konsystencję sosu i są po prostu smaczniejsze od takich z puszki. Poza sezonem tylko puszkowe, za normalne przepłacimy, a i tak nie będą smaczne.Składniki:- 500g dowolnego mięsa mielonego- paczka makaronu spaghetti- dwie duże cebule- sześć pomidorów (lub jedna puszka krojonych)- nieco tłuszczu do smażenia- 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego- sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie- żółty ser do posypania
Kulinarne zapędy Kokosaniewielkiej ilości oleju z dodatkiem dużej ilości przyprawy do gyrosa (trzeba to robić "na oko", tak, by przyprawa pokryła dokładnie wszystkie kawałki kurczaka, wyjdzie prawie cała lub cała paczka). Gdy kurczak się usmaży, odstawiamy go do przestudzenia. Teraz nadchodzi czas na doprowadzenie pozostałych składników do stanu ze zdjęcia powyżej - cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki podobnie, kapustę szatkujemy, kukurydzę odsączamy
Kulinarne zapędy Kokosacelu bardziej wyrazisty i zdecydowanie gęstszy. Połączenie łagodnego sera topionego ze zdecydowaną ostrością lazura i słodyczą śmietanki nie wymaga nawet stosowania przypraw :)Składniki:- różyczki z jednego brokuła (albo paczka mrożonego)- 100 g sera pleśniowego (u mnie turkusowy lazur)- 100 g śmietankowego sera topionego- 200 ml śmietany 30%- łyżka mąki - sól, cukier Różyczki brokuła myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy
Kulinarne zapędy Kokosasię zastosowałam. Jeśli nie macie zaczynu, można przygotować go samodzielnie - na Interii wyczytałam, że wystarczy do tego 100 g mąki, łyżka cukru, 200 ml ciepłej wody i pół paczki suszonych drożdży - wszystko to razem mieszamy, odstawiamy na dwa dni w ciepłe miejsce w zamkniętym pojemniku, od czasu do czasu mieszając, a następnie na 24 godziny do lodówki. Oczywiście fajniej jest
Kulinarne zapędy Kokosaśmietany (ilość według uznania), po czym wlewamy go do zupy, dokładnie mieszając. Podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami albo uprażonymi na suchej patelni migdałami. Ja akurat miałam w szafce pół paczki tego pierwszego, więc wybór był prosty :) Z wierzchu możemy przyozdobić gotowe danie wzorkami i kleksami śmietany.Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki: 1/2 kostki masło lub margaryna, 1 sztuka jajka, 6 du że paczki herbatniki petit bery, 1 kg morele, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie galaretka agrestowa, 1/2 szklanki śmietana kremówka, 2 łyżeczki cukier puder, - ile potrzeba posypka czekoladowa herbatniki rozdrobnić w blenderze i dodać masło i jajko i mikserem wyrobić na kruche ciasto odstawić
W Mojej Kuchni Lubięwody, dodać ziele i laurowe, gotować do miękkości mięsa i skrzydło wyjąć, ostudzone obrać z mięsa i dodać do zupy do wywaru dać kawałeczki kalafiora, pokrojoną fasolkę świeżą lub paczkę mrożonej, włoszczyznę w kostkę i ziemniaki dodać vegetę, pokrojoną chilli razem z pestkami gotować na średnim ogniu z 20 minut do smaku dodać maggi ugotować makaron gwiazdki w osolonej wodzie
W Mojej Kuchni Lubięminuty gorącą marmoladę przekładać do wyparzonych słoiczków i mocno zakręcić, stawiać do wystudzenia słoiczki na zakrętkach przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu marmolada smakuje do tostów, pieczywa, do nadziewania pączków itp.....SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębyć. I żeby mi nikt nie nazwał tego ciasta kołacz bo zamorduje! Kołocz to tradycyjne ciasto na Górnym Śląsku podawane na wszystkich rodzinnych uroczystościach, weselach, odpustach, roznoszone także w paczkach sąsiadom, rodzinie przez młodą parę przed weselem. Kołocz się robi na dużej blasze, w kilku wersjach, podstawowa to samo ciasto z posypką, pozostałe to ciasto z nadzieniem z sera
Bernika - moj kulinarny pamietnikdodatkami. Dodatkami do zapiekanek mogą być warzywa, wędliny, kiełbasy, sery itp. rzeczy. W sobotę 25.X był Światowy Dzień Makaronu, z tej okazji Lubella wysłała do swoich ulubionych blogerów paczki, do mnie z winy firmy kurierskiej przyszła z małym poślizgiem, ale moja radość z imiennego fartuszka dżinsowego była niezmierna. Właśnie z tej okazji proponuję przygotować przepyszną zapiekankę makaronową z kiełbasą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębardzo znana, a ja o niej dowiedziałam się nie tak dawno.Bardzo smaczna, lekka i przyjemna sałatka. Zapraszam Sałatka z selerem naciowym i żurawiną dwie piersi z kurczaka jedna paczka selera naciowego 2 garści żurawiny suszonej przyprawa do kurczaka/kucharek pęczek kopru pęczek szczypiorku majonez jogurt naturalny Selera myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Następnie sparzamy go ( ja to robię
Kuchnia moimi oczamipuszka tuńczyka garść sałaty (w lodówce została nam tylko lodowa) 1 x pomidor 1/2 papryki 1/2 ogórka 1/2 opakowania sera feta 2 jajka ugotowane na twardo 1/3 paczki gotowanych warzyw (brokuły&kalafior) sos winegret* bagietka *przepis niedługo! Przygotowanie: 1. Jajka gotujemy w zależności od preferencji i ich wielkości, u mnie było to ok. 9 minut 2. Do jeszcze niewrzącej
Kitchens Alphabetcytryny 2 łyżeczki Dekoracja; Czekolada 1/4 tabliczki mlecznej margaryna 10 g lukier wg uznania barwnik zielony do żywności wg uznania kolorowa posypka wg uznania pisaki (sprzedawane w paczkach po 4 sztuki) sos fioletowy wg uznania 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę czasu 2. Na stole wysypujemy troszkę mąki i rozwałkujemy ciasto na grubość
pichcisztoszklanki mąki· przyprawa do pierników· paczka goździków zmielonych· bakalie Zaczynamy od zrobienia karmelu. Cukier wrzucić na patelnię i stopić, ostrożnie dodać wodę i dalej podgrzewać do rozpuszczenia. Karmel połączyć z miodem, margaryną, przyprawą i goździkami
Anioły w kuchniTo tradycyjne włoskie danie, którego jesteśmy fankami, w spolszczonej wersji.....Porcja dla 4 osóbSkładniki: 2 puszki pomidorów bez skóry2 łyżki przecieru pomidorowego2 ząbki czosnku cebula
Anioły w kuchni