Delikatnie chrupiące i przyjemnie słodkie- wszystkim chyba znane beziki. Idealne jako słodki deser lub ozdoba ciast i tortów. Bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam! Delikatne beziki Składniki: 4 białka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 2/3 szklanki cukru Przygotowanie: Białka ubijamy i dodajemy stopniowo cukier (w trakcie ubijania). Do ubitaj piany (jest sztywna i błyszcząca) dodaję mąkę
Tagebuch po polskuKolejnym zamówieniem był tort jako paczka papierosów Sobieski
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieŚniadanie gotowe. Kanapka zapiekanka z jajkiem i łososiem postawiła mnie na nogi. Śniadania uwielbiam. Zawsze staram się je urozmaicać. Tradycyjną kanapkę z żółtym serem dekoruję rukolą
codojedzeniaTrafiło więc na galaretkę truskawkową. Może być oczywiście każda inna, mi zachciało się akurat truskawkowej. Masa na bazie śmietanki i mleka w proszku smakuje jak masa śmietanowo-truskawkowa do tortów. Nie można jej się oprzeć. Składniki: 350 ml śmietany 30% 3/4 szklanki mleka w proszku galaretka truskawkowa 250 g masła szklanka cukru opakowanie suchych, kwadratowych wafli Sposób przygotowania: Masło
na moim stole...minut. Posypujemy wierzch pozostałym cheddarem, który stworzy chrupiącą skórkę i wstawiamy patelnię do piekarnika. Zapiekamy omlet przez 5 do 10 minut. Gotowe danie kroimy na trójkąty – jak tort. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuproszku do pieczenia, puszysty, mięciutki. Po wyjęciu z piekarnika należy upuścić go na podłogę (oczywiście w blaszce), wtedy nie opadnie i jest idealnie równy. Można go wykorzystać do tortów, spokojnie da się podzielić na 3 blaty, ja skorzystałam z niego piekąc Kopiec Kreta. 5 jajek niepełna szklanka cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki dobrego kakao Białka ubić na sztywną
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanierozpuścił). Powinno to zająć około 15 minut. Tuż po wyłączeniu grzania można dodać cynamonu. Jeszcze gorące przekładać do słoiczków i pasteryzować. Świetne jako konfitura lub dodatek do ciast i tortów
Karczma Honoriettytylko zabawa. Tak więc po zmaganiach z obiadowymi daniami czas na coś słodkiego, lekkiego i przepysznego. Mianowicie Królowa bez znana jako Biała Pavlova, nazwa straszy, ale wykonanie tego przepysznego tortu bezowego jest możliwe nawet dla kulinarnego laika. Sztuką przy robieniu pavlovej jest ubicie białek, cała reszta to zabawa w nianie i machanie klapą piekarnika. Jako, że sklepy pozamykane moja Pavlova
Kuba Gotujegwarantujemy spokojnego ranka... Jeść! Nawadniać się(wodą,wodą,a nie tylko wódką najdrożsi czytelnicy i czytacze) NIE MIESZAĆ rodzajów alkoholi i nie zagryzać ich słodkościami( wiecie...te torty i szampan na osiemnastkach i nie tylko) Im ciemniejszy kolor alkoholu tym prawdopodobieństwo kaca jest wyższe Stosować umiarkowanie w jedzeniu i piciu ...Tak,tak znacie to skądś? Wiecie komunia te sprawy...kiedyś
Fiolka w kuchniwanilię i wsypujemy cukier wraz z żelatyną. Tężejącą wodę łączymy z twarogiem sernikowym. Całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Gotowy tort dekorujemy pozostałymi truskawkami. Kroimy rozkładamy na talerze i żegnamy truskawkowy sezon
Miód i pieprzsposób, aby folia stykała się z kremem, zapobiegnie to tworzeniu się kożucha. Jest on nieco sztywniejszy od budyniu i doskonale sprawdza się jako nadzienie eklerków, tart, naleśników, drożdżówek i tortów. Składniki: na 20 babeczek Kruche ciasto: 300 g mąki 60 g cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 20 foremek do babeczek o średnicy 6 cm masło
Smakowity Blog Kulinarny