Jak już wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju sery góralskie. Mam do nich łatwy dostęp, zatem w mojej kuchni używam ich dość często. Każdy z nich ma trochę
PatiGotujeŁatwa w przygotowaniu, smaczna przekąska nadziana dużą ilością soczystego tuńczyka, który idealnie komponuje się z bukietem warzyw i aromatycznych przypraw. Oszukane udka z tuńczykowym farszem z
Szalona Kuchnia EwelinyCześć :D Galareta wieprzowa albo zimne nóżki. U mnie w rodzinnym domu zazwyczaj mówiło się galareta - i tyle :D Smak i wspomnienie mojego dzieciństwa. Przyznam się
Pieprzyć z FantazjąCześć :D Moja przygoda z batatami zaczęła się nie tak całkiem dawno. Na przeszkodzie by je przygotować zawsze stała ich cena. Jednak pewnego dnia, korzystając z
Pieprzyć z FantazjąCześć :D Czasami fajnie odmienić sobie domowe menu na coś fit. Taka właśnie jest sałatka z tuńczykiem. Lekka, pożywna i przede wszystkim kolorowa i smaczna. Głównymi
Pieprzyć z FantazjąCześć! Taką sałatkę robię dość często. Przy okazji świąt, jakiegoś przyjęcia gości, nawet bez okazji. Jest szybka w wykonaniu, prosta i niebywale smaczna. Składniki: * 1 puszka
Pieprzyć z FantazjąCześć! Taką przekąskę pierwszy raz jadłam w Sylwestra. Okazuje się, że podczas tego typu spotkań w domu mini roladki świetnie się sprawdzają. Ja je zrobiłam
Pieprzyć z FantazjąNie mogłam się zdecydować czy rzodkiewki albo ogórek i wyszło dwa w jednym . Super dodatek do obiadu. Składniki 2 ogórki 1 pęczek rzodkiewki
W królestwie smaków BeatyBabka ziemniaczana to danie regionalne, popularne na Suwalszczyźnie, Podlasiu, Mazurach oraz na Śląsku. Ten p rzepis dostałam w warsztacie samochodowym. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerPrzepyszna sałatka inna nisz nasze tradycyjne bo bez majonezu który zastąpiony został pysznym sosem .Przepis pochodzi z kuchni Niemieckiej a dostałam go od
W królestwie smaków BeatyCzasem można się pobawić i przygotować rzodkiewki w „ziemi”. Do przygotowania takich rzodkiewek zainspirowała mnie wizyta w restauracji Kanapa . Podczas otwarcia ogródka letniego i prezentacji
królestwo garówKultowe galaretki drobiowe to klasyk kuchni polskiej, ale też prosta i łatwa przekąska. Wspomniane tymbaliki to wspaniała inspiracja do tworzenia własnych kompozycji galaretkowych cudów. Prostota
Kuchnia PROzdrowotnaZupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem Proporcje na 3 osoby: Składniki: 500 g białych szparagów 2 jajka ugotowane na pół twardo 100 ml
Wino Francja KuchniaAwokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość
mojewypiekiinietylko