dość, chociaż kocham jeść i staram się niczego sobie nie odmawiać. Właśnie zrobienie sobie takiego jednodniowego detoksu jest czymś świetnym :) koniecznie musicie spróbować, a następnego dnia znowu możemy wcinać pączka :) Porcja: 4 koktajle Składniki: 100 g malin 150 g świeżego ananasa 1 ogórek ok 60 g 4 łyżki siemienia lnianego 15-18 listków świeżej bazylii 1 szklanka
Niezły MłynekKuchnia w opalach w trasie część druga :) Pamiętam czasy, kiedy to ja jeździłam na kolonie całą paczką z podwórka. To były cudowne czasy :) Najzabawniejsze było to, że wszyscy mieliśmy podobny "suchy prowiant" na drogę, tak jakby nasze mamy się zmówiły. Był kurczak pieczony na butelce, jajka na twardo, pomidory......ale takie to były czasy. Ja na pytanie co Wam zrobić
Kuchnia w opałachmleka 1 budyń śmietankowy (u mnie z nutą wanilii) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 mały cukier waniliowy ½ szklanki cukru 2 paczki krakersów (np. po 170 g) 200 g masła 300 g wiórek kokosowych 2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego (opcjonalnie) A jak to zrobić: Budyń i obie mąki rozmieszać
Kuchnia w opałachBardzo się cieszę, że mam możliwość przetestowania najnowszego produktu od Somersby. Jest to napój piwny o smaku jeżynowym. Dostarczony do mnie w specjalnej paczce od samego Lorda Somersby :) Już sam karton zachęcał, do natychmiastowego otwarcia. A, że ja bardzo lubię prezenty, natychmiast zabrałam się za sprawdzanie, co się kryje w środku. Oprócz piwa, znalazłam wiele gadżetów, bardzo przydatnych w codziennym
Kuchnia w opałachsmaczny. Polecam. SKŁADNIKI: 50 dag piersi z indyka 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka piwa 2 łyżki maki do obtaczania mięsa 2 marchewki 2 łyżki sosu sojowego pół paczki przyprawy do indyka sól , pieprz do smaku WYKONANIE: Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Z sosu sojowego i przyprawy zrobić marynatę i obtoczyć w niej indyka, Zostawić
W kuchennym oknie EwySernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Trochę zmodyfikowana wersja sernika dekadenckiego ze strony kwestiasmaku.com. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek
Bulliolubi szpinaku lub po prostu akurat go nie ma to tartę można zrobić bez szpinaku, jednak należy wtedy dodać więcej jajek 6-7. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/4 paczki mrożonego szpinaku 1 łyżeczka śmietany 1 ząbek czosnku 30 dkg boczku wędzonego 1 czerwona cebula (może też być zwykła) 4 jajka 1/2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej 150 g sera
IMPRESJA SMAKUmałych cukinii 3 cebule ok. 1 l przecieru pomidorowego (ja użyłam domowego) 1 puszka pomidorów 2 liście laurowe sól, pieprz zioła prowansalskie (wg uznania - ja akurat dałam prawie całą paczkę) 1 łyżka oleju (np. Rapso) Wykonanie: Kiełbasę kroimy w półkrążki na ukos i podsmażamy na łyżce oleju. Kiełbasa musi być mocno zrumieniona. Po podsmażeniu wrzucamy do garnka w którym będziemy
IMPRESJA SMAKUciasteczka to smak dzieciństwa:-) Chyba są to moje ulubione ciasteczka, aż dziwne, że tak długo się zbierałam do ich zrobienia. Składniki: paczka kleiku ryżowego 250 g margaryny do pieczenia 3 jajka 1 szklanka cukru 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych opakowanie cukru waniliowego (16 g) łyżeczka proszku do pieczenia 1-1,5 słoika wiśni lub dżemu Wykonanie: Wiśnie odcedzamy z soku
IMPRESJA SMAKUzeszłym tygodniu otrzymałam do testowania produkty marki Prymat... W skład paczki weszło między innymi: 1.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia
IMPRESJA SMAKUktóre na dodatek przygotowuje się błyskawicznie. Przypomniałam sobie o nim, kiedy przeszukiwałam zamrażarkę kombinując co tu zrobić na obiad. Szczęśliwym trafem natknęłam się na ostatnią paczkę fasolki, zamrożonej w sezonie fasolkowym :) Ja wiem, że w sklepach trzeba dość dużo płacić za takie mrożonki, ale może Wam też zostało coś z letnich zapasów
Codzienna kuchnia niecodziennajajka 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 szklanka miodu ciemnego, gryczanego lub spadziowego 3\4 margaryny 1,5 łyżeczki sody 3 szklanki mąk przyprawa do pierników paczka goździków zmielonych bakalie Po przyprawy zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCU Zaczynamy od zrobienia karmelu. Cukier wrzucić na patelnię i stopić, ostrożnie dodać wodę i dalej podgrzewać
Anioły...POZA KUCHNIĄjednego twardziela . Sernik z musem wiśniowym , masa serowa nie jest za słodka a to dzięki limonce , gdyż mus wiśniowy z białą czekoladą wypełnia całą słodycz. Składniki na spód: paczka herbatników 220 g 50 g masła lub margaryny Herbatniki zmielić na piasek , dodać rozpuszczony tłuszcz, wymieszać , wyłożyć obłożoną papierem do pieczenia tortownicę 24 cm . Odstawić na 10 min do zamrażalki
Wypieki Uliułożyć połowę ziemniaków, połowę porcji mięsa z dodatkami i z zalewą, posypać połową fasolki i przekrojonymi na pół pomidorkami. Narożniki zebrać do góry, tworząc paczuszkę, zawiązać sznurkiem. Ważne aby paczki były szczelne . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C , piec 1h30 min - 1h45 min. Smacznego
Stare Garycieniutkie. Dzisiaj mam dla was bardzo oszczędny przepis. Składniki są prawie zawsze w waszych domach i możecie je robić kiedy tylko zachcecie. Chociaż i tak sezon chrustów, faworków i pączków jest w karnawale, a większość z was je je w tłusty czwartek stąd moja propozycja :) Składnik: ciasto 1,5 szklanki mąki 4 żółtka 2,5 łyżki śmietany
Niezły Młynek