To było prostsze niż myślałam. Biszkopt z wzorkami, wygląda ładnie. Nie musimy zdobić kremami, następnym razem upiekę roladę w podobnym stylu :) Składniki: 2 białka ubić na
Blondynka GotujeKiedyś może doczekam się, że na swoje urodziny ktoś mi upiecze tort :) Tym czasem postanowiłam zrobić sama, jak co roku. Marzył mi się taki z truskawkami
Blondynka GotujeMmmmmoja faworytka! Nie wiem co takie ma w sobie ta herbata, że od ponad tygodnia nie potrafię się jej oprzeć. Piję ją i nie mam jej
Blondynka GotujeSpirulina nazywana jest pożywieniem przyszłości, bogatym w witaminy, a ubogim w kalorie. Brzmi obiecująco. Pierwszy raz usłyszałam o algach w jakimś programie śniadaniowym. Jestem typem ciekawym
Blondynka GotujeWcześniejszy post "Spirulina - co, jak, z czym i dlaczego?" dotyczył tylko i wyłącznie Spiruliny. Dzięki niemu dowiedzieliście się czym jest, co zawiera i jakie ma
Blondynka GotujeZaczynać dzień od mega bomby witaminowo - aminokwasowej, czyż to nie piękne? Po wypiciu jeszcze to uczucie spełnienia dobrego uczynku dla siebie, świadomość, że zrobiliśmy dobrze naszemu
Blondynka GotujeTo jest to! W tym koktajlu smak glonów jest NIEWYCZUWALNY! O to chodziło. Dodanie bazylii spowodowało, że napój zyskał mroźny smak. Jak określić mroźny...... coś w
Blondynka GotujeSałatka stanowi uzupełnienie dania obiadowego, które stanowi Grillowana Pierś z Kurczaka w Zarąbistej Marynacie i Młodych Ziemniaczków Zapiekanych ze Świeżymi Ziołami, Cytryną i Czosnkiem. Dlaczego balkonowa
Blondynka GotujeNie nazwę tego dania chińszczyzną, chyba, że tak potocznie, ale wtedy znalazło by się grono osób, które krzyczałyby, że to nie chińszczyzna. Postawiłam na humorystyczną nazwę
Blondynka GotujeZaczęło się od rozmowy z synem na temat nowo otwartego punktu z kebabem, a skończyło na pysznej tortilli w domu. W pierwszej wersji placki torilli miałam
Blondynka GotujeTęczowy cukier, a raczej kolorowy. Fajny dodatek, jaki prosty w wykonaniu. Wystarczy szczypta chęci, a jaki efekt. Do czego ten cukier można wykorzystać? Ja zrobiłam go
Blondynka GotujeObiecałam wypowiedzieć się na temat wałka do ciasta firmy Joseph Joseph. Obietnic zawsze dotrzymuję. Nie muszę wspominać, że na moją szczerość możecie liczyć, bo mój kręgosłup
Blondynka GotujeTechnika wykonania tego pesto jest podobna jak w Genueńskim. Ucieranie w moździerzu według mnie w ogromnym stopniu podnosi walory smakowe dania. Tym razem postanowiłam dorzucić szczypiorek
Blondynka GotujeJak widzicie nadal piję spirulinkę i nadal wymyślam napój z nią, w którym w ogóle nie będzie czuć smaku glonów. To kolejna udana akcja. Dziś bez
Blondynka GotujeHerbata Cesarzy.... skąd ta nazwa? Przyglądając się bliżej mieszance, zauważyłam, że skład jest dosyć bogaty. Czytając składu utwierdziłam się w tym przekonaniu. Skład: zielona herbata
Blondynka Gotuje