przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:323/448)

Churros - na dobry początek dnia. 205

rumiano. Osuszamy i posypujemy cukrem pudrem. Maczamy w kawie lub czekoladzie i jesteśmy w siódmym niebie. Hiszpanie tym churros tradycyjnie witają Nowy Rok po nocy sylwestrowej, podobnie jak my pączkami

Kulinarny karnet Christophera
Domowe nachosy, czyli jak nie dać się chipsom 217

Każdego czasem dopada niepohamowana ochota na jakąś słoną przekąskę- sięgamy wtedy zazwyczaj po paczkę paluszków lub co gorsza chipsów, których nie możemy sobie później przebaczyć. Nie mówiąc już o wieczorach ze znajomymi, kiedy ze stołu kuszą nas przeróżne, tłuste i kaloryczne smakołyki. Chcąc jeść zdrowo wcale nie musimy od razu rezygnować ze wszystkich kulinarnych przyjemności- wystarczy trochę pokombinować! Efektem takiego

peanutbuttermonster
Foccacia (pizza, placek drożdżowy) z kabanosem i pomidorami 219

drożdze instant dr Oetker 1 torebka  cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1 łyżeczka olej 2 łyżki woda około 2 szklanki żelatyna 1 łyżeczka kabanosy bezglutenowe 1 paczka pomidorki koktajlowe (cherry) kilkanaście sztuk natka pietruszki, oregano, tymianek wg uznania Przygotowanie:Łyżeczkę żelatyny w proszku wsypać do szklanki, zalać 3 łyżkami zimnej wody i pozostawić  na około 5 minut

głodny alergik
Spaghetti dla dzieci z łagodnym sosem pomidorowym /mięso 235

cukier 2 łyżki woda  2 -3 szklanki sól do smaku majeranek, oregano wg uznania mąka do zagęszczenia sosu (użyłam skrobii ryżowej) 2 łyżki makaron spaghetti (użyłam kukurydzianego) pół paczki mozarella w kulkach lub rzodkiewki kilka szt. Przygotowanie: Rozgrzać na patelni około 3 łyżki oleju, wrzucić mielone mięso, mieszając rozgnieść aby nie było grudek. Podsmażyć aż wyparuje z patelni woda

głodny alergik
Tort Tiramisu 186

Chyba nie ma osoby która nie spróbowała chociaż raz tiramisu . Nie żadne gotowe ciasto w paczce . Tylko własne tiramisu do kawy. Można zrobić w pucharkach, foremkach czy też w tortownicy. Udane tiramisu to przede wszystkim delikatny krem mascarpone, puszysty biszkopt nasączony kawą espresso plus likier amaretto.  Dzisiaj proponuje Tort tiramisu : Składniki:biszkopt  4 jajka 100g mąki pszennej

Wypieki Uli
Sernik z limonką 205

całe jajko 3 żółtka 3 łyż. mąki ziemniaczanej 250g cukru do wypieków 200ml śmietanki 30 % 5 łyż. soku z limonki  starta skórka z limonki Składniki na spód: Paczka herbatników czekoladowych 50g margaryny. Herbatniki rozkruszamy, rozgniatamy  na piasek . Rozpuszczamy margarynę .  Rozpuszczoną margarynę dodajemy do ciasteczkowego piasku mieszamy. Gotowe ciasteczka przesypujemy do foremki 22 cm . Robimy spód ciasteczkowy delikatnie

Wypieki Uli
Cycek teściowej… 814

żółtka ze śmietaną, wlać do mleka i zagotować.Odstawić na 30 minut. Odcedzić przez gęste sito.Utrzeć margarynę z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać.  Wierzch: 1 duża paczka okrągłych biszkoptów  rodzynki  2 jasne galaretki Przełożenie placka ;  Ciemny biszkopt – masa – ciasto makowo - kokosowe – masa – ciemny biszkopt – masa – okrągły biszkopty – na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę – zalać galaretką

Apetyczna babeczka
Delicja 214

mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowany budyń i zagotować. Tłuszcz utrzeć, dodając po 1 łyżce,przestudzony budyń. Składniki do przełożenia ; 2 paczki delicji   2 galaretki pomarańczowe Przełożenie placka ; Biszkopt, połowa kremu,placek kokosowy,druga połowa kremu,ciasta delicje- tężejąca galaretka. Źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Cygan 274

zagotować z cukrem. Wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć i dodać wystudzony budyń, ucierając. Masę podzielić na 2 części. Przełożenie placka; Dodatki; 1 duża paczka biszkoptów 2 czerwone galaretki  Placek - masa -  biszkopty z paskami galaretki pomiędzy nimi - masa - placek - polewa. Ja swój ozdobiłam płatkami migdałów od skworcu.com.pl źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Poezja Amaretto z kajmakiem 176

bakali Mleko w puszce zalać woda i gotować ok 3 godzin, przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzone mleko(kajmak), na końcu dodać bakalie.  Dodatki; 3-4 paczki herbatników 4-5 kieliszków rumu lub amaretto pół szklanki mleka Przełożenie; Krem włożyć na biszkopt, część herbatników nasączyć amaretto i mlekiem i ułożyć kremie. Odłożyć nie wielką część masy i przylepić herbatniki dookoła

Apetyczna babeczka
Oczy Carycy 385

szklanki oleju Składniki na masę: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 litra mleka 1 cukier wanilinowy  25 dag masła Dodatkowo: 2 galaretki w tym samym kolorze paczka okrągłych biszkoptów 5 - 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2-3 kieliszki amaretto, rumu lub likieru 250 ml wrzątku do zalania kawywiórki kokosowe Polewa: 10 dag masła 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao

Apetyczna babeczka
Wiosenna tęcza 236

wiórków kokosowych  www.Skworcu.com.pl 2 łyżki cukru kryształu 1 łyżka masła Podane składniki wymieszać i podsmażyć na złoty kolor.Dodatki: 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta:Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem.  Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
3 bit, ciasto bez pieczenia! 2298

bita zrobi każdy, nawet początkujący kuchcik. Jest puszyste i takie delikatne....mniam :) Składniki na dużą foremkę do pieczenia 23x38 cm: 1 puszka masy kajmakowej 6-7 paczek herbatników szkolnych  3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 12 dag masła 4 łyżki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 500 ml śmietany kremówki żółta galaretka kilka tabliczek gorzkiej czekolady

Apetyczna babeczka
Kaszak 296

opakowanie cukru waniliowego  1,5 szklanki kaszy manny  1 kostka masła lub margaryny  Ciasto ciemne: składniki jak wyżej + 3 łyżki tradycyjnego kakao  Dodatkowo: 8 paczek herbatników petit beurre Dno blachy o wymiarach 28x34 cm wyłożyć herbatnikami.Ciasto jasne:W garnku zagotować mleko, dodać masło, ciągle mieszając dodać cukier i kaszę manną (wsypujemy stopniowo). Po dodaniu kaszy energicznie

Moje domowe kucharzenie
Kolorowy sernik na zimno 270

kostkiśmietana 18% -2 kubki po 400 g żelatyna 4 łyżkimleko 100 mlcukier brązowy -2 łyżkigalaretka niebieska-1 opakgalaretka wiśniowa -1 opakgalaretka agrestowa -1 opakrodzynki -2 łyżkibiszkopty okrągłe - 1 paczka PRZYGOTOWANIE:Galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gotowanej wody,każdą oddzielnie,odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w mleku,odstawić do ostudzenia. Ser przecisnąć przez praskę,dodać śmietanę,cukier ,dobrze ubić

Kuchnia Danusi