Śledzie w sosie śmietanowym 211Cześć! Śledzie w occie, śledzie w sosie musztardowym, śledzie panierowane w zalewie - teraz napiszę o śledziach w sosie śmietanowym. Bardzo fajna odmiana podania śledzi. Takie właśnie
Pieprzyć z Fantazją
Pikantne skrzydełka w sosie masala 223Lubię pikantne dania ale takie, gdzie ostrość nie dominuje nad innymi smakami, a fajnie szczypie w usta i lekko podrażnia nasze kubki smakowe. I to jest
Oslov.
Ciasto francuskie z patelni 284Dziś przepis na banalnie prostą i szybką przekąskę z ciasta francuskiego bez użycia piekarnika. Co nam będzie potrzebne? Tylko dwa składniki
magiczna kuchnia Kasi
Pasta z czarnych oliwek – tapenada 235Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika
nietylkopasta.pl
BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z OLIWĄ CHRZANOWĄ 232BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z OLIWĄ CHRZANOWĄ Zapraszam do zrobienia klasycznego barszczu na zakwasie z dodatkiem ostrej oliwy chrzanowej. Składniki na zakwas buraki czerwone 1 kg
chefintheforest
RYBA PO GRECKU 203RYBA PO GRECKU Zapraszam do zrobienia klasycznej ryby po grecku z warzywami. Ryba smakuje najlepiej dzień po przyrządzeniu. Składniki filet z dorsza 12 szt. marchewki 4
chefintheforest
Quiche lorraine - placek lotaryński 145N ie wiem jakim cudem, po prawie 5 latach prowadzenia tego bloga przepis na quiche lorraine pojawia się dopiero teraz? Tę lotaryńską tartę przygotowuję już dobre
Food Square
Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami koktajlowymi 298Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami suszonymi to idealna kompozycja na przyjęcie w gronie najbliższych ale również pomysł na zdrowe i pożywne danie dla
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Hummus z pieczonej marchwi i buraka – Spyro Reignited Trilogy 227Kolory Spyro są świetną inspiracją do stworzenia przeróżnych dań, które można jeść już oczami – fiolet i pomarańcz świetnie ze sobą kontrastują i wyglądają przecudownie na
Nerds Kitchen
Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą na cieście francuskim 166Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą na cieście francuskim To pyszne i proste danie, które przydaje się na wszelkie imprezy. Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą
Kuchnia na wzgórzu
Surówka zdrowia z kiszonej kapusty 191Surówka zdrowia z kiszonej kapusty Wiadomo wszystkim że kiszona kapusta jest bardzo zdrowa , jak zresztą wszystkie kiszonki . Zawiera mnóstwo dobrych bakterii i witamin , które wspomagają nasz
Ogrodnik w podróży
Pyszne Kofty po polsku 136Pyszne Kofty po polsku Kofty czyli szaszłyki z mięsa mielonego są nieodłącznym elementem kuchni Arabskiej . Jednak te są po polsku , dlaczego ? Otóż żaden Muzułmanin nie zje
Ogrodnik w podróży
Sandwich z polędwiczką wieprzową i sosem musztardowym 148Pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Sandwich z grillowanymi plastrami polędwiczki wieprzowej, sałatą rzymską i sosem musztardowym. Idealny na lunch lub kolację. Czas przygotowania
kulinarnyJa
Pita z karkówką marynowaną w przyprawie gyros 141Jak mało czasu na przygotowanie kolacji to można wykorzystać gotowe pity i nadziać je np. takim farszem. Składniki 6 plastrów karkówki ( ok. 350 g ) Marynata : pół
R'n'G Kitchen
Pasztet z królika 203Składniki 1 większy królik 200 g podgardla 100 g wątróbki marchewka, pietruszka, kawałek selera kilka ząbków czosnku cebula listki laurowe, ziele angielskie, maggi sól, pieprz
Gaździnka warzy