przepis na tort - 2500 przepisów (strona:101/167)

Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami 692

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami – lepsze niż niejeden tort! :) Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   Składniki na krem: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła   Dodatkowo: ok. 600-700g wiśni mrożonych wypestkowanych

Kulinarne Przeboje
Tort z kremem z bitej śmietany i mascarpone 174

Witajcie, tort upiekłam w czerwcu, ale dopiero teraz dodaje przepis :) Robiłam już bardzo podobny, ale ten ma troszkę inny krem, dodałam do niego mascarpone :) (Biszkopt z  przepisu  Bakeholic  ) Ps. Wiem, że nie jest najpiękniejszy, ale włożyłam w niego całe serce ;) SKŁADNIKI:   7 jajek rozmiaru L   1 1/2 szklanki cukru   1 1/2 szklanki mąki pszennej

The Sweet Damsel
Biszkopt rzucany 470

rzucanym ” z powodu tego, iż po upieczeniu i wyjęciu z pieca jest on rzucany na zabezpieczony blat. Dzięki temu stabilizuje się jego struktura :) Biszkoptu rzucanego używam głównie do tortów, ale świetnie się sprawdzi w innych ciastach. Biszkopt z tego przepisu kroję najczęściej na 3 części, ale możecie go również przekroić na pół. Polecam! Składniki biszkoptu: 7 jaj (używam rozmiaru

Moja Delicja
Biszkopt podstawowy 216

Biszkopt podstawowy Ten biszkopt zawsze się udaje. Pięknie wyrasta choć nie zawiera proszku do pieczenia, równo-więc dekorowanie tortu będzie bardzo przyjemne, nie opada, nie kruszy się. Z podanej porcji z powodzeniem wyjdą 3 blaty. Najlepiej upiec go dzień wcześniej i dopiero wtedy kroić. Do krojenia biszkoptu wystarczy mocna nitka i trochę wprawy.  Składniki: na tortownicę o średnicy 26cm

na moim stole...
Tort dla Ewki 195

Wszystkiego najlepszego Koleżanko... raz jeszcze, a co!!!:)

In my kitchen
Różany mus truskawkowy 164

tutaj niesamowicie, smak obłędny! I dobrze, że odłożyłam sobie trochę musu na teraz i mogę delektować się jego smakiem. Taki mus w mojej kuchni świetnie sprawdza się do przekładania tortów, do lodów (tak! zimą też kocham lody) i do galaretki, do wszystkiego! Taki mus jest idealny dla dzieci, które nie lubią kawałków owoców w dżemie... Polecam, serdecznie polecam! Składniki

Mango Papaja
Konfitura z rabarbaru 150

bardzo kwaśny, dlatego nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na zrobienie konfitury z rabarbaru. W tym roku pomyślałam jednak, ze taka kwaśna konfitura będzie rewelacyjna do przełamania słodkich mas w tortach lub ciastach, jak również będzie idealna do puddingu z chleba. Składniki: 2 kg rabarbaru ok. 800 g cukru cynamon do smaku opcjonalnie kardamon Wykonanie: Rabarbar obrać, pokroić na mniejsze kawałki

Mama Gotuje
Biszkopt tradycyjny 116

kogo: dla szukających przepisu, na którym można polegać dla lubiących tworzyć swoje własne smaki tortów dla mających ochotę na biszkopcik z owocami Składniki: 5 jajek szklanka mąki pszennej (im mniejszy typ tym lepiej np. 450, 400 a nawet 380) szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić na bardzo sztywną pianę i dodawać cukier partiami cały czas ubijając (zawsze

Mania Wypiekania
Kopiec kreta 178

kawałkami czekolady ułożoną na świeżych bananach i pysznym czekoladowym cieście. To ciasto na pewno przypadnie do gustu dorosłym jak również dzieciom. Myślę, że z powodzeniem mogłoby również zastąpić tort. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 1 szklana mleka,   1 szklanka oleju,   1 łyżeczka proszku do pieczenia, czubata, 1/2 łyżeczki sody oczyszczanej, 4 łyżki kakao

Passion of Cooking
Gozinaki 182

dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na blaszkę i szybko formujemy gozinaki w dowolny kształt (w naszej pierwszej opcji był to okrąg z którego później wycięliśmy kawałki jak w torcie) aby masa nie stężała bo wtedy zostanie nam dziwnego kształtu bryła :) Aby lepiej i równomiernie uformować naszą masę pomagamy sobie – najlepiej – małym drewnianym wałeczkiem (choć i duży może być

Kuchenne Wariacje
Ciasto czekoladowo-waniliowe 181

roku na naszym stole wielkanocnym oprócz sernika z białą czekoladą , tortu cappuccino, babek i mazurków znalazło się ciasto czekoladowo-waniliowe. Do jego wykonania zainspirował mnie przepis znaleziony na tej stronie . Ja nieco go zmodyfikowałam, szczególnie jeśli idzie o zawartość żółtek w kremie. W oryginale do wykonania tego ciasta potrzeba 12 jajek. Białka wykorzystujemy do ciasta, żółtka do kremu

Wiem co jem
Ciasto czekoladowo - miętowe 149

pragnę podziękować wszystkim za cieple i życzliwe komentarze. Sprawiają mi one wiele radości i utwierdzają w przekonaniu, że to co robię ma sens. Pewnie powinnam na tę okoliczność upiec tort, ale że był w wczoraj z zupełnie innej okazji, zrobiłam skromne ciasto czekoladowo-miętowe". Czytaj więcej

Wiem co jem
Herbaciane naleśniki z warzywami - pogromca tłuszczu i cholesterolu 170

tysięcznym mieście znalazłam jeden sklep, w którym dostępne były herbaty Irving, a wybór ograniczał się do dwóch gatunków: Irving Tropical with mint ,, której użyłam, do opisanego w poprzednim poście, tortu oraz Irving Pure Green . Jako pierwszy przyszedł mi do głowy pomysł na risotto, ale tak się zbierałam z jego zrobieniem, że w końcu Angie mnie ubiegła. Trzeba było pomyśleć

Wiem co jem
Kolorowe wiórki kokosowe 190

Świetny pomysł na fajną i prostą dekorację, idealnie nadającą się do ciast, tortów czy babeczek. Wystarczy wymieszać wiórki kokosowe z barwnikiem i dekoracja gotowa. Składniki: 100 g wiórków kokosowych barwnik spożywczy w żelu, dowolny kolor (ok. pół łyżeczki) Przygotowanie: 1. Wiórki kokosowe przesypać do miseczki. 2. Dodać barwnik spożywczy. 3. Dokładnie wymieszać ręką (wcześniej założyć rękawiczki) do momentu, aż wszystkie

Domowa Cookierenka Agi