Zielone koktajle od jakiegoś czasu robią furrorę-sycą, oczyszczają, zaspokajają ochotę na słodkości, a przy tym są prawdziwą bombą witaminową. Oprócz witamin dostarczają nam również sporą
Zawsze głodna!Na co dzień nie jadam śniadań. Tak, wiem, że to najważniejszy posiłek dnia i że to niezdrowo zaczynać dzień bez śniadania. Ale co poradzić na to
Zawsze głodna!Ostatnio dostałam od Mamy opakowanie serka mascarpone. Od razu muszę się przyznać, że uwielbiam ten serek i potrafię wyjadać go łyżką prosto z pojemniczka. Chciałam go
Zawsze głodna!Cały czas trzymam się postanowienia, żeby cześciej jadać śniadania. Najbardziej lubię te na słodko, a najbardziej na świecie kocham różnego rodzaju placki i placuszki. Ich przygotowanie
Zawsze głodna!Jak już wiecie jestem ogromnym łasuchem, cały czas walczę ze swoim czekoladowym nałogiem i staram się przygotowywać desery, które będą smaczne i słodkie, ale jednoczeście nie
Zawsze głodna!Guacamole: - 1 duże dojrzałe awokado - 2 ząbki czosnku - sok wyciśnięty z połowy limonki - pół małej cebuli - 2 łyżki świeżej kolendry - pół ostrej papryki ( może być bez
Kuchenne syntezyBanalne i nieskomplikowane ciasto, przy którym praktycznie wcale się nie napracujecie :) Cytrynowa Delicja składa się z puszystego i waniliowego biszkoptu z dodatkiem budyniu, cienkiej warstwy
Kraina Miodem PłynącaCzy nie wydaje Wam się, że kanapki stały się zbyt banalne, by jeść je na śniadanie? Warto się czasem zmusić i wzbogacić zwykłą bułę z
Sajkofanka smakuMoje dania są gotowane z myślą o dzieciach, ale czasami lubię wprowadzać do mojej kuchni potrawy z innych krajów. Właśnie było tak z sajgonkami. I
Amatorka kuchennaDzisiaj kolejny pyszny koktajl. Ten jednak jest dość słodki chociaż żadnego dodatkowe cukru ani słodziwa nie dodawałam. Składa się właściwie z samych słodkich owoców, których smak
Smaczna PyzaPyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja
BullioWilec wodny, nazywany też wodnym szpinakiem, jest spokrewniony z naszym powojem polnym. Tworzy puste pędy długości 2-3 metrów, unoszące się na powierzchni wody. Jest
W SMAKJarmuż, podobnie jak kalafior i brokuł, jest botaniczną odmianą kapusty. Jadalne są jego blaszki liściowe. Jarmuż zawiera prawie dwa razy więcej potasu niż pomidor i cztery
W SMAKBazą tej niezwykłej zupy jest pasta sporządzona z roztartych w oleju sojowym: trawy cytrynowej, szalotki, kłącza galangalu, chili, czosnku, suszonych krewetek oraz liści i soku limonki
W SMAKZupa z każdej odmiany dyni smakuje nieco inaczej. Tym razem zrobiłem ją z 'Blue Ballet'. Po pierwsze, skusił mnie jej wygląd - ma niebieskawą, pokrytą lekkim nalotem
W SMAK