robiłam, a przepis jest przecież taki prosty. Dlatego postanowiłam, że będą one częścij królowały w moim domu, szczególnie, że znikają w mgnieniu oka. Miłej niedzieli kochani! "Składniki:paczka kwadratowych andrutów - waflipuszka gotowanego słodkiego mleka skondensowanego / gotowego kajmakuSposób przygotowania:Wykonanie jest szybkie i proste. Wafle wykładamy na blat i pojedynczo smarujemy kajmakiem. Każdy następny płat mocno przyciskamy, aby równo rozprowadzić masę
Słodkie PrzyjemnościTydzień urodzinowy trwa, dziś, mimo lekkiego jesiennego przeziębienia spotykam się z paczką koleżanek, mam nadzieję, że starczy nam czasu na plotki, miejsca na smakołyki i dużo sił na ciągłe chichotanie. Ale zanim to wszystko się zacznie, zamierzam wydać trochę pieniędzy w nowo otwierającym się hipermarkecie Auchan w Łomiankach :) To duża sprawa, bo w końcu blisko mnie będzie duży sklep
Słodkie PrzyjemnościTłusty czwartek - ble! Żartuje :) To jeden z tych dni, kiedy większość z nas je zapominając na chwile o kaloriach. Fajny dzień, ale bez szaleństw. Pączka usmażę, zjem i zapomnę, heh! Coś mi się nawet wydaje, że tego dnia skoncentruję się raczej na czymś lekko strawnym. Myślę o jakiś prostych przepisach. W końcu mam ferie - mogę zaszaleć. Dziś w przeciwieństwie
Słodkie PrzyjemnościMimo, że do karnawału daleko, miałam ostatnio ochotę na pączki, a że nie przepadam za tymi drożdżowymi, postanowiłam zrobić coś na kształt smażonych racuszków. Wyszły pyszne, mięciutkie i co najważniejsze lekkie - można zjeść ich kilka i nadal czuć się lekko. Po upieczeniu wystarczy cukier puder ale oczywiście można przygotować lukier. Zapraszam na Pączusie bez drożdży!" Składniki : 2 jajka
Słodkie PrzyjemnościWczorajszy tłusty czwartek zaliczacie do udanych? Pochwalcie się, ile zjedliście pączków? Ja 5, łatwo poszło, bo nie były za duże, posypane cukrem pudrem i bez nadzienia - moje ulubione. Ale teraz już basta, czas się za siebie wziąć. Desery lekkie i proste, dużo ruchu, mniej siedzenia w domu - ciekawe co z tego wyjdzie :) Nie bójcie się, przepisy na słodkości będą się
Słodkie Przyjemnościszczególnie, gdy te nowości przypadną Ci do gustu - bo przecież nie zawsze tak jest. Ostatnio wraz z dość liczną grupą innych blogerów otrzymałam paczuszkę od Lorda, kojarzycie? :) W paczce znalazła się między innymi smakowa nowość Lorda - i choć poprzednia, jabłkowa, była dla mnie fajna jedynie przez chwilę, tak ten smak trafia w moje gusta w dziesiątkę, dlaczego? A dlatego
Słodkie Przyjemnościtwaróg (metoda szybka) / 12. Kukurydziane kruche ciasto bez glutenu Moje ulubione przepisy (poza tymi, które pojawiły się już wcześniej ;) ) 1. Wykwintna beza z truskawkami / 2. Pączki z ciasta parzonego / 3. Brownie z malinami (bez glutenu i tłuszczu) / 4. Makaron boloński / 5. Czekoladowa babka bez jajek / 6. Fish & chips / 7. Sernik
Słodkie PrzyjemnościPamiętam dokładnie, bo grupą kilkunastu osób urwaliśmy się z lekcji i poszliśmy do mnie, gdzie właśnie to zaserwowałem. Później ja miałem czad w domu. Ciekawe, czy ktoś to pamięta? Pączki na serku homo;) -3 jajka -1,5 szklanki mąki -1/2 laski wanilii -1 łyżeczka proszku do pieczenia -słodkie rozpuszczalne kakao -2 serki Danio; Jajka ubijamy, dodajemy serki
BaRepasinspiracja: blog Moje pasjeMasa mleczna 200 g masła1/4 szkl. cukru pudru3 szkl. mleka w proszku (zwykłego, nie granulowanego)400 g serka waniliowego Daniolikier Amaretto do smaku Dodatkowook. 4 paczek herbatników (ok. 400 g)1 puszka masy kajmakowej150 g orzeszków ziemnych solonych lub nie solonychPolewa czekoladowaok. 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej (jak kto lubi)3 łyżki mleka2-3 łyżki
coolinarnastrefa.blogspot.comZapraszam :) Składniki :1 paczka makaronu malutkie muszelki1 puszka kukurydzyokoło 1/2 kg piersi z kurczakakawałek pora5 jajekKawałek czerwonej papryki jeśli lubicie 1 majonez pieprz, sól , vegetaokoło 5/6 ogórków korniszonówoliwa do smażenia kurczaka Wykonanie:Makaron ugotować al dente .Por umyć i drobno pokroić.Korniszony pokroić w kosteczkę.Paprykę pokroić w kostkę ( jeśli nie lubicie nie musicie jej dodawać).Jajka
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki* 1/2 paczki makaronu spagetti* 40 dag siekanego mięsa wieprzowego (może być mielone)* 25 dag pieczarek* natka pietruszki* 20 dag żółtego sera* sól, pieprz** 1 mała marchewka ** 1/2 pietruszki** kawałek nieduży selera** mała cebulka** koncentrat pomidorowy** ketchup** łyżeczka cukru** zamiast produktów oznaczonych 2 gwiazdkami można użyć sosu bolońskiego ze słoikaSposób wykonaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu
Mix smakukartonika* 1 bita śmietana w proszku śnieżka* 3 galaretki w ulubionych smakach* 2 płaskie łyżeczki żelatyny* 3 łyżki cukru pudru* dowolne owoce świeże z puszki lub mrożone* 1 paczka okrągłych biszkoptówSposób wykonania2 galaretki rozpuścić w 250 ml wody, żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do galaretek.Do śmietany dodać śnieżkę i ubić.Do serka dodać
Mix smakuskładniki* 1 paczka okrągłych biszkoptów* 1 kg sera mielonego na serniki* 4 łyżki cukru pudru* 2 galaretki leśne* 200 g jagód* 2 galaretki o dowolnym smakuSposób wykonania2 galaretki leśne rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Jagody umyć i wysuszyć.Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami.Ser wyłożyć do naczynia i utrzeć z cukrem pudrem, a następnie
Mix smakuskładniki* paczka podłużnych biszkoptów* 500 ml śmietany kremówki* 1 szklanka adwokata* 2 opakowania bitej śmietany w proszku* 6 łyżeczek żelatyny* likier truskawkowy lub malinowy* truskawki* galaretka truskawkowa lub leśnaSposób wykonaniaŻelatynę namoczyć w 1/3 szklanki przegotowanej zimnej wody, a następnie rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Przygotować kwadratową tortownicę.Biszkopty moczyć w likierze najpierw wierzch, spód i znów wierzch biszkopta i układać
Mix smakułyżeczka soku z cytrynymasa* 500 g mascarpone* 500 g serka śmietankowego* 250 ml śmietany kremówki* 120 g cukru pudru* 3 łyżki żelatynydodatkowo* 1 puszka brzoskwiń w syropie* 1 paczka małych okrągłych biszkoptów* 1 łyżka żelatynySposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka.Na koniec dodać przesianą mąkę
Mix smaku