Styl prowansalski jest bardzo ładny i pasuje do każdego wnętrza. Tak naprawdę, wystarczy niewiele, by wprowadzić czar Prowansji we własnym mieszkaniu. Należy pamiętać o kilku zasadach
Pasja SmakuCiasteczka do podjadania bez wyrzutów sumienia, bo w biodra nie pójdą!. Uwielbiam smak melasy w mojej kuchni. Maka żytnia oczywiście z młyna, sprawdzona i po
Apetyczna babeczkaDo sporządzenia tego konkretnego dania skłoniła mnie..tęsknota. Za przyjaciółką, która przeprowadziła się do Peru i komosę ryżową będzie zajadać często i zawsze. Ja , przyznam się
Z Kuchni Do KuchniCzy podczas imprez, nie tylko rodzinnych, wybieracie miejsce blisko marynowanych grzybków czy raczej korniszonów i ogórków? Ja zawsze koło grzybków. Zresztą wystarczy zostawić w miseczce widelczyk
Gotuj z Blue RavenTEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA AUBERGINE NIE MAJĄ WPLYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska
Ostra na SłodkoObecnie zmywarka jest niemal obowiązkowym elementem praktycznie każdej kuchni. Nie wyobrażamy sobie bez niej życia, szczególnie, gdy posiadamy dzieci. Jednak przed zakupem tej najlepszej i najbardziej
WojnaNaSmaki.plSpecjaliści dowodzą – w oparciu o badania przeprowadzone na owadach oraz zwierzętach – , że sytuacja postu, a więc ograniczonego dostępu naszego organizmu do kalorii ma pozytywny wpływ
WojnaNaSmaki.plTen gulasz robiłam dawno temu...i całkiem o nim zapomniałam.. 40 dkg serc drobiowych cebula marchewka 1 -2 szkl. bulionu drobiowego sól, pieprz liście laurowe
Moje domowe kucharzenieGęsta, kremowa, sycąca, napawa kolorem, smakuje orientem. Tak pokrótce mogłabym opowiedzieć o tej zupie. Wyszło pysznie! Palce lizać! SKŁADNIKI: - 600 g pokrojonej w kostkę dyni piżmowej
SMYKWKUCHNIPyszne, rozpływające się w ustach mięso w kremowym sosie na bazie świeżych pieczarek, cebuli i musztardy. Wspaniała potrawa nie tylko na co dzień, ale także na
Kuchnia EllieNie mam siły. W ogóle. Ale może zacznę od początku... Wczoraj zaczęłam praktyki. Bałam się strasznie, że będzie... No cóż, strasznie . Na szczęście okazało się, że
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBardzo chciałam napisać Wam dzisiaj o pysznym risotto, optymistycznie zielonym i pachnącym... niestety nie jest optymistycznie i risotto musi poczekać. Od rana męczy mnie gorączka, która
Dzieje kuchennej WiewióryMy podobno jesteśmy gadułami. Najstarsi górale mówią, że to genetycznie uwarunkowane, wyssane z mlekiem matki, przekazywane z dziada pradziada. Mówimy dużo, mówimy często, mówimy głośno i
Wypisz WymalujZimą w hipermarketach można kupić kalarepę. Długo nie zastanawiałam się, jak to wiosenno-letnie warzywo wykorzystam. Ugotowałam z jej dodatkiem kremową zupę z białych warzyw i
Czerwień i błękitZdarzyło mi się jeść mule raz, czy dwa, ale nigdy nie przygotowywałam ich sama w domu. Ostatnio trafiłam na dobrą ofertę i możliwość zakupu świeżych muli
Pasja Smaku