Dziś bardziej pomysł, niż przepis. Idealna na imprezę deska serów i wędlin. Komponując ją warto postawić na różnorodność, wybrać różne rodzaje serów oraz wędlin, tak by
Smaki Na TalerzuCześć! Pomysł na przekąskę, na obiad bądź na spotkanie ze znajomymi. Bardzo smaczne wydanie domowe quesadilli meksykańskiej. Składniki: * 30 dkg mięsa z nogi kurczaka * 1
Pieprzyć z FantazjąSmażone boczniaki podane ze świeżym pieczywem, posypane solą smakują znakomicie. Panierkę do grzybów robię z jajka, mąki, odrobiny soli i pieprzu oraz papryki słodkiej – smażę
Kuchnia BazyliiHiszpańskie gazpacho jest idealne na upalne dni, tradycjnie przygotowuje się je z pomidorów, papryki i ogórka, ja proponuję Wam oryginalne gazpacho z truskawek, pomidorów i kopru
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaMłode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym Pyszna sałatka , a w zasadzie po prostu ziemniaczki w genialnym sosie jogurtowo ziołowym z ekstra dawką czosnku . Nie ma nic
Ogrodnik w podróżySKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 200 g boczku 3 cebulki dymki 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oliwy extravergine d'oliva 3-4 łyżki
La grande e la piccola cuoca17.07.2019 Doskonałe śniadanie dla dużych i małych. Ładnie wygląda zachęcając do zjedzenia i do tego smaczne i pożywne. Niewiele potrzeba czasu na przygotowanie a zwykłe śniadanie
gotuj ze mnąCześć! Bardzo fajna przekąska nie tylko na spotkania towarzyskie, ale chociażby na ...śniadanie :) Zrobiłam ostatnio takie rollsy dzieciakom na śniadanie i były zachwycone! Składniki: * 1 płat
Pieprzyć z FantazjąDziś chciałam zaproponować Wam sals ę mango, która jest znakomitym dodatkiem do potraw mięsnych i rybnych. Słodki i
La grande e la piccola cuocaWczoraj na blogu pojawił się przepis na wytrawną salsę z mango , która rewelacyjnie podkręca smak każdego dania, zwłaszcza potrawom mięsnym i rybnym np. owocom morza.
La grande e la piccola cuocaOpis Uszka: Uszka to niewielkie, gotowane w wodzie pierogi, które swoim wyglądem przypominają uszka. Zazwyczaj wypełnione są one farszem, np. mięsnym, grzybowym, serowym czy szpinakowym. Farsz
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: 200 g makaronu farfalle 200 g kabanosów 1 puszka groszku 1/2 pora 3-4 kawałki papryko konserwowej 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu sól, pieprz
czarrna od kuchniTą pastę z bobu mogę porównać do hummusu który uwielbiam, dodatkowo dlatego, że do przygotowania pasty używam trochę tahiny czyli pasty sezamowej. Musicie spróbować tej pasty
nietylkopasta.plMam dla Was prawdziwą bombę! Francuska tarta z botwinką i serami to połączenie młodych buraczków i intensywnych serów. Idealna kompozycja smakowa. Tarta znikła chwilę po upieczeniu
PatiGotujeTruskawkowe sushi to niezwykle oryginalna forma podania naleśników z serem z dodatkiem truskawek. Bardzo fajny pomysł na przekonanie do jedzenia każdego niejadka. Składniki: 1 szklanka mąki
Szalona Kuchnia Eweliny