Szybki deser, jaki przygotowałam na wczorajsze urodziny męża. Tort będzie dopiero w weekend, a wczoraj aby uczcić czymś słodkim ten dzień zrobiłam panna cottę (oszukaną, bo
Kto ugości moich gości?Ciasto cieszy zarówno oko, jak i podniebienie. Jest trochę pracochłonne, ale efekt końcowy jest wspaniały. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 9 białek, 4 żółtka
Tradycyjna kuchnia KasiWyglądem przypomina Caprese, jednak to nie jest Caprese. Ale przepyszna przekąska w podobnym stylu. Ser Koryciński "Swojski" z miętą Czesławy Zarzeckiej nadał tej "sałatce" charakteru. Jest
Blondynka GotujeZnowu pizza, czyli: KOCHAM-LUBIĘ-SZANUJĘ :) tym razem nie z czerwonym sosikiem a na biało Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaWe have never been in Greece, but we are sure that some day we will go to Athena’s homeland. And there we will taste
W kuchni KatieJeszcze nigdy nie byliśmy w Grecji, ale kiedyś na pewno pojedziemy do ojczyzny Ateny - bogini mądrości. I tam skosztujemy oliwek prosto z drzewa :) Tymczasem nie pozostaje
W kuchni KatieDomowe ciasteczka dla psa to zdrowa alternatywa dla sklepowych przysmaków bez dodatku chemii i ulepszaczy. Proste składniki. Razowa mąka, spora ilość świeżej marchewki, prawdziwe masło i
maniapieczeniaNie ma chyba drugiej potrawy na moim blogu, którą pokazywałabym tak często. Za każdym razem, kiedy przygotowuję tę sałatkę, odkrywam ją na nowo. Nie zmienia się
bistro mamaPyszne, sycące i bardzo szybkie w przygotowaniu danie przywołujące orientalne Chiny. Z chrupiącymi grzybami mun, miękkim kurczakiem i ciągnącym się makaronem. Składniki: 15 g suszonych grzybów
Pyry na GazNa śniadanie najlepsza jest kasza jaglana. Przez lata zapomniane i niedoceniane kasze na szczęście wracają do łask, a wartości zdrowotne kaszy jaglanej trudno przecenić. WARTOŚCI ODŻYWCZE
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Powoli żegnamy się z kuchnią francuską. Dziś mam dla Was coś baaardzo prostego, więc wymagającego wyśmienitych składników i perfekcyjnego przygotowania. Pierwsze kulinarne uniesienie Julii Child, kiedy
W kuchni wieczoremUwielbiam makaroniki, bardzo kojarzą mi się z Paryżem i moimi wakacjami we Francji. Pyszne, mocno orzeszkowe, z chrupiącą skórką i delikatnym środkiem oraz charakterystyczną falbanką
Krakowskie smaki AniJa już tęsknię za wiosną, nowalijkami i kolorami. A wy? By jakoś to sobie wynagrodzić zrobiłam sobie warzywno owocową sałatkę. Do sałatki dodałam chrupiące orzeszki piniowe
Ala piecze i gotujeW ponury, deszczowy dzień proponuję Wam piwnego grzańca. Doskonały na długie, zimowe wieczory. SKŁADNIKI: 500 ml piwa jasnego, 4 łyżki syropu malinowego, 10 sztuk goździków, szczypta
Tradycyjna kuchnia Kasi