Często robię różnego rodzaju pasty. Najczęściej jest to połączenie ryby z twarogiem. Tym razem przygotowałam pastę jajeczną i zamiast podać ją na kanapce, rozsmarowałam na tortillach
Czerwień i błękitRozgrzewający krem ziemniaczano - czosnkowy W związku z ochłodzeniem klimatycznym w końcu kwietnia interwencja kulinarna - Zupa z ziemniaków, dużej ilości czosnku oraz przypraw podlana białym winem
Wino Francja KuchniaWiosenna sałatka do kolacji Jest to propozycja ekspresowej sałatki do dania głównego. Zajmuje to 5 minut, a efekt? Proporcje dla dwóch
Wino Francja KuchniaBardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu (P asta agli spinaci e gorgonzola) Z cyklu kuchnia włoska. Bardzo kremowa i szpinakowa pasta z odrobiną
Wino Francja KuchniaZielona zupa detox Krok w stronę zdrowia? Najprostsze gotowanie na świecie, bez podsmażania, bez artyzmu. Tylko warzywa, woda, garnek i my! Składniki: 1 młoda cukinia
Wino Francja KuchniaZupa krem z kopru włoskiego z parmezanem Koper włoski - popularny w kuchni śródziemnomorskiej o lekko słodkim i anyżowym smaku i zapachu. Trochę dzięki temu kontrowersyjny, ale
Wino Francja KuchniaZupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem Proporcje na 3 osoby: Składniki: 500 g białych szparagów 2 jajka ugotowane na pół twardo 100 ml
Wino Francja KuchniaSzybka przekąska, chętnie zjadana podczas imprez Składniki: szynka konserwowa ogórek korniszon papryka czerwona konserwowa galareta: odlałam 2 szkl rosołu, dodałam rozpuszczoną we wrzątku żelatynę (1 łyżka
MojaQchnia.plPieczarki smażone w tempurze (tempura to nic innego jak ciasto z mąki i wody) to doskonała przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na
Zrób to smacznieSałatka do obiadu/grilla to niby prosta sprawa, a z doświadczenia swojego i znajomych wiem, że czasem może być sprawą problematyczną
Kolorowy PrzepisownikGołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny to jedno z najnowszych dań, które wymyśliłam na poczekaniu. Plusem jest to, że po
Kolorowy PrzepisownikLżejsza forma placków ziemniaczanych. Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaMamy pełnię wiosny, a stragany uginają się od świeżych warzyw i owoców. Staram się więc zaprosić do mojej kuchni jak najwięcej sezonowych produktów. Szparagi, szpinak, botwinka
Chilli Czosnek i OliwaZobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciepłe dni prawie na dobre już u nas zagościły. A wiadomo, że jak jest ciepło nie chce się tak dużo jeść jak wtedy gdy pogoda za
mecooks