Smażone jajka faszerowane w skorupkach to obowiązkowy punkt każdej Wielkanocy w moim rodzinnym domu. Ale nie tylko – są tak smaczne, że warto podać je na każde uroczyste śniadanie. Tym bardziej, że można przygotować je dzień wcześniej, a usmażyć przed podaniem. Ja najbardziej lubię je z farszem pieczarkowym, żółtkami i koperkiem – są przepyszne. Można użyć do nich także białek
Poezja smakuŚwięta już za tydzień... zbliżają sie wielkimi krokami i pewnie niejedna młoda mama zastanawia się co będzie mogła zaproponować do zjedzenia swojemu małemu dziecku... Według najnowszych
sierotka maRysia w kuchniPrzepisy na wielkanocny stół– nieśmiertelna klasyka czyli żur albo barszcz biały – oba przygotowane na domowym zakwasie. Biała kiełbasa – całkowicie od podstaw. Peklowane i gotowane wędliny. Śledzie
Karo in the KitchenWielkanoc tuż, tuż, więc pora przygotowywać wielkanocne przysmaki. My postanowiliśmy przygotować pyszny drożdżowy chlebek z rodzynkami, marcepanem, posypany prażonymi migdałami. Jest to połączenie domowej drożdżówki ze składnikami które kojarzą nam się jednoznacznie ze świętami. Zapraszamy do wypróbowania i cieszenia się zarówno w święta jak i na co dzień pyszną kuchnią. Przepis Składniki: 500 g mąki 50 g cukru kostka świeżych
KasiaiKrzysiu.plzimno świetnie sprawdzi się na kolację, lub do zabrania do pracy. Porcja zdrowia i witamin, która szczególnie powinna spodobać się wszystkim dbającym o linię. A może podacie ją na Wielkanoc, zamiast ciężkich majonezowych sałatek? Nie dość, że pyszna będzie się pięknie prezentować na stole. Pyszne kawałki kurczaka w sezamie, do tego porcja warzyw a to wszystko polane dressingiem miodowo musztardowym
Cynamonowe szczęścieDziś mam dla Was propozycję dania na Wielkanoc. Sałatkę w lżejszym, bardziej nowoczesnym wydaniu. Nie żebym miała coś przeciwko klasycznej sałatce jajeczno-warzywnej z majonezem, ale mimo wszytko dla mnie jest ona w porządku przez jeden dzień ;) W Poniedziałek Wielkanocny zaczynam się już rozglądać za czymś świeżym i chrupiącym, ale żeby tradycji stało się za dość jest oczywiście tradycyjna wędlina
Quinoa Raz!dziwnego, że chcemy, aby wszystko wyglądało wyjątkowo i elegancko. Przede wszystkim stół, na który patrzeć będziemy bardzo często! W tym momencie pojawia się odwieczne pytanie: jak udekorować stół na Wielkanoc? Pierwszy krok udanej dekoracji Najlepiej zacząć od samych podstaw, a więc od bieżników – duży wybór znajdziecie TUTAJ . Same w sobie potrafią być niezwykle stylową ozdobą stołu – tym bardziej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami ... czas więc zerknąć do świątecznych przepisów. Co króluje na waszych stołach? Z pewnością u wielu z was jest to
Taste TherapyUwielbiam 🙂 U mnie w domu pojawiał się od święta. I to nie każdego. Przez to jest dla mnie taki wyjątkowy, a jego smak pamiętam jeszcze długo
gotować!ubiegłym roku przed Wielkanocą hitem okazała się " Pijana kukułka" dziś mam dla Was podobną propozycję aczkolwiek o zupełnie innych smakach :) To lekkie kremowe ciasto powinna przypaść do gustu wszystkich miłośnikom likieru adwokat, choć nie tylko im ;) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta
Cynamonowe szczęścieWielkanoc już tuż tuż, powoli przygotowuję chlebowe koszyczki, które będę wypełniała pierniczkami :-) Fajna ozdoba, jak będą gotowe, pokażę na blogu efekt :-) A na razie zapraszam na pyszna przekąskę, lub danie główne. Są to łatwe i przepyszne pierożki z ciasta parzonego-znanego jako włoskie sofficini. Ja proponuję Wam do nich dwa proste farsze. Zapraszam i polecam, bo są rewelacyjne
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWielkanoc tuż tuż, nie może więc zabraknąć na stole domowego majonezu. Jest o niebo lepszy od tego sklepowego, w dodatku przygotowany samodzielnie smakuje zawsze lepiej! Wystarczy ręczny blender lub mikser i kilka prostych składników. Tym razem zrobiłam majonez na oleju rzepakowym, otrzymałam piękny kolor, który zachwyca oko. Nie dodałam octu, a sok z cytryny, dzięki czemu majonez jest delikatniejszy
Moja smaczna kuchniaZbliżająca się dużymi krokami Wielkanoc inspiruje mnie do tworzenia świątecznych przepisów. Dzisiaj na śniadanie przygotowałam prostą i orzeźwiającą sałatkę z domowej roboty majonezem. Palce lizać! Chrupiacy ogórek z koperkiem, jajko na twardo i najlepszy na świecie domowej roboty majonez za oleju rzepakowym. Idealna sałatka nie tylko na wyjątkowe okazje! Sałatka z ogórkiem, jajkiem i domowym majonezem Składniki: 1/2 zielonego ogórka
Moja smaczna kuchniajest miękka, wilgotna w środku, puszysta i mocno cytrynowa. Szybkie w przygotowaniu i smaczne ciasto, a zapach w domu podczas jej pieczenia jest nie do opisania. Idealna na Wielkanoc a także do popołudniowej kawki każdego dnia :) Do mojej babki wykorzystałam mąkę pszenną luksusową typ 550 od Młyny Stoisław . A po przepisy na inne babki zajrzyjcie
Zrób to smaczniesię doczekaliśmy. Jest dobrze, cieszymy się. Tak więc właśnie spontanicznie chcieliśmy się z Wami podzielić naszą radością i pokazać jak łatwo z tej śmietany robi się masło. A że Wielkanoc lada moment więc zrobiliśmy masło w kształcie baranka. Potrzebne będą tylko: »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacture