przepis - 33114 przepisów (strona:960/2208)

Placki z pęczaku z serem 162

Ojjojoj jakie one były smakowite. Najpyszniejsza kasza - pęczak i do niej ser biały, zioła i placuszki jak kotlety pojawiają się na talerzu. Zachęcam do wypróbowania przepisu, na pewno zasmakują. Placki z pęczaku z serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pumpkin spice - dyniowy, korzenny syrop do kawy 183

domu i dodawać do kawy oraz deserów. Domowa wersja jest zdecydowanie tańsza i pozwala na zredukowanie cukru, którego w popularnej kawie jest zdecydowanie za dużo. Oto nasza wersja przepisu na dyniowy, korzenny syrop do kawy i deserów. Czego potrzebujemy?  - 1 szklanka purre z dyni - 1 szklanka wody - pół szklanki cukru (można zastąpić słodzikiem lub stewią) - 2 łyżki przypraw korzennych

two broke sisters
Pikantny sos pomidorowy z klopsikami i brązowym makaronem 151

wrzucić klopsy, zmniejszyć gaz. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 10-15 minut. Jeśli lubicie bardziej ostro można dodać o jedną papryczkę chilli więcej. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na talerz lub miseczkę wyłożyć makaron i polać sosem pomidorowym z klopsami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Akademia CookUp - Jagnięcina i cielęcina 242

się skąd biorą się różnice w barwie mięsa - np. cielęciny - na zajęciach wszystkiego się dowiecie, a teraz w końcu przejdźmy do jedzenia! Łukasz Konik przygotował dla nas kilka świetnych przepisów. Przygotowaliśmy pieczony udziec jagnięcy w sosie figowo-miętowym, który każdy własnoręcznie uczył się wiązać!, comber jagnięcy z kostką, tradycyjne ossobuco cielęce z warzywami, saltimbocca alla romana z szałwią i szynką

Plate of Joy
Akademia CookUp - Dziczyzna 216

jakie przyprawy i dodatki najlepiej pasują do dziczyzny. Kiedy teoretycznie już wiemy co zrobić i jak postępować z mięsem możemy zabrać się za praktykę. Łukasz przygotował dla nas niesamowite przepisy - zaczynamy od eskalopek z dzika - nawet nie wiecie jak cudowne to było mięso! My zaszaleliśmy i włożyliśmy je w bułki i zrobiliśmy wyjątkowego burgera! Miny na naszych twarzach wskazywały tylko

Plate of Joy
5. It's tea time!: czyli czas na owiankę na herbacie ★ 183

flawonoidów - antyutleniaczy - chroniących nas przed np. rakiem! - niskokaloryczny napój pobudzający metabolizm Herbaciana owsianka: - 5 łyżek płatków owsianych górskich - najlepiej chłoną wodę.  - saszetka herbaty - śliwka - banan - łyżka syropu dyniowego (przepis TUTAJ ) - łyżka suszonej żurawiny - łyżeczka cynamonu (właściwości CYNAMONU ) - łyżeczka stewii/cukru/miodu Wykonanie: 1. Zaparz herbatę według informacji na opakowaniu. 2. Połowę banana i połowę śliwki pokrój na drobną kostkę. 3. Przelej

Pland based fille
Brownie chałwowe 237

intensywnie czekoladowy smak, z wyczuwalną chałwą. Jego przygotowanie jest banalnie proste, a czas pieczenia bardzo krótki, więc jeśli lubicie chałwę i czekoladę oraz ciasta typu brownie, skorzystajcie z poniższego przepisu :) Moje brownie piekę w szerokiej keksówce o wymiarach 28x15cm. Brownie chałwowe Składniki: 160g chałwy waniliowej 75g gorzkiej czekolady 50g masła 50g cukru 80g mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki (około

Smakołyki Bereniki
Pesto z liści rzodkiewki 161

Pesto, czyli zielony sos, pochodzi z Genui we Włoszech. Według tradycji robi się go w marmurowym moździerzu z oliwy, świeżej bazylii oraz orzechów piniowych. W moim przepisie z oryginalnej receptury została tylko oliwa z oliwek. Główną rolę zagrały liście rzodkiewki.  Składniki liście z dwóch pęczków rzodkiewek 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki pestek dyni

My Chcemy Jeść
Socca - nicejski placek z ciecierzycy 117

occa, farinata, torta di ceci lub cecina to nazwy tego samego dania, wywodzącego się z kuchni liguryjskiej i znanego od Lazurowego Wybrzeża aż po Toskanię. Niezależnie od przepisów charakterystycznych dla danego regionu socca to po prostu placek przygotowywany z mąki z ciecierzycy, wody i oliwy z oliwek i smażony na patelni lub w piecu w specjalnych miedzianych formach. Wiele osób

Food Square
Potrawka z kurczaka z makaronem kolorowym fusilli i warzywami 139

koktajlowe przekrojone na połówki. Całość przyprawiamy i mieszamy. Na patelnię wlewamy gorącą wodę, wsypujemy makaron, mieszamy i gotujemy pod przykryciem, aż makaron będzie miękki. Co jakiś czas należy przemieszać. Przepis zgłaszam do konkursu "Ambitnie i zdrowo". Trzymajcie kciuki :) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z winem, gruszką i serem pleśniowym 166

Langwedocji, a w takich miejscach wszystko jest delikatne jak piórko. Idealnie pasuje do ryb, owoców morza lub sałatek czy chudego mięsa. Ma intensywną barwę i cudowny smak.  Niżej przepis na banalną w wykonaniu, ale niebanalną smakowo sałatkę. Składniki: 3 garście rukoli 2 łyżki wina białego, wytrawnego  B&G  Chardonnay Reserve   60/70g sera pleśniowego

Czarnawisienka
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 233

około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Ciasto wersja 2 (bez glutenu) 200 g mąki ryżowej 25 g skrobi ziemniaczanej 230 g puree z dyni - przepis jak zrobić tutaj 60 g ciemnego kakao 100 g ciemnego cukru muscovado 250 ml wrzątku 125 g miękkiego masła 150 g cukru białego 2 duże jajka 2 łyżeczki ekstraktu

maniapieczenia
Gryczane ricotta hotkes. 164

kokosowym, zamiast śmietanki, wegański :) W taka pogodę nie marzę o niczym więcej. Czasami wystarczy jedna osoba, kilka słów, to, że po prostu jest i od razu jakoś jest lepiej :) Przepis: 50g przesianej mąki gryczanej 100-120 ricotty 100g pure z dyni hokkaido ok.30-50ml mleka jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  szczypta sody do pieczenia  szczypta cynamonu ew. cukier

More food, love and dreams