Kto nie lubi przekąsek .... bo ja tak :) zwłaszcza wieczorami, gdy dzieci już śpią organizm zaczyna się już regenerować odzywa się żołądek ...chcę jeść. No cóż może
Basia w kuchniDzisiaj na blogu kolejne danie z kurczaka. Tym razem przygotowałam podudzia pachnące miodem i musztardą w towarzystwie warzyw. Obiad szybki w przygotowaniu, właściwie jednogarnkowy... chyba że
Czerwień i błękitCzłowiek to zwierze stadne. Nawet największy indywidualista i samotnik potrzebuje mieć kogoś - jak nie do kochania, to do krzyczenia chociażby. I jak świat stary, tak się
Wypisz WymalujGroch zwyczajny ( Pisum sativum L. ) to roślina strączkowa, która w środowisku naturalnym występuje w zachodniej części Azji, południowej i wschodniej Europie oraz północnej Afryce. Jako roślina
W kuchni KatiePea (Pisum sativum L.) is a legume that in environment occurs in the western part of Asia, southern and eastern part of the Europe and in
W kuchni KatieJestem wielką fanką paprykarzu szczecińskiego (dziwne, wiem :)). Jednak mam wrażenie, że z roku na rok jego smak staje się coraz to gorszy. Obecna pasta w niczym
Kolizje SmakówŚniadania jeść trzeba. Od tego nie ma odwołania. Jeśli nie zjemy śniadania, to nie będziemy mieć sił na resztę dnia. Nie będę się wymądrzać
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: kapusta kiszona 3/4 kg, pieczarki 1/2 kg, masło do smażenia 1 łyżka, udka z kaczki 4 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, majeranek 4 łyżki, czarny pieprz
W Mojej Kuchni LubięBarszcz czerwony gości u nas bardzo często w różnych postaciach, a to czysty, a to zabielany, innym razem z botwinką lub na zakwasie. Możliwości jest wiele
Kuchnia domowa AniJakie przyprawy kojarzą sie Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można
Szybko Tanio SmacznieRedberry Al. Unii Lubelskiej 2 (Galeria Tarasy Zamkowe) Lublin Wczoraj odbyło się otwarcie Tarasów Zamkowych w Lublinie, czyli kolejnej galerii handlowej w stolicy naszego województwa. Jednak
Pasja SmakuBananowy jaglany szejk* z mleczkiem kokosowym i kawą; wiśniami i gorzką czekoladą (w środku też ) *z kaszy jaglanej W takich koktajlach
More food, love and dreamsSkładniki: 500 g świeżego filetu z dorsza, 80 g tempury, zimna woda, mąka do obtoczenia, sól, pieprz cytrynowy, olej do smażenia. Przygotowanie: Filet dorsza myjemy i
Aga w kuchniZ łososiem, kalafiorem, porem i marchewką. Sycące i pyszne danie, które idealnie sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad jak i wykwintną kolację. Trzy warstwy
Kuchnia ElliePrzepyszne rogaliki z ugotowanych ziemniaków. W smaku - zaskakująco smaczne, coś pomiędzy drożdżowymi i kruchymi. Robiłam je bardziej z ciekawości, bez większego przekonania - a później, od pierwszego
Kto ugości moich gości?