powodzeniem kolorować barwnikami spożywczymi. Jeżeli tak jak ja zrobicie masę cukrową sami w domu, barwnik najlepiej dodać w momencie, kiedy żelatyna jest rozpuszczona tuż przed dodatkiem cukru pudru. Przepis na lukier plastyczny krąży od lat w sieci. Idealne proporcje znalazłam na blogu Moje Wypieki . Polecam tam zajrzeć. Metoda "filżankowa" wytwarzania kwiatów już dawno czekała na wypróbowanie. Znalazłam ją "gdzieś
kawawszklanceżelko / piankowych przysmaków widzimy w 80% cukier. Reszta to syrop glukozowy, barwnik i żelatyna. W sumie nic super zabójczego, ale po co się tak na siłę cukrować :) W przepisach na domowe pianki, które wyszukałam w sieci, też przeważa cukier. Moje domowe pianki a'la marshmallow w 80% składają się z owoców. Pozostała część to odrobina słodkości ( miód/cukier
kawawszklancemnie w domu trwa wiecznie wojna - czego ma być więcej - ciasta czy nadzienia - tutaj wszytskiego jest praktycznie po połowie. Tak, że będą zadowoleni i ciastożercy i owocożercy. Przepis na dużą blachę ( 24 x 45 cm) - 4 szkl. mąki - 1 szkl. cukru - 3 żółtka - 1 margaryna / masło - 0,5 - 0,8 szkl. kefiru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia kruszonka: - 7 łyżek
kawawszklancejeżeli lubimy kwaśniejszą - więcej). Dosmaczyć solą i pieprzem. Zaprawić śmietaną ( 3-4 łyżki wlać do miseczki, zalać wrzącą zupę. Tak zahartowaną śmietanę przelać do garnka z zupą). Za opracowanie przepisu dziękuję mojej Sąsiadce :) Zalewajka na białej jest jej autorstwa, natomiast tę na wędzonej wyniosłam z domu rodzinnego. Obie pyszne..polecam Pozdrawiam :) Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej
kawawszklancenadziewać rogaliki. Masa podczas pieczenia nie wypływa, nie powiększa objętości więc wypieki nie pękają z jej udziałem. Moje rogale wykonałam z ciasta drożdżowego półfrancuskiego. Nie będę podawała na nie przepisu, gdyż świetnie opisała to Reata na blogu Artkulinaria (klik) . Koniecznie tam zajrzyjcie ! Część rogali nadziałam domową śliwką w czekoladzie ( klik ) a część masą bakaliową....obie wersje
kawawszklanceGołąbki jak gołąbki - przepisów na nie w sieci jest całe mnóstwo. Ale w moich tkwi sekret: idealnie słodko-kwaśno-ostra zalewa, w której je dusimy. Podobnie jak przy kaczce ( klik ) nie podam Wam składników odmierzonych wagowo. Podam proporcję na 1 kilogram mięsa mielonego, na bazie której stworzycie idealne danie. Macie więcej mięsa? pomnóżcie ilość składników ;) Wybór kapusty
kawawszklanceprzykryciem około 6 minut. Następnie dodać serek,kiedy się rozpuści doprawić solą i pieprzem. Wyłączyć ogień. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszać ze szpinakiem. Podawać od razu. Przepis bierze udział w konkursie zBLOGowanych Makarony Świata Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancepiernikiem..pachnące domem w chłodne jesienne dni.. Uwieńczone polewą czekoladową i kruchymi ciasteczkami w mlecznej czekoladzie...małe piernikowe elegantki kryjące w sobie słodką tajemnicę..ulubioną marmoladkę lub konfiturę. Przepis jest bardzo prosty.. Tak naprawdę najwięcej czasu zabiera wykończenie muffinek niż ich upieczenie. Porcja na 24 muffinki o wymiarach 4 x 6 cm: - 3 szklanki mąki - 1 szklanka cukru
kawawszklanceZbliżają się święta dużymi krokami.... można więc testować przepisy na domową wędlinkę... To nie lada rarytas, Taka wędlina nie jest trudna do wykonania, ale wymaga cierpliwości.. Peklowanie wędliny to sztuka którą może opanować każdy. Ja swoich proporcji nauczyłam się z biegiem lat.. Testowałam wiele przypraw i wiem, że prostota w smaku jest najważniejsza. Pamiętajmy, aby nie zabić samego
kawawszklancewspaniałymi darami losu. Jeżeli nie przyrządzam jej w całości, dzielę ją tak jak dziś na partie. Wykrawam filety, a resztę tuszki dzielę na porcję, które zachowuję na późniejszy czas. Przepis jest bardzo prosty: - 2 filety z kaczki - sól, pieprz do oprószenia mięsa - sok z połowy pomarańczy Filety nacinamy od strony skóry. Oprószamy solą i pieprzem zarówno od strony skóry
kawawszklanceDziś przedstawiam przepis na bardzo szybki obiad. Zupa, której przygotowanie wraz z obieraniem warzyw zajmuje nie więcej niż 35 minut. Jest lekka ale jednocześnie pożywna.. Gotowy krem możecie posypać ulubionym żółtym serem bądź skropić olejem z pestek dyni, który maksymalnie wyciągnie jej dyniowe aromaty. U mnie zupa wystąpiła w towarzystwie grzanek czosnkowych. Może zainteresuje Cię też: * syty krem
kawawszklanceowoce rozmrażamy na sicie, sok jaki powstaje przy rozmrożeniu odlewamy do sporządzenia galaretki, zaś owoce umieszczamy w garnku, dodajemy wodę oraz 1/2 szklanki cukru i dalej postępujemy zgodnie z przepisem Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancedanie. Mięso drobiowe nie jest wymagające, nie wymaga długiej obróbki, za to doskonale przejmuje zadane mu aromaty. Danie nie jest wymyślne, proste smaki i krótka lista składników to przepis na kulinarny sukces. - 4 podudzia kurczaka - 4 ząbki czosnku - 1 cytryna ( skórka + sok ) - sól do smaku - olej do smażenia - ok. 3-4 łyżki - 1 łyżka masła Cytrynę sparzyć. Obieraczką
kawawszklancetortellini d razu pomyślałam o sałatce. I tu muszę przyznać, że to było dobre posunięcie bo sałatka wyszła bardzo smaczna. A sałatkę podałam na Agawa Platin Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnizapewne zauważyliście w tym miesiącu na blogu pojawiają się przepisy na mleka roślinne. Ten post poświęcam mleku migdałowemu. Tak jak poprzednie : ryżowe i owsiane nie zawiera laktozy. Jest bardzo bogate w witaminę E, zawiera sporo minerałów takich jak mangan, cynk, selen, potas, żelazo i wapń. Uwaga! Niestety nie jest to produkt niskokaloryczny, ale chyba z tych, jakie do tej pory
apetytnapieczenie