g drożdży
R'n'G Kitchenporcja drobiu na rosół włoszczyzna jak na rosół; marchewka pietruszka cebula por seler ziele angielskie sól pieprz listek laurowy lubczyk dodatkowo ugotowane na twardo jajka
Gotowanie jest łatweSzaszłyki to danie, które doskonale sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Okazją do ich podania mogą być również święta.
Przepisy KulinarneZupa pieczarkowa z makaronem Jak już wielokrotnie podkreślałam , kocham zupy i nie ma tygodnia ,żebym jakiejś nie ugotowała . Oczywiście reszta rodziny żywi się inaczej , gdyż żadne
Ogrodnik w podróżyJeśli po sobotnio-niedzielnych obiadach macie dość mięsa, to ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu. Muffinki wyszły pyszne, są bardzo syte, a najlepsze jest
Smaki ArmineCześć! Śledzie w occie, śledzie w sosie musztardowym, śledzie panierowane w zalewie - teraz napiszę o śledziach w sosie śmietanowym. Bardzo fajna odmiana podania śledzi. Takie właśnie
Pieprzyć z FantazjąLubię pikantne dania ale takie, gdzie ostrość nie dominuje nad innymi smakami, a fajnie szczypie w usta i lekko podrażnia nasze kubki smakowe. I to jest
Oslov.Dziś przepis na banalnie prostą i szybką przekąskę z ciasta francuskiego bez użycia piekarnika. Co nam będzie potrzebne? Tylko dwa składniki
magiczna kuchnia KasiJak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika
nietylkopasta.pl