przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:322/448)

Chlebek domowy 174

koniec dać olej. Dłuższą chwile zagniatać. Odstawić na 1,5 do 2 godzin. Piekarnik nagrzać do 220 stopni i piec ok.50 minut. Smacznego :D Polecane na karnawał: Domowe pączki Ciasteczka w chrupiącej panierce

Moje pyszne gotowanie
Karnawał- coś słodkiego 159

Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Faworki vel chrusty Maślane rogaliki   Karnawałowe róże Pączki z serka homogenizowanego Rogaliki drożdżowe Rogaliki drożdżowe z powidłami Rurki z kremem (bitą śmietaną) Serowe oponki

Aga w kuchni
Tiramisu 133

specjalnie na przyjazd księcia Toskanii -Cosimo III -do Sieny. Inni znów twierdzą, że powstało podczas II wojny światowej ,kiedy to żołnierze włoscy przebywając w alianckiej niewoli , dostawali je w paczkach od rodzin. Tiramisu – co region to przepis,rozmiar...i kształt! Ale niezmienny pozostaje fakt, że jest to deser włoski, składający się z biszkoptów, serka mascarpone, likieru, kakao, espresso. Ja przygotuję

Z Kuchni Do Kuchni
TIRAMISU TRUSKAWKOWE Z GLASSĄ BALSAMICZNĄ 220

skusić:D) i najwyraźniejszy akcent w postaci polewy z glassy. Gwarantuję Wam prawdziwą rozpustę i cudowne doznania smakowe!:)) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: podłużne biszkopty - ladyfingers (około 1,5-2 paczki) 500 g mascarpone cukier puder do smaku 4-5 łyżek Cointreau Glassa Balsamiczna MONINI sok pomarańczowy 1 duży słoik konfitury truskawkowej  około 500-700 g truskawek WYKONANIE: Biszkopty maczaj króciutko

Słodko-Słony Świat Ilony
BiFix rodzinny producent herbat 87

Witam Was serdecznie, jakiś czas temu zawitała do mnie taka oto paczka herbat znanego producenta  BiFix Zawartość zdrowa i kolorowa. Pełna aromatów czterech pór roku. Będę je odkrywać krok po kroku. W ofercie herbacianej znajdziemy dziesiątki propozycji, które zachwycą niejednego smakosza herbacianych naparów. Tutaj nie ma mowy o nudzie, tu jest smacznie, kolorowo,aromatycznie... Każdy znajdzie coś dla siebie

Z Kuchni Do Kuchni
Waniliowe ciasto z białek 1163

powstało to doskonałe ciasto z białek. Jest puszyste, wilgotne i bardzo smakowite, pięknie pachnie wanilią, zagości u mnie na stałe. Szczególnie w tym okresie, gdzie królują faworki i pączki. Ciasto fantastycznie smakuje z serkiem śmietankowym i dżemem. Świetnie się też nadaje na biszkopt pod tort. Bardzo polecam…     Składniki: 10-11 białek 150g masła 170g cukru 1 duże opakowanie

Mała Cukierenka
Delikatne ciasto pod bezą 1930

Ciasto : 4 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju     Galaretka : 2 paczki mrożonych malin - najpier rozmrozić 4 malinowe galaretki (rozpuszczone w 1,5l wody)     Bita śmietana; 1l śmietany kremówki 30/36% schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Garnkowe fanaberie
3 BIT 1950

Jedyne ciasto którym mogę zjadać się tyle, aż zjem całą blachę...Nie przeszkadza mi nawet jego słodycz...uwielbiam !   Składniki: 8 paczek herbatników mleko skondensowane krówka krem karpatka plus mleko do jego wykonania snieżka plus mleko do jej wykonania smietana 30 % na wierzch czekolada do starkowania  Wykonanie: Na blachę układamy rząd herbatników, na nie wykładamy mleko skondensowane, potem znów

Z Majeczką w kuchni
Orkiszowe gofry i trochę charytatywnie 134

tytułem: Dla Martynki Wołkowicz. Na moim instagramie możecie znaleźć niedługo zdjęcia oraz filmiki z maratonu. Zachęcam do obejrzenia :) A niżej trochę z innej paczki - przepis na pyszne, pozumbowe gofry - bo nam się należy, bo kalorie spaliłyśmy.  Przepis podesłany przez kochaną Lidię i lekko zmodyfikowany. Składniki na 10-11 gofrów: 1 i 1/2 szkl. przesianej mąki pełnoziarnistej lub orkiszowej

Czarnawisienka
Kruche ciasteczka czyli smak dzieciństwa:) 327

banalnie proste i znane każdemu kruche ciasteczka, jedne z moich ulubionych:)) Składniki: 300 g mąki 1 jajko 1 łyżka proszku 150 g masła 70 g cukru pudru  1 paczka cukru wanilinowego Sposób przygotowania: Na stolnicy lub w misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem , proszkiem i cukrem wanilinowym. Dodajemy jajko i pokrojone masło, śmietanę,  zagniatamy, aż do momentu

Cukier&Puder
Babcine chruściki 633

czwartek , chyba nikt nie jest wstanie i zresztą nie chce zapomnieć o tym dniu ;-) Ja przygotowałam chruściki , które zawsze zajadałam jak byłam mała. Może uda mi się jeszcze przygotować pączki o ile jak w przypadku chruścików pomoże mi mój mężczyzna , bo pech chciał załapałam jakąś infekcje i kiepsko się czuje:( Ale wróćmy do tematu o to mój przepis na chruściki

Cukier&Puder
Zapiekanka ziemniaczana 132

obiad , ale miałam ochotę na coś z brokułami poszperałam z narzeczonym w sieci i znaleźliśmy prosty przepis na zapiekankę :) oryginalny przepis tutaj zapiekanka . składniki  12 sztuk ziemniaków 1 paczka mrożonych brokułów 1 opakowanie sera feta 2 łyżki startego twardego sera żółtego 4 łyżki oliwy z oliwek bazylia, zioła prowansalskie, ostra papryka, przyprawa do ziemniaków, pieprz Ziemniaki gotujemy. Następnie kroimy

Cukier&Puder
O zielonych pomarańczach i cieście z ich udziałem 173

Pomarańcze. Dla osób urodzonych w latach osiemdziesiątych lub wcześniej to niemal symbol Bożego Narodzenia. Były dostępne w sklepach tylko w tym okresie, często znajdowały się w paczkach od Świętego Mikołaja, razem z mandarynkami zresztą. Pamiętam, jak męczyłam Mamę o obieranie coraz to nowych sztuk, bo pochłaniałam je szybciej, niż ona dawała radę pozbawiać je skórki. Intensywnie pomarańczowe, pachniały nieziemsko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Miętowy torcik 162

wody 1 budyń śmietankowy 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 150 g masła Masa śmietankowa: 1 galaretka agrestowa 0,5 litra śmietany kremówki 1 śmietan-fix Dodatkowo: 2 paczki herbatników czekolada do starcia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy

Salonik smaków
SPAGHETTI POROWO-SEROWE 259

większość alkoholu odparuje. Serek rozpuszczam ze śmietanką, doprawiam solą, pieprzem białym i gałką muszkatołową. Wlewam na patelnię i zagotowuję. W międzyczasie gotuję 2 porcje makaronu spaghetti (ok. 1/2 paczki), wrzucając go do gotującej się, mocno osolonej wody. Kiedy będzie odpowiednio miękki, przecedzam i wrzucam na patelnię z sosem. Mieszam, podgrzewam chwilę i od razu podaję. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki