TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA AUBERGINE NIE MAJĄ WPLYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska
Ostra na SłodkoObecnie zmywarka jest niemal obowiązkowym elementem praktycznie każdej kuchni. Nie wyobrażamy sobie bez niej życia, szczególnie, gdy posiadamy dzieci. Jednak przed zakupem tej najlepszej i najbardziej
WojnaNaSmaki.plSpecjaliści dowodzą – w oparciu o badania przeprowadzone na owadach oraz zwierzętach – , że sytuacja postu, a więc ograniczonego dostępu naszego organizmu do kalorii ma pozytywny wpływ
WojnaNaSmaki.plTen gulasz robiłam dawno temu...i całkiem o nim zapomniałam.. 40 dkg serc drobiowych cebula marchewka 1 -2 szkl. bulionu drobiowego sól, pieprz liście laurowe
Moje domowe kucharzenieGęsta, kremowa, sycąca, napawa kolorem, smakuje orientem. Tak pokrótce mogłabym opowiedzieć o tej zupie. Wyszło pysznie! Palce lizać! SKŁADNIKI: - 600 g pokrojonej w kostkę dyni piżmowej
SMYKWKUCHNIPyszne, rozpływające się w ustach mięso w kremowym sosie na bazie świeżych pieczarek, cebuli i musztardy. Wspaniała potrawa nie tylko na co dzień, ale także na
Kuchnia EllieNie mam siły. W ogóle. Ale może zacznę od początku... Wczoraj zaczęłam praktyki. Bałam się strasznie, że będzie... No cóż, strasznie . Na szczęście okazało się, że
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBardzo chciałam napisać Wam dzisiaj o pysznym risotto, optymistycznie zielonym i pachnącym... niestety nie jest optymistycznie i risotto musi poczekać. Od rana męczy mnie gorączka, która
Dzieje kuchennej WiewióryMy podobno jesteśmy gadułami. Najstarsi górale mówią, że to genetycznie uwarunkowane, wyssane z mlekiem matki, przekazywane z dziada pradziada. Mówimy dużo, mówimy często, mówimy głośno i
Wypisz WymalujZdarzyło mi się jeść mule raz, czy dwa, ale nigdy nie przygotowywałam ich sama w domu. Ostatnio trafiłam na dobrą ofertę i możliwość zakupu świeżych muli
Pasja SmakuSos aïoli , znany również po oksytańsku alhòli i katalońsku allioli jest fundamentem kuchni śródziemnomorskiej . Jego prowansalska nazwa wywodzi się od łacińskich słów alium oraz
Food SquareDzisiaj znów lekko i dietetycznie, czyli samotnego gotowania ciąg dalszy. Jako że ostatnio zakupiłam pod wpływem chwili całą masę kasz różnych rodzajów, postanowiłam w końcu
W poszukiwaniu inspiracjiCoś dla prawdziwych mięsożerców! A mianowicie SZTEJK! Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaMalakoff to słynny austriacki deser , przygotowywany najczęściej w formie tortu. Niemal każda wiedeńska cukiernia ( konditorei ) ma go w swojej ofercie. A wariacji na jego temat jest
Ostra na SłodkoCodziennie rano przygotowuję córce drugie śniadanie do szkoły. Oprócz kanapki zawsze muszę jej wkładać coś słodkiego czyli jakiś batonik, cukierki. Dlaczego muszę? Ponieważ wszystkie dzieci
Amatorka kuchenna