Moja wiosenna wariacja na temat sushi. W zastępstwie glonów morskich poczciwy ogórek, a nadzienie stanowi miks twarożku z serem feta aromatyzowany pastą z czosnku niedźwiedziego, z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami. Parówki nie tylko grzejemy i jemy z musztardą, czy ketchupem, wykorzystujemy do przygotowania równych dań z ich
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRoladki z szynki są niezastąpione na imprezie czy na świętach. Ostrość ich smaku regulujemy wielkością porcji dodanego chrzanu.
Przepisy KulinarneCzasem jak przygotowuję jakieś kapuśniaczki czy paszteciki zostaje mi mała kulka ciasta. Tym razem wykorzystałam ją do mini pasztecików z kabanoskami - takie finger food ;-) Jeśli zrobimy
Kuchnia domowa AniNa pytanie czy lubisz babeczki? przeważnie TAK usłyszymy, te na słodko, kolorowe, pięknie ozdobione szczególnie lubimy. Ja poczęstuję Was babeczką drożdżową, delikatnie słodką, ale
Moniki SmakołykiSernik nie tylko musi występować pod słodką wersją ale również jako wytrawne ciasto. Składniki: - 100 g krakersów - 30 g masła - 4 łyżki koncentratu Pudliszki - słoik
Kulinarne życieTarta z ciasta typu francuskiego własnej roboty ze szpinakiem, twarogiem ricotta i żółtkami Ciasto na tę pyszną tartę zrobiłam sama, wiadomo,że takie będzie zdrowsze no
zielonacukinka07.05.2019 Niezwykle apetyczna przekąska. Pięknie wygląda na talerzu zachęcając do skosztowania. Szczerze polecam na wyjątkowe okazje, zaskoczycie nie jednego gościa:) Składniki 4 jajka ugotowane na twardo
gotuj ze mnąPierwszy raz przygotowałam domowego drobiowego kebaba. Następnym razem zadbam o to, by kawałki mięsa były troszkę cieńsze. Porcja mięsa jest konkretna. Spokojnie wystarczy na 2-3
Smaki Na TalerzuCzasami wystarczy chwila, jeden gest. I oto sałatka ze śledziem, jest ;) Składniki: 4 duże ziemniaki 4 ogórki kiszone 1 cebula 3 filety śledziowe w oleju z
R'n'G KitchenW ramach akcji wypiekanie na śniadanie Dorotka z bloga Moje Małe Czarowanie zaproponowała super przepis na smażone, wytrawne, ziemniaczane racuchy. Przepis pochodzi z bloga Wypieki Beaty
Stare GarySKŁADNIKI 500 g zielonych szparagów 50 g startego parmezanu 50 g bu ł ki tartej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 jajka s ó l, pieprz Dodatkowo
La grande e la piccola cuocaHummus z dyni możemy zjeść jako przekąskę. Pokroić parę różnych warzyw np. marchewkę, paprykę – maczać w paście i przegryzać. Możemy wykorzystać hummus jako składnik kanapek. Bardzo
wysmienitySałatka z prażonej ciecierzycy Sałatka z prażonej ciecierzycy to naprawdę ciekawa pozycja . Niby brzmi pospolicie i banalnie ale jest naprawdę wyjątkowo smakowita . Dodatek ciecierzycy sprawia ,że
Ogrodnik w podróżytani… łatwy… smaczny… Zamiast wyrzucać resztki z rosołu, można z nich zrobić bardzo smaczny pasztet Przygotowanie jest banalnie proste – wystarczy zemleć
Kulinarne S.O.S.