Najlepszy przepis na biszkopt, jaki kiedykolwiek piekłam . Puszysty, delikatny, wysoki, lekko słodki no i banalnie prosty. Najbardziej w nim lubię to, że zawsze się udaje i nigdy nie wychodzi suchy (oczywiście jak go przetrzymacie za długo w piecu, to go w końcu wysuszycie :) ) Biszkopt ten nazywa się „ biszkoptem rzucanym ” z powodu tego, iż po upieczeniu i wyjęciu z pieca jest on rzucany na zabezpieczony blat. Dzięki temu stabilizuje się jego struktura :) Biszkoptu rzucanego używam głównie do to... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...