przepis na schab - 3000 przepisów (strona:5/200)

Schab Łososiowy 206

Schab ŁososiowyPrzepis dostałem od mojego dziadka. Polecam każdemu kto lubi czasem zjeść surowe mięso. Dlaczego łososiowy? Bo jego kolor przypomina właśnie kolor łososia. Taki schab idealnie zastępuje "wodne wędliny ze sklepu"!Banalne przyrządzenie.Składniki:- 1 kg schabu - 3 łyżki soli - 2 łyżki pieprzu - 2 łyżki cukru - 6 ząbków czosnkuSposób przygotowania:(czas przygotowania tego schabu jest dosyć(...)długi - 4 dni)1.Do miseczki wsypujemy sól, pieprz, cukier i mieszamy. Umyty schab wkładamy do opakowania ze szczelnym pokryciem. Wsypujemy do niego zawartość miseczki i wcieramy marynatę w mięso. Następnie kroimy drobno czosnek i wklepujemy go delikatnie w schab. Zamykamy opakowanie i wstawiamy do lodówki.2.Dzień 2-4.Każdego dnia należy "miętosić" mięso (wklepywać, masować itp.) 3.Ostatniego dnia

Gotuj Z Muzyką
Schab z jabłkami 223

Schab z jabłkami... Delikatne i soczyste mięso wzbogacone słodko - winnym smakiem jabłek.Niezastąpiona ozdoba każdego przyjęcia i rozkosz dla podniebień jego uczestników.Niewielkim nakładem pracy i finansów pozwala zastąpić w menu zwykłe kotlety schabowe.Nie dajcie się długo namawiać! Zapraszam do stołu! Składniki:1,5 kg schabu bez kości;2 ząbki czosnku;Czubata łyżeczka soli;3 średniej wielkości twarde(...)przcisnąć przez praskę. Do czosnku dodać łyżeczkę soli, wymieszać. Tak przygotowaną masą natrzeć delikatnie każdą kieszonkę schabu.Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grube plastry.W każdej kieszonce schabu umieścić plaster jabłka i posypać świeżo zmielonym pieprzem, tak aby pieprz znalazł się również w kieszonkach.Wierzch mięsa posypać tymiankiem.Nadziane mięso włożyć do siatki wędliniarskiej lub ciasno obwiązać mocną nitką.Mięso

Gospodyni Miejska
Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem 430

Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem...Miękkie i soczyste plastry schabu.Aromatyczny pieczarkowo-śmietanowym sos.I kawałeczki wysmażonego boczku.Pycha! Składniki:1 kg schabu bez kości;500 g pieczarek;250 g wędzonego boczku;3 duże cebule;500 ml słodkiej śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36%;Sól;Pieprz;Olej do smażenia.Sposób przygotowania:Schab umyć, osuszyć, oczyścić z nadmiaru błon, pokroić(...)stopni (3 półka, górna i dolna grzałka) i zapiekać przez około 1 godzinę.Po wyjęciu z piekarnika spróbować sosu i ewentualnie przyprawić solą i pieprzem.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Schab można zastąpić karkówką, przy czym może ona wymgać nieco dłuższego pieczenia w piekarniku.Całość można, na 20 minut przed końcem pieczenia, posypać startym, żółtym serem i zapiec w piekarniku.Śmietanę

Gospodyni Miejska
Jesienny schab w warzywach z chrustem z wędzonego boczku 196

myśleć o nadchodzących chłodach.„Jedzenie jest lekarstwem, a lek pożywieniem” głosi stare chińskie przysłowie i zwraca uwagę na to, że prawidłowa dieta pozwoli nam zachować lub odzyskać zdrowi.Jesienny schab w warzywach z chrustem z wędzonego boczku jest przygotowany z mięsa wieprzowego oznaczonego znakiem QAFP, będącego gwarancją wysokiej jakości, oraz z warzyw królujących jesienią – dyni, papryki i jarmużu. Dla uzyskania(...)ciekawszego efektu warzywa zostały przygotowane różnymi technikami, dając zróżnicowaną fakturę składników i dużą przyjemność jedzenia. Soczysty schab aromatyzowany przyprawami korzennymi i rozmarynem opływa w pikantnym, kremowym sosie z pieczonej dyni Hokkaido, z dodatkiem chrupiących warzyw, dyni i papryki, pociętych w kostkę i podsmażonych z dodatkiem wina. Soczyście pomarańczowy sos ożywiają kawałki zielonego jarmużu. Potrawa zostało wykończone wysmażonym boczkiem

