Pasztet z resztek 217Co poniedziałek wyszukiwarki Google zalewa zapytanie: „co zrobić z mięsem z rosołu”, co poniedziałek Google wyrzuca z siebie krokiety, paszteciki, pasztety i inne naleśniki. Mój pasztet
ladykitchen
Chrupiące kukurydziano-serowe kuleczki z winogronem 156Wyraziste, mocno serowe kulki z winogronową niespodzianką, obtoczone płatkami kukurydzianymi i podane z plastrem świeżego ogórka to świetny pomysł na podanie płatków kukurydzianych w nowatorskiej odsłonie
Szalona Kuchnia Eweliny
Carpaccio z buraka 18414.01.2019 Apetyczna i zdrowa przekąska, którą możemy podawać solo lub jako dodatek do mięs. Z pewnością ozdobi nasz stół i zachęci wyglądem do skosztowania. Składniki 2
gotuj ze mną
Śledzie po szwedzku. 216Śledzie po szwedzku, to bardzo przyjemna wersja marynowanych śledzi, ponieważ są bardzo aromatyczne i nie są zbyt kwaśne. Delikatna w smaku cebulka i korzenne przyprawy
Codziennik Kuchenny
Grzanki z łososiem wędzonym, jabłkiem i serem cheddar 173Miałam ochotę na grzanki… Ale nie takie zwykłe z opiekacza. Grzanki, których nie jadłam “całe wieki”. Moczone w jajku z mlekiem i smażone
Moja Delicja
Remoulade z selerem 219Remoulade z selera to po prostu sałatka selerowa wykonana na bazie tradycyjnego, francuskiego sosu remoulade. Sos remoulade to sos majonezowy z dodatkiem musztardy oraz kwaśnych dodatków
Codzienne Gotowanie
Sama NATURa czyli sałatka zrolowana z podsuszonymi pomidorkami 218Sałatka ta jest nie tylko kolorowa, ale i zdrowa. Filety z kurczaka dobrze rozbijamy, przyprawą pikantn ą z chili doprawiamy, nadzieniem z rukoli, fety
Moniki Smakołyki
Deska serów i przekąsek 243To najlepsza opcja na weekendowe spotkanie z przyjaciółmi czy rodziną, pyszna deska serów do której możecie dodać niezliczoną ilość serów, wędlin czy dodatków. Tym razem mam
nietylkopasta.pl
Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami 194Burrata to według mnie najwspanialsze, co wymyślili Włosi (a jest tego trochę...). Ten pulchniutki woreczek z mozzarelli skrywa w sobie cudowne strzępki sera ukryte w śmietance
Food Square
Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem 180Taką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na
Di gotuje
Tatar wołowy 184Tatara wołowego nie może u nas zabraknąć przy żadnej większej okazji. Czy są to święta, czy czyjeś imieniny czy przyjęcie rodzinne z innej okazji. To także
Zielona Kuchnia
Śledź na trzy sposoby 213Śledź na trzy sposoby Przedstawiam Wam trzy najlepsze przepisy na śledzia. Te wersje goszczą co roku na naszym wigilijnym stole. Ale świetnie
kuron.com.pl
Czosnkowe supełki 164Uwielbiam czosnek! To warzywo, które bez skrupułów nadużywam w kuchni? Pod natchnieniem czosnkowych supełków z knajpki stworzyłam ich moją domową wersję. Najsmaczniejsze są jeszcze cieplutkie
Kulinarne S.O.S.
Zupa serowo-brokułowa 17310.01 .2019 Magda Rozgrzewająca, kremowa, z dużą ilością ciągnącego się sera – czegóż chcieć więcej od talerza zupy. Do tego pyszna, a jej gęsta konsystencja nasyci
Smaczna Strona