
Składniki: 600ml rosołu,( lub można zrobić wywar z 2 kostek warzywnych) 13 płaskich łyżeczek żelatyny 20dkg sera goudy w plastrach 6 jaj 16 cienkich plastrów szynki konserwowej sól 1-2 łyżki octu jabłkowego foremka keksowa półokrągła Wykonanie W gorącym rosole rozpuścić żelatynę ,mocno doprawić solą ,dodać 1- 2 łyżki octu dla oczyszczenia galaretki . Troszkę galaretki wlać do keksowej foremki, (kilka łyżek) i odstawić do lodówki do stężenia. Ugotować jajka na twardo, obrać. Wyciągnąć foremkę z lodówki ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..