SzczyptaSmaQ
SCHAB PO CHIŃSKU 5292

Schab po chińsku to mój pomysł na szybki, mięsny, pożywny obiad.  Gęsty sos z warzywami, do tego plaster chudego schabu i porcja ryżu zadowolą chyba najbardziej wymagających ... :)) Składniki: 6 plastrów schabu 1 op. mrożonej mieszanki chińskiej (u mnie Hortex) 2 ząbki czosnku sól pieprz ziołowy słodka papryka 1 łyżeczka sosu sojowego curry liść laurowy ziele angielskie 1 czubata łyżeczka(...)mąki olej ok 1.5 szkl bulionu. Wykonanie: Każdy plaster schabu rozbijamy, jednak nie za mocno. W miseczce mieszamy sos sojowy, pieprz ziołowy, roztarty czosnek. Każdy plaster schabu nacieramy marynatą i wstawiamy do lodówki na 2h. Następnie rozgrzewamy dość mocno olej i podsmażamy schab z obu stron. Do podsmażonego schabu wsypujemy mieszankę chińską, dodajemy sól, curry, paprykę i zalewamy całość bulionem

Walijskie Pichcenie
Schab z warkoczem pieczony w majeranku 194

Kolejna propozycja na domową wędlinę bez chemicznych ulepszaczy czy wzmacniaczy smaku. Jej wykonanie nie sprawia kłopotu, wyjdzie smaczna każdemu, nawet temu mniej wprawnemu kucharzowi. Do pieczeni zawsze wybieram schab z warkoczem, ma on wtedy odrobinę tłuszczyku, co powoduje, że w czasie pieczenia mięso nie wysycha.  W tym kawału który piekłam, warkocz był akurat bardzo duży, co widać dokładnie(...)zdjęciu Schab można podać również na ciepło, jako danie obiadowe, z dodatkiem sosu. Schab z warkoczem pieczony w majeranku Składniki: 1,5 kg schabu wieprzowego z warkoczem 2-3 łyżki majeranku około 1 łyżeczki soli około 1 łyżeczki słodkiej papryki pieprzolej Wykonanie: Mięso płuczemy pod zimną wodą, lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy mieszamy w żaroodpornym naczyniu

Kulinarne przygody Gatity
Schab w ziołach z brukselką 238

Dzisiaj coś dla miłośników małych kapustek - przepis na schab w ziołach z brukselkąSKŁADNIKI                                                                                         1/2 kg schabu(...)kroimy drobno. Marchewki ucieramy na tarce do jarzyn. Rozgrzewamy w rondlu oleji smażymy razem przez 7-10 minut.Kostkę bulionową rozpuszczamy w szklance gorącej wody.       Schab  kroimy w cienkie paski. Solimy i pieprzymy. Mąkę mieszamy z majerankiem     i bazylią.  Obtaczamy paski mięsa.Smażymy na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, aż się

Moje Kuchenne Rewelacje
Schab pieczony w warzywach 233

Upieczenie schabu by nie był suchy, jest sztuką :) Jeeli zapamiętamy parę zasad- nasz schab będzie wilgotny, kruchy, soczysty i będzie rozpływał się w ustach. Pamiętajmy o " odpoczynku" naszego mięsa przed i po pieczeniu :) a wynagrodzi nam przepysznym obiadem . Polecam .Zaczynamy:  Składniki:około 1 kg schab1 kg ziemniaków3-4 marchewki100 ml oliwy z oliwek4 ząbki czosnku1 łyżeczka rozmarynu1 łyżeczka natki(...)pietruszki pieprz, sól Wykonanie:Myjemy schab, osuszamy ręcznikami papierowymi. Doprawiamy pieprzem. Odstawiamy na min 30 min-schab powinien mieć temperaturę pokojową przed pieczeniem.Obieramy ziemniaki, kroimy w połówki lub ćwiartki. Marchew kroimy w grube talarki.Nalewamy do miseczki oliwę, dodajemy rozmaryn, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz- mieszamy. Wykładamy naczynie żaroodporne lub blaszkę folią.Kładziemy schab, ziemniaki i marchew. Polewamy

Smaki Edyty
Schab ze śliwką 203

Składniki:1 kg schabu bez kości1 opakowanie śliwek kalifornijskich przyprawy: pieprz, majeranek, sól3 ząbki czosnkuolej/oliwaZalewa:Ziele angielskieliście laurowepieprz ziarnistymajeranekowoce jałowcaczosnekWszystkie składniki zalewy zagotować w niewielkiej ilości wody. Następnie przelać do dużego garnka (jego wielkość zależy od ilości schabu) pełnego wody z solą. Włożyć do garnka schab i marynować przez 2 dni.Przygotowanie:Po wyciągnięciu schabu z zalewy należy go umyć, osuszyć(...)ręcznikiem papierowym. Długim, ostro zakończonym nożem naciąć kieszeń w środku. Zrobić to z jednej i z drugiej strony schabu tak, aby oba nacięcia spotkały się i utworzyły tunel. Włożyć do niego śliwki.Dodatkowo schab można lekko obsmażyć na patelni tak, by nie puszczał soku. Następnie mięso należy natrzeć przyprawami lub gotową marynatą do mięs. Ja przygotowuje panierkę z majeranku, wyciśniętego

Pasja Smaku
Schab z gorczycą i kolendrą 220

święta robiłam schab z gorczycą i kolendrą. Kruchy z lekką pikanterią w smaku to idealny schabik na świąteczny stół ale nie tylko. Śmiało można go robić również poza okresem świątecznym i szybko zniknie. Składniki: 600 g schabu bez kości Marynata 1 l wody 2 łyżki soli do peklowania 3 ząbki czosnku 3 ziarenka pieprzu czarnego 5 ziarenek pieprzu czerwonego(...)gorczycą i kolendrą Przygotowanie:  Marynata: Wodę z wszystkimi przyprawami zagotować, do gorącej wody dodać sól do peklowania i wymieszać. Ostudzić. Do zimnej wody włożyć oczyszczony i umyty schab, przykryć i odłożyć do lodówki na minimum 6 dni. Raz dziennie obrócić mięso żeby się równomiernie peklowało. Po wyjęciu schabu z marynaty osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć przyprawą z gorczycą i kolendrą

Ala piecze i gotuje
Schab pieczony faszerowany warzywami 310

Dzisiaj kolejna propozycja na pieczony schab- Schab pieczony faszerowany warzywami, a właściwie warzywnym relish. Natarty został też wędzoną papryką, rozmarynem i ziołami prowansalskimi. Schab jest soczysty, z nutą pikantnej słodyczy, jest doskonały w smaku, na którego wygląd miękną kolana, a smak i zapach zwala z nóg Jak zrobić schab: Schab peklowany parzony Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem Schab pieczony(...)pieprzem i majerankiem składniki: schab wieprzowy bez kości o wadze ok. 1,3-1,5 kg 1 łyżeczka soli 1 łyżeczk1 soli peklowej 2 czubate łyżeczki wędzonej papryki 1 czubata łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki kminku 2 łyżeczki czosnku granulowanego Słoik relish z papryki, pomidorów i papierówek Jak zrobić pyszną roladę schabową

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab ze słoika w pikantnej panierce 1224

Dziś wracam do prostego pomysłu na domową wędlinę. Pisałam już w zeszłym roku o schabie ze słoika. Był bardzo soczysty i aromatyczny.  Tym razem postanowiłam go zrobić w pikantnej panierce. Natarłam go między innymi pieprzem młotkowanym. Jeśli nie macie takiego pieprzu możecie po prostu użyć  pieprzu w ziarenkach i utłuc(...)moździerzu.Ważne jest, aby do przygotowania tego schabu użyć słoika, który będzie miał szeroki otwór. W przeciwnym wypadku będzie bardzo trudno wyjąć  mięso. Możemy też mięso obwiązać sznurkiem, wtedy wystarczy tylko pociągać i samo wyskoczy ze słoja :-). A przy okazji zapraszam też po inne przepisy na domową wędlinę

Kulinarne przygody Gatity
Kolorowa sałatka ze schabem i jajkiem 326

pyszna kolorowa sałatka ze schabem i jajkiem to dzieło Piotrka. Taką sałatkę przygotowuje się błyskawicznie. Wykorzystał do przygotowania sałatki: plastry domowego suszonego schabu wieprzowego , (a Wy możecie wykorzystać jakąś inną szynkę np. westfalską, czy serrano ) ćwiartki ugotowanych na twardo jajek, ćwiartki pomidora, oraz siekaną rzodkiewkę, ogórki małosolne , szczypiorek i majonez delikatny Winiary. Nie ma chyba nic łatwiejszego, a jednocześnie pysznego(...)truskawkami wg szefa kuchni okazała się najładniejsza, do tego elegancko i czysto podana.Został nagrodzony zestawem soków. Zobaczcie sami: Sałatka z wędzonym łososiem i truskawkami . Potrzebujemy: 10 plasterków suszonego schabu lub innej wedliny 2 ugotowane na twardo jajka 2 pomidory 2 łyżki siekanego szczypiorku 5 rzodkiewek + jedna do dekoracji 2 ogórki małosolne 1 łyżka majonezu delikatnego Winiary sól i pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab z morelami 211

Zapraszam was dziś na solidną porcję mięsa :)   Schab faszerowany suszonymi morelami z puree z buraka - 1kg schabu wieprzowego - garść suszonych moreli - zioła (tymianek, oregano, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory) - świeżo mielony pieprz, sól - łyżka sosu sojowego - łyżka sosu worcester - łyżka oleju - łyżka masła Na puree: - 5 buraków - 1 mandarynka dodatkowo: chrzan biały tarty + czarnuszka Schab przecinamy(...)dodatkowo ładnie wyglądało :)    Nacieramy sosami i przyprawami, odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.     Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni C, a schab wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Na około układamy owoce: jabłka, suszone morele oraz garść kaparów. Pieczemy dwie godziny. Przed końcem pieczenia możemy zwiększyć nieco temperaturę, by schab ładnie się

Sajkofanka smaku
Schab pieczony – jak upiec schab w całości 293

Schab pieczony ale jak upiec schab w całości aby był mocno soczysty i aromatyczny? No właśnie…Największy problem przy pieczeniu schabu to to, że szybko staje się suchy. Schab należy do chudych mięs, a niewłaściwe pieczenie wysusza go. Zamiast pięknego, soczystego kawałka mięsa na stole ląduje podeszwa. Mimo wszystko uważam, że pieczenie schabu w całości jest o wiele łatwiejsze(...)niż smażenie kotletów bez panierki. Schab można upiec w piekarniku lub na usmażyć na patelni. Tak czy inaczej pierwsze przygotowania są wspólne dla obu sposobów. Schab nacieram czosnkiem i przyprawami, a następnie rumienię 5 minut z każdej strony. Teraz mogę go wstawić do piekarnika na 150ºC , wcisnąć termometr i piec go do uzyskania 67ºC. Schab można też piec na patelni

codojedzenia
Schab w cieście musztardowym 360

roku na Święta przygotowywałam schab faszerowany suszonymi śliwkami lub morelami. Tym razem znalazłam inny przepis, schab na zdjęciu prezentował się bardzo ładnie. Efekt? Idealnie wilgotny, pachnący i pyszny. Polecam - zwłaszcza na szczególne okazje. Na świątecznym stole prezentował się znakomicie. Źródło przepisu: TU.Składniki:1,2 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku3 łyżki olejumały(...)słoiczek musztardy francuskiej1 szklanka bułki tartej1 jajkosól, pieprzWykonanie:Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki włożyć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dodać majeranek, 3 łyżeczki musztardy i olej. Wymieszać i taką marynatą obłożyć schab. Odstawić na min. 4 godz. w chłodne miejsce (u mnie ok. 12 godz. - zostawiłam go na noc).Następnie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia (z pokrywką

Pasja Smaku
Schab z serem korycińskim dojrzałym aromatyzowany kwiatami czarnego bzu 217

serwowany z pesto z czosnku niedźwiedziego na razowej grzancew towarzystwie pikantnej sałatki truskawkowo-arbuzowejZgłoszenie w konkursie (II miejsce)  Składniki:Schab 4 plastry (grubość ok. 1,5 cm),4 plastry szynki Schwarzwaldskiej,10 dag sera „dojrzałego” Koryciński z ziołami prowansalskimi,30 dag truskawek,30 dag arbuza,Pesto z czosnku niedźwiedziego,Marynata z kwiatów czarnego bzu do mięsa(...)łyżka podprażonego słonecznika,2 łyżki startego parmezanu,do smaku sól, pieprz, sok z cytryny,oliwa ok. ½ szklankiWszystkie składniki zmiksować, dodać tyle oliwy, aby uzyskać gęstą pastę.Przygotowanie:Każdy plaster schabu przeciąć na pół nie docinając do końca (powstanie taka kartka złożona na pół), zamarynować w marynacie kwiatowej na minimum kilka godzin. Każdy plaster rozłożyć, na środku położyć słupek sera

SzczyptaSmaQ
Schab po bałkańsku 219

Niedawno odwiedziliśmy moją koleżankę ze studiów Marysię:) Wizyta super...oby następna nie za 5 lat Marysiu;))) Wróciliśmy z tym przepisem...Składniki; 1 kg schabu, 1/2 kg pieczarek, pól słoika marynowanej papryki, 2 cebule, 2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, sól, pieprz, papryka w proszku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, oliwa, Po przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy SKWORCUWykonanie;Schab dokładnie myjemy(...)kroimy na kostkę. Cebulę siekamy i w rondlu podsmażamy na złoto. Na patelni w oliwie podsmażamy schab /lekko zarumieniamy/. Tak przygotowany schab przekładamy do podsmażonej cebuli.Dodajemy trochę soli, pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy gorącą wodą i dusimy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem około 30 minut. Na koniec dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę

Anioły w kuchni
Schab suszony w ziołach. 270

Suszony schab. Jest to przepis nie nowy. Już wiele lat temu robiła go moja mama. Przepisów na ten rodzaj suszonego mięsa jest na blogach kulinarnych  bardzo dużo. Podobnie robi się kiełbasę suszoną tz. palcówkę. Z kiełbasą jest o wiele więcej pracy.  W smaku suszony schab  przypomina polędwicę wędzoną. Należy pamiętać, że najlepiej smakuje bardzo cienko pokrojony. Składniki(...)schabu b/k 2 dag soli peklowej 2 dag soli kuchennej 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki majeranek, 0,5 łyżeczki papryka słodka 0,5 łyżeczki tymianek, 0,5 łyżeczki pieprz świeżo mielony 0,5 łyżeczki ziaren jałowca 5 ziaren ziele angielskie 3 liść laurowy 1 łyżeczka  cukier Mięso dokładnie oczyścić z tłuszczu i błon. Przyprawy rozetrzeć w moździerzu

Kulinarny karnet Christophera
Schab w galarecie 160

Schab w galarecie schab b/k -1 kg żelatyna -1 łyżka kolendra sól pieprz cytryna -1 szt sok jabłkowy -0,5 l PRZYGOTOWANIE: Schab umyć, osuszyć, natrzeć kolendrą, solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 2 godz. Schab przełożyć do formy,piec 1-1,5 godz w 180 stop. Następnie ostudzony schab pokroić w plastry, sok jabłkowy zagotować, wymieszać(...)spęczniałą żelatyną, ostudzić. Cytrynę wyszorować, opłukać, pokroić w plastry Plastry schabu na przemian z cytryną ułożyć na półmisku, udekorować według swojego uznania. Mięso zalać galaretką, schłodzić w lodówce

