Przepis na : śniadanie
Przepis na ten schabik dostała moja Mama i to Ona właśnie go przygotowała. W święta był najbardziej rozchwytywaną przeze mnie wędliną. Delikatny i kruchy, bez sztucznych ulepszaczy. Pycha! Składniki: 2 kg schabu bez kości 1/2 szklanki soli peklowej 1/2 szklanki cukru 8 ząbków czosnku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka pieprzu mielonego 4 ziarenka ziela angielskiego 4 liście laurowe wody- tyle by przykryła mięso Sposób przygotowania: Wodę połączyć wraz z przyprawami i zagotować. Do gorącej zalewy włożyć schab i gotow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...