rozprowadzamy do odpowiedniej gęstości wodą lub sokiem spod mięsa jeśli lubimy tłuste sosy. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Żeberka polewamy sosem i podajemy z ziemniakami lub dowolną kaszą
prawdziwe jedzeniebędę przeglądać swoje zdjęcia i montować wpisy...a teraz pokażę prosty sposób na fasolkę szparagową..dużo składników nie potrzeba i pracy też nie wiele..u mnie była wtedy fasolka , ziemniaki i jakieś mięsko..ale ja miałam chęć na jajko ..takie dość mocno przypieczone.. fasolka szparagowa bułka tarta sól masło Fasolkę szparagową umyć i obciąć końcówki z obu stron.Ugotowa
Moje domowe kucharzenieZiemniak w pigułce :) Dzięki uprzejmości firmy Jantar Spółka z o.o. Zakład Przetwórstwa Ziemniaków STOLON mam możliwość przetestować ich kluczowy wyrób – płatki ziemniaczane . Bardzo przemawia do mnie sama idea takiego produktu: => prostota przygotowania => łatwość przechowywania => wszechstronne zastosowanie w kuchni Z płatków ziemniaczanych można wyczarować takie kulinarne cuda jak: krokieciki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, pyzy, placki ziemniaczane(...)uzyskuje pochlebne opinie odbiorców na rynku krajowym i zagranicznym. Jego wysoka jakość jest rezultatem ponad stu letniego doświadczenia w produkcji wyrobów ziemniaczanych. Do produkcji naszych płatków używamy ziemniaków z wyselekcjonowanych odmian jadalnych, nie modyfikowanych genetycznie, hodowanych pod ścisłą kontrolą. Pochodzą one z regionu Pomorza - charakteryzującego się doskonałymi warunkami glebowo-klimatycznymi dla upraw ziemniaków. Proces technologiczny produkcji płatków ziemniaczanych składa się
Grunt to przepis!wsypujemy dwie lyzki jarzyniki, dodajemy 7 kulek pieprzu, 4 kulki ziela angielskiego i 3 liscie laurowe. Gotujemy wywar ok 45 min Po 45 min wyciagamy mieso Wrzucamy pokrojone ziemniaki w kostke i gotujemy 20 min Teraz dodajemy pokrojony drobno koperek i jeszcze gotujemy 10 min Na koniec dodajmey smietane i zupa gotowa Smacznego
Klaudynkowa kuchniapojedynczy filet z kurczaka 450 g (1 opakowanie) warzyw po staropolsku IGLOTEX kilka listków świeżej szałwii masło pieprz papryka ostra mielona * zamiast gotowej mieszanki możemy użyc następujących warzyw: ziemniaki, cebula, pieczarki, por, papryka czerwona, papryka żółta, natka pietruszki Wykonanie: W woku rozpuściłam masło, na które wrzuciłam pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka. Obsmażyłam mięso, potem wrzuciłam
Blondynka Gotujeziarna ziela angielskiego, sól do smaku, 1 małą łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą i 1 łyżeczka majeranku. Dobrze zrobiony gulasz wołowy smakuje za równo z kaszą, makaronem, czy ziemniakami. Każdy kto nie jest jaroszem doceni w smaku dobry gulasz wołowy. Kilka rad jak go zrobić gulasz wołowy Mięso wołowe powinno być chude, kroimy je w kostkę. Ja nie lubię wodnistych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżkę oleju, oraz sos bazyliowy z Trawa cytrynową Blue Dragon, 1 łyżkę mąki pszennej, sol morska. Dobrze zrobiony gulasz wołowy smakuje za równo z kluskami, kaszą, makaronem, czy ziemniakami. Każdy kto nie jest jaroszem doceni w smaku dobry gulasz wołowy. Ja tym razem podałam gulasz wołowy na wschodnią nutę z kluskami z kaszy kuskus. Mięso wołowe dość chude, kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktórym wspomniałam wyżej, które dzięki dodatkowi oleju, było bardzo elastyczne, a lepienie pierogów było bardzo łatwe. Pierwszy farsz był typowy: ruskie. jednak istotne w nim było to, żeby ziemniaki były podeschnięte, a twaróg zgliwiały. Kolejne pierogi, były orientalne. Do ciasta dodana została kurkuma, która nadała ciastu żółty kolor. Nadzienie składało się z ugotowanych krewetek, ugotowanej w mleku kokosowym kaszy quinoa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzeciśniętym przez praskę, z koperkiem, doprawiamy do smaku octem winnym, chili i solą. Sos / dip odstawiamy do lodówki aby smaki się połączyły. Podajemy np. do pikantnych kotletów i smażonych ziemniaków. The post Dip twarogowo-jogurtowy (pikantny) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszczególnie latem gdy mamy pole do popisu :)Tak mi zostało do dzisiaj, mogę zjeść samą fasolkę i nie potrzebuję do niej żadnego dodatku, no może jajko sadzone i młode ziemniaki z koperkiem . Do gotowania fasolki oprócz soli dodaję również cukier, co zdecydowanie poprawia jej smak. Klasyczna wersja podania fasolki: Fasolka szparagowa z bułką tartą jest wg mnie najsmaczniejsza i najprostsza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmieszamy i już nie podgrzewamy. Niektórzy dodają jeszcze 1 łyżkę mąki, aby kapustę zagęścić, ale nie ma takiej potrzeby. Piotrek przygotował do młodej kapusty tradycyjne kotlety mielone oraz młode ziemniaki. The post Młoda kapusta słodko-kwaśna appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodcisnąć ręką. Przedstawiam Wam mój pomysł, na smażone pikantne placki z cukinii. Przepis n cukiniowe placki a’la kartoflane. Można też cukinię wymieszać ze startymi na grubej tarce ziemniakami, lub startą marchewką. Wykorzystałam do doprawienia placków chili w młynku, zakochałam się w tej przyprawie od Kotanyi, ostatnio chili dodaję prawie do wszystkich dań. Bo my lubimy pikantne potrawy. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięburgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki. Bitki wołowe można podawać z kluskami śląskimi, kopytkami, ziemniakami, czy z kaszą, ale jak nie ma innego pomysłu można je podać z makaronem np. muszelki. Bitki wołowe pikantne z makaronem, to inaczej zrazy bite, bardzo je lubimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępomidorowy, dusimy na małym ogniu 15 minut, mąkę ziemniaczaną mieszamy w 50 ml zimnej wody i wlewamy do klopsików, zagotowujemy, zmniejszamy ogień, czekamy aż sos zgęstnie, podajemy z ziemniakami, z makaronem, obsypujemy świeżą bazylią. Smacznego. The post Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięopakowania w oczy rzuca się napis 100% smaku i informacja, że produkt ten nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu i barwników. A głównym składnikach to w 1/2 są suszone warzywa (ziemniak, czosnek, cebula, pomidor, papryka, reszta to zioła, przyprawy i miód pszczeli. Zioła, które stanowią prawie 8% warto wymienić majeranek, pietruszkę, bazylię, oregano, a jako przyprawy wykorzystano chili, kolendrę, pieprz, imbir
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię