Chleb pszenny z chrupiaca skorka

Chleb pszenny z chrupiaca skorka

Chleb pszenny z chrupiaca skorka

Bardzo chciałam napisać Wam dzisiaj o pysznym risotto, optymistycznie zielonym i pachnącym... niestety nie jest optymistycznie i risotto musi poczekać. Od rana męczy mnie gorączka, która uroczo rośnie ledwie 2 godziny po spadnięciu. Ehhh... Chlebek ten podpatrzyłam na fb stronie Kulinarny splin . Chleb pszenny z chrupiaca skorka 400 ml wody 600 g mąki pszennej 8 g drożdży suszonych 20 gram soli 1 łyżeczki cukru Do 400 ml podgrzaej lekko wody dodajemy 1 łyżeczkę cukru oraz 1 łyżeczką mąki, a nstępnie wrzucamy o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, pieczywo, pieczenie, risotto, chleb na drożdżach , chleb mieszany, lekkie ciasto, pyszne ciasto

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.