Ta terrina to miał być HIT tegorocznych Świąt;) Przygotowana na bazie majonezu i zalewy z ogórków konserwowych, z jajkami na twardo i różnego rodzaju dodatkami… brzmi wspaniale, prawda?;) Miałam wobec jej smaku wielkie wyobrażenia i jak to w takich sytuacjach bywa, zderzenie z rzeczywistością trochę mnie sprowadziło na ziemię;) Nie odbierzcie mnie źle, wyszło wszystko bardzo fajnie, smacznie, choć dużo delikatniej niż się spodziewałam. Jedyny problem miałam natomiast z krojeniem. Tych dobroci w postaci... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...