Kuchnia Danusi
Schab ze śliwką i morelą w galarecie 225

Schab ze śliwką i morelą w galarecie 1 kg schab bez kości, 150 g śliwki suszone bez pestek, 150 g morele suszone  Sól, 0,5 kostki masło, 1 szt cytryna, pieprz 1,5 szkl wywar mięsny, 3 łyżeczki żelatyna DEKORACJA 0,5 szt ogórek świeży, 2 liście sałata, 1 szt papryka czerwona świeża, por liście, 1 gałązka natka pietruszki(...)PRZYGOTOWANIE:  Morele i śliwki opłukać w ciepłej wodzie, osączyć. Schab opłukać, osuszyć. Zrobić nożem w środku schabu otwór i włożyć śliwki. Na koniec otwór spiąć wykałaczkami. Schab ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, posypać wiórkami mrożonego masła. Wstawić do piekarnika na 1 godz. w 180 stop, polewając wytwarzającym się sosem. Mięso ostudzić i pokroić w plastry. Żelatynę namoczyć

Kuchnia Danusi
Schab francuski z czosnkowymi ziemniakami 240

Składniki 6 porcji: 6 dużych plastrów schabu z kością, 150 g musztardy francuskiej, pieprz kolorowy świeżo zmielony, 4 łyżki miodu, sól, 18 małych ziemniaków, 9 małych ząbków czosnku, 3 łyżki masła, 24 szt. kapary,  6 łyżek oliwy z oliwek, rozmaryn do dekoracji.  Przygotowanie:  Schab płuczemy, nacieramy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem, 2 łyżkami oliwy(...)obtaczamy w niej schab. Mięso odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz.Ziemniaki obieramy, płuczemy, suszymy i nacinamy  je w jednym miejscu (na długości). Czosnek obieramy, kroimy na plasterki, które wkładamy w nacięcie ziemniaka. Ziemniaki (każdy oddzielnie) układamy na matowej str. folii spożywczej, dodajemy masło, solimy i zawijamy.Schab wyciągamy z musztardy i przekładamy na blachę z piekarnika, ziemniaki w foli

Moniki Smakołyki
Roladki ze schabu z mozzarellą i suszonymi pomidorami z sosem pieczarkowym 358

nawet dobrze. Tak jak w tym przypadku, nie powiem skąd wyczarowałam ten przepis, powiem tylko tyle, że zrobiłam go znacznie inaczej. Polecam bo pyyycha jest! ( :Składniki: cztery plastry schabu sześć suszonych pomidorów 50 gram mozzarelli  garść lubczyku pół słoiczka oleju z pomidorów suszonych  dwa ząbki czosnku cztery pieczarki sól pieprz szczypta chili w płatkach  szklanka bulionu Myjemy(...)suszymy mięso, rozkładamy na folii spożywczej kawałki schabu i rozbijamy na cienkie plastry. Robimy marynatę: siekamy czosnek i lubczyk, wrzucamy do miseczki i mieszamy z trzema łyżkami oleju z pomidorów oraz szczyptą soli i pieprzu. Nacieramy marynatą nasze plastry schabu i odkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie kroimy w cienkie paseczki pomidory suszone i mozzarellę. Po odczekanych

Mango Papaja
Schab z jabłkami i pomarańczą 264

Składniki: schab bez kości 1 kg jabłka 2 szt pomarańcza 1 szt tymianek do oprószenia majeranek 1 łyżeczka papryka słodka 1 łyżeczka czosnek 3 ząbki sól 1 łyżeczka Przygotowanie: Schab oczyścić , umyć , osuszyć. Natrzeć majerankiem , słodką papryką , pieprzem oraz czosnkiem roztartym z solą . Odstawić schab w chłodne miejsce na co najmniej 1 godzinę.Schab naciąć(...)plasterki ( nie przecinając do końca ) . Jabłka razem z skórką pokroić w plasterki około 1 cm ,wydrążyć gniazda nasienne , skropić sokiem z pomarańczy i oprószyć tymiankiem . Pomiędzy każdym nacięciem natrzeć schab sokiem z pomarańczy i włożyć plasterki jabłek . Na górę położyć dwa plasterki pomarańczy i schab owinąć sznurkiem . Włożyć do rękawa do pieczenia szczelnie związać i włożyć do nagrzanego piekarnika

Ala piecze i gotuje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję