przepisy z ciasta francuskiego - 3000 przepisów (strona:64/200)

Ciasteczka egzotyczne 114

egzotyczne ciasteczka, które choć trochę przypomną Wam smak wakacji. Zapraszam!"Składnikiopakowanie ciasta francuskiegobanan4 plasterki ananasa3 nektarynkicukier cynamonowySposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 200`COwoce obieramy i kroimy na drobne kawałki.Ciasto francuskie rozwałkowujemy na blacie obsypanym mąką pszenną. Kroimy na 12 kawałków. Na każdy z nich układamy parę kawałeczków banana, nektarynki i ananasa. Rogi ciasta zawijamy tak, aby powstały koła

Słodkie Przyjemności
Ślimaczki z cynamonem czyli ciastka błyskawiczne 208

lodówce zalegało pół porcji gotowego ciasta francuskiego - świeże, z owadziego sklepu. Wieczór ponury, bo za oknem zimowo. Trzeba go było szybko osłodzić. Takie ślimaczki robi się błyskawicznie, zrobiłam z cukrem i cynamonem, ale myślę, że wytrawna wersja też się uda.składniki:paczka gotowego francuskiego ciasta, rozwałkowanegobrązowy cukiercynamonprzygotowanie :ciasto rozwinąć, posypać równomiernie cukrem i cynamonem - kto lubi słodsze - sypie więcej. Zwinąć

Stare Gary
Oponka jak chmurka, czyli oszukane obwarzanki 149

oponki "na raz" smażyłam w ubiegłym roku. Zniknęły z talerza w ciągu dosłownie 15 minut. UWAGA! Najlepiej do wycinania oponek użyć szklanki, kieliszka i pomocnych dłoni Dziecka :) Składniki: płat ciasta francuskiego olej rzepakowy (ok litr) cukier puder cukier waniliowy  odrobina cynamonu Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy w nim obwarzanki (małe kółka możemy wykorzystać do "mini pączuszków". Olej wlewamy

ChilliJemy
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI. 222

przykład takie ciasteczka.PS: Owe ciacha powstały z okazji urodzin kochanej Julki, która właśnie zaczęła dorosłe życie. Julka, powodzenia! CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKĄ. /autorski; wymyślony na poczekaniu;/ 1 płat francuskiego ciasta 300g mrożonych truskawek szklanka cukru rozmącone jajko Kilka godzin wcześniej, przed pieczeniem, zasypuję zamrożone truskawki cukrem. Odmrożą się szybciej, a jednocześnie nie będą takie kwaskowate, jak to zwykle bywa przy(...)mrożonych owocach. Ciasto francuskie dzielę na równe kwadraty. Truskawki odcedzam z soku, jaki puściły (sok zostawiam i rozrabiam z wodą - idealnie nadaje się do picia). Układam po kilka truskawek na każdym kawałku ciasta, składam i sklejam brzegi. Układam je na wyłożonej papierem blasze, w niewielkich odległościach. Smaruję rozmąconym jajkiem i posypuję wierzch cukrem. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni, a ciasteczka

W kuchni Karmel-itki
Pierogi z ciasta francuskiego z warzywnym farszem 255

Świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Farsz można właściwie przygotować z każdych warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Składniki: ciasto francuskie  1 jajo do posmarowania sezam do posypania Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki na farsz: 2 małe cebule 8 pieczarek 1/2 papryki czerwonej  1 łodyga selera(...)złoty kolor. Następnie dodajemy pieczarki. Solimy. Dodajemy seler naciowy, paprykę, groszek i czosnek. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy, aż farsz będzie suchy. Czekamy, aż ostygnie. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na kwadraty wielkości ok. 10 cm na 10 cm. Układamy po łyżce farszu i ciasto składamy w po przekątnej na pół, aby powstały trójkąty. Delikatnie sklejamy boki

tojestpyszne.blogspot.com
Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami 169

Pomysł tym razem zawdzięczamy naszemu ulubionemu 11-latkowi, Adaśkowi czas: 1 h 20 min ilość: 4 osoby składniki: 1 brokuł 2 piersi z kurczaka mozzarella mini (kulki) 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 ząbki czosnku suszona bazylia Knorr przyprawa do mięs sól pieprz oliwa z oliwek dodatki: pieczone ziemniaki ( przepis tutaj ) wykonanie: Pokrojonego drobno kurczaka, najlepiej dzień wcześniej, marynujemy w oliwie(...)ząbki czosnku, przyprawę knorr do mięs, suszoną bazylię, sól i pieprz, a następnie gotujemy na parze lub smażymy na patelni. Równocześnie gotujemy w osolonej wodzie brokuły i odstawiamy. Z ciasta francuskiego wykrawamy 4 mniejsze (ok. 5 cm) i 4 większe (ok. 7 cm) kwadraty. Na każdym mniejszym kwadracie układamy po trochu kurczaka, brokuł i kulkę mozzarelli, a całość przykrywamy większym

Ania i Marcin gotują
na szybko pizza na cieście francuskim... 190

Składniki: ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone, sos pomidorowy 200 ml, przyprawa do pizzy 1/2 opakowania, ser mozarella 20 dag/starty, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 3 sztuki, sól czosnkowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki cebule pokroić w pół talarki i na oleju podsmażyć na złocisto pieczarki pokrojone wsypać do cebuli i na większym ogniu(...)podsmażać do odparowania wody co jakiś czas mieszając, na koniec dodać pieprz mielony, sól czosnkową ciasto francuskie rozwinąć na papier do pieczenia i ułożyć na blaszkę, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy (użyłam swój sos domowy ze zmiksowanych pomidorów) wystudzone pieczarki z cebulą rozłożyć na cieście posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Koszyk Alicji ze szpinakiem i serem favita. 167

Alice's basket with spinach. Składniki: 1 opakowanie ciasto francuskie 25 dag świeży szpinak 1 opakowanie sera favita 3 ząbki czosnek 1 cebula 50 ml. mleko kokosowe sól, pieprz 1 jajko 1 łyżka masło olej pomidorki coctailowe kilka orzechów włoskich Wykonanie: Czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć  na maśle z dodatkiem odrobiny oleju, dodać szpinak, doprawić solą(...)Dodać  mleko kokosowe wymieszać, zredukować. Trochę wystudzić, przełożyć na deskę i szpinak trochę posiekać, następnie wymieszać z pokrojonym w kostkę serem favita. Ramekiny ( porcelanowe kokilki ), przesmarować olejem, wykleić ciastem francuskim, wstawić do nagrzanego piekarnika  180oC i piec 15 minut. Podpieczone koszyczki  napełnić szpinakiem, udekorować pomidorkiem i orzechem  i zapiekać 30 minut w temp. 180oC

Kulinarny karnet Christophera
Paszteciki z mięsem mielonym i czatni z pomidora 100

Pyszne mięsne paszteciki, które można przygotować w około pół godziny. Dużo mniej pracy niż przy wersji drożdżowej, a smakują równie dobrze. Składniki: ciasto francuskie 300g mięsa mielonego ostre czatni z zielonego pomidora 2 ząbki czosnku łyżka masła cebula szalotka pieprz  Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła. Do cebulki dodajemy mięso mielone, doprawiamy pieprzem i dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Smażymy(...)małym ogniu i szpatułką rozdrabniamy mięso na patelni. Do usmażonego mięsa dodajemy ostre czarni z pomidora i mieszamy do połączenia.  Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, na środku każdego z nich układamy porcję mięsa i zawijamy na paszteciki. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - miejscem sklejenia ciasta w dół (ciężar farszu dociśnie ciasto i nie otworzą się przy

Gotowanie i blogowanie
Najprostsza tarta z zielonymi szparagami 196

Szparagi cały czas w natarciu ! Kupiłam wczoraj kolejną porcję i zastanawiałam się co by tu z nich zrobić, tak na szybko... ? W lodówce miałam ciasto francuskie, więc powstał pomysł na prostą, ekspresowa tartę.W prostocie siła ! Jest doskonała  zarówno na ciepło jak i na zimno. Najprostsza tarta z zielonymi szparagami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pęczek

Kulinarne przygody Gatity
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego krok po kroku 156

Ostatnio proponowaliśmy Wam przepisy z ciasta francuskiego na wytrawnie więc dziś coś na słodko. Ten rodzaj słodkości robiliśmy już ale z brzoskwiniami jednak

Kuchenne Wariacje
Brzoskwinia na cieście francuskim. 105

Brzoskwinia na cieście francuskim Składniki 150 gr ciasta francuskiego Przepis na ciasto znajduje się   tutaj Konfitura z czereśni Przepis na konfiturę znaleźć można na   tej stronie 1 brzoskwinia Białko jaja Cukier brązowy Sposób przygotowania Z ciasta wykrajamy prostokąty, zaginamy brzegi smarując je jednocześnie białkiem jajka i posypując cukrem. Na powstałych kopertach układamy  konfiturę z czereśni

Miód i pieprz
Pikantne serowe paluchy 162

weekend beginn ;D Uwaga! 30 czerwca następuję likwidacja Google reader. Dlatego już teraz serdecznie zapraszam do śledzenia mojego bloga poprzez Bloglovin :) Inspirację znalazłam tutaj ( klik ) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego ser żółty papryka chilli w proszku keczup Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Płat ciasta francuskiego smarujemy cieniutko keczupem a następnie kroimy na pionowe paski szerokości kciuka (lub ciut szerzej

My simple kitchen
Mumie na Halloween z krwistym pomidorowym sosem 157

ulubionych ziół np. majeranek jajko 1 szt do mielonego plus 1 dodatkowe do posmarowania ciasta 1 bułkę, którą wcześniej namoczyliśmy w mleku olej do smażenia klopsów (używam rzepakowego )ciasto francuskie 1 opakowanie kawałek ugotowanego białka z jajka ( zrobimy z tego oczy ) plus słomka do napoju do wycięcia oczek 1 kostka gorzkiej czekolady do zrobienia źrenicSOS(...)dodajemy jajko, namoczoną w mleku bułkę oraz trochę zimnej wody wyrabiamy jednolita masę- obsmażamy je na patelni z każdej strony, gotowe wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu- ciasto francuskie tniemy na paseczki szerokości ok 3-4 mm- gdy mielone nam już przestygło owijamy je naszym ciastem wedle naszej fantazji tak, aby pozostawić miejsce na buźkę- tak przygotowane ciasto

Basia w kuchni
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim 186

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Łosoś pod pierzynką z szpinaku i sera feta zawinięty w chrupiącym cieście francuskim. To pyszne, bardzo szybkie danie do zrobienia. Wygląda bardzo elegancko i na pewno zachwyci nie jedno oko Post Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania