Może nie wyglądają jak w reklamie, ale w smaku pyszne! Suche,lekkie i słodkie. Idealne! Składniki na ok.10 sztuk: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1
Blondynka GotujeSkładniki na 3 średnie spody: 25 g świeżych drożdży lub 1 łyżka suchych (12 g) 1,5 szklanki ciepłej wody ok. 4 szklanki mąki pszennej (niecałe
Blondynka GotujeJesteśmy mięsożercami. Lubimy mięso. Żeberka lubimy tylko ekstramięsne - jedna kość i dużo mięsa. Mmmm. Składniki na 2 porcje: 2 żeberka ekstramięsne czosnek, duużo :) ok. 1 główka
Blondynka GotujeSkładniki: 250 g masła miękkiego skórka otarta z dwóch cytryn 200 g drobnego cukru 3 jajka 45 g wiórków kokosowych 30 g zmielonych migdałów 2 łyżki
Blondynka GotujeSkładniki: 125 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobnego cukru 2 jajka 1 szklanka jogurtu greckiego 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5
Blondynka GotujeCiasto z rodzinnego notesu. Składniki: 45 dag mąki pszennej 15 dag cukru 5 dag masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu
Blondynka GotujeBuraki zawsze obieram w lateksowych rękawiczkach, a ścieram je w malakserze na tarce i nie martwię się nigdy czerwonymi dłoniami i paznokciami, które po burakach tak
Blondynka GotujeTanie i szybkie. Dla tych, którzy nie lubią lepić i bawić się ciastem. Nie ma opcji, że nie wyjdą! Ja zwykle robię ciasto wrzucam do lodówki
Blondynka GotujeSkładniki na 3-4 porcje: 1 kg ziemniaków 4 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżeczka suszonego oregano listki z 1 gałązki rozmarynu posiekanego 1/2 łyżeczki skórki
Blondynka GotujeSkładniki na ok. 10 sztuk: 1 i 1/4 szklanki mleka (310 ml) 1 i 1/4 łyżeczki miodu 3 szklanki wiórków kokosowych (310ml) 1/2 szklanki cukru (125
Blondynka GotujeDla mnie bomba! Niby nic a można się najeść do syta! Czy obiad zawsze musi być na ciepło? Co do mojego syna Niejadka, musiałam użyć podstępu
Blondynka GotujeCiasteczka są niezwykle kruche, o mocnym cytrynowym zapachu z delikatną nutą lawendy. Szkoda, że nie mogę umieścić na blogu zapachu jaki roznosi się po domu podczas
Blondynka GotujeBiscotti czekoladowe wśród dzieciaków zrobiły furrorę. Chrupały, aż im się uszy trzęsły. Ja z przyjaciółką maczałyśmy je w kawie i również nam smakowały. Szybka, dosyć
Blondynka GotujeSkładniki: kilka naleśników ser ricotta pomarańcza karmelizowana
Blondynka GotujePrzyznaję się bez bicia: raz w życiu robiłam Karpatkę i to z torebki, jakieś 10 lat temu. Ambicje wzrosły i zrobiłam od początku do końca. Torebki
Blondynka Gotuje