Bakłażan faszerowany- omdlały Imam

Bakłażan faszerowany- omdlały Imam

Bakłażan faszerowany- omdlały Imam

Omdlały Imam to danie. Jak wieść niesie Imam zemdlał bo danie było pyszne, a inni twierdzą, że stracił świadomość widząc jak dużo drogiej oliwy zużyto... Składniki 4 bakłażany średniej wielkości 4 cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 pomidory pół szklanki oliwy pęczek natki pietruszki gałka muszkatołowa cukier sól pieprz Przygotowanie Zagotowałem wodę w dużym garnku. Włożyłem umyte całe bakłażany. Zmniejszyłem płomień. Blanszowałem ok. 8 minut, nie dopuszczając do wrzenia wody. Odcedziłem, ostudziłem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.