Zawsze wychodzi. Nigdy nie opada. Nie trzeba nim rzucać, przyznam się - nigdy nie rzucałam swoimi biszkoptami, które nigdy mi nie opadają. Polecam! Biszkopt: 6 jajek 1
Blondynka GotujeSmaki z dzieciństwa. Ta wersja wyszła przypadkiem, nie chciało mi się piec biszkopta. Zwykle piekę biszkopt, na niego wylewam tą masę, układam owoce, a na wierzch
Blondynka GotujeTak kompot z nutką bazylii :) Bazylia i mięta wnosi świeżość i orzeźwienie. Dla mnie super! Nie wrzucałam cytryny i mięty do dzbanka, syn mocno protestował, więc
Blondynka GotujeUwielbiamy ser biały! Zdrowy, zawsze jest w lodówce. Szybki do zrobienia i można z nim kombinować do woli. Dziś klasycznie! Składniki: 1 kostka sera białego (200
Blondynka GotujeTego jeszcze nie robiłam. Przyznam się, że w tym roku to moja pierwsza przygoda z rabarbarem. Unikałam jak mogłam , po prostu się bałam. Konfitura wyszła przypadkiem
Blondynka GotujeNominacja do Liebster Blog Award Zostałam nominowana do Liebster Blog Award przez Mummy In The Kitchen za co serdecznie dziękuję, bo
Blondynka GotujeNo i co zrobić z tą połową szklanki syropu rabarbarowego? Likier! Również z Kwestia Smaku . Wykonanie go to już była bajka! Składniki: 100
Blondynka GotujeMoje wymarzone śniadanko! Coś co uwielbiam! Coś co wywołuje zadowolenie na mojej twarzy:) Składniki: 5 plasterków oscypka dużego 5 kromeczek ciabatty 5 plasterków pomidora listki świeżej
Blondynka GotujeJej, ale gorąco! Moja propozycja na czerwcowe upały! Nie musimy kupować smakowej wody mineralnej i zastanawiać się potem, w jaki sposób producent uzyskał dany smak. Woda
Blondynka GotujeTen dżem robię od kilku lat. Co roku zamawiam 20 kg truskawek i "bawię się" z nimi pół dnia. Nie mam czasu ani cierpliwości na smażenie
Blondynka GotujeA to jest Mus Truskawkowy, za którym szaleje mój kochany Syn:) Gdy truskawki mam już w domu przychodzi i osobiście dopilnowuje, żebym czasami nie zapomniała zrobić
Blondynka GotujeKlasyka! Składniki: 1 szklanka mleka 1/4 szklanki zmiksowanych truskawek z cukrem listek świeżej mięty Wykonanie: Mleko i zmiksowane truskawki wlewamy do malaksera i miksujemy. Przelewamy
Blondynka GotujeBiszkopt trochę różni się od klasycznego. Jest troszkę twardszy i bardziej zbity. Wyrazisty smak czekolady, a posiekana gorzka czekolada fajnie chrupie podczas jedzenia. Pieczenie go - sama
Blondynka GotujeGalette Bretonne to naleśniki z mąki gryczanej popularne w Bretanii oraz Normandii. Podawane są zwykle na słono. Nadzieniem mogą być warzywa, ryby, mięso, a nawet jabłka
Blondynka GotujeA to wersja mini Jogurtowego "Sernika" z Jagodami, z malutką modyfikacją. Nie smarowałam wierzchy mascarpone z jagodami, tylko zrobiłam krem z kremówką i serkiem, żeby
Blondynka Gotuje