Ciasto z czereśniami SKŁADNIKI:czereśnie- 1 kgcukier -250 gmąka -250gjajka -4 sztmąka ziemniaczana -1 łyżkaproszek do pieczenia -1 łyżkagalaretki wiśniowe -2 opakśmietana18%-0,5 lbiszkopty
Kuchnia DanusiRafaello na herbatnikach SKŁADNIKI:mleko 2 i 1/2 szklżółtka 3 sztmąka 2 łyżkimąka ziemniaczana 3 łyżkicukier waniliowy 1 sztcukier 1 szklmasło 300 gwiórki kokosowe 250 gherbatniki
Kuchnia DanusiKolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE.Dziś przetestowałam migdały w płatkach.Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałoweMigdałowiec SKŁADNIKI:herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójneśmietana kremówka 30% - 250 mlczekolada gorzka - 4 łyżki rozpuszczonej czekoladybita śmietana w proszku - 1 opakmasa krówka orzechowa - 1 puszkabudyń waniliowy -2 opakmleko -0,5 lmigdały płatki - 75 gmasło - 2/3 kostPRZYGOTOWANIE:Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
Kuchnia Danusipizza z podwójnym ciastem Pizza imprezowa Składniki CIASTO: 0,5 paczka drożdże, sól, 1 szkl woda ciepła, 4 łyżki olej, 4 szkl mąka, FARSZ 250 g ser żółty, 400 g pieczarki, 3 szt pomidory 4 szt cebula, sól, 250 g kiełbasa cienka, pieprz Party Dip czosnkowy do polania- 1 opak 1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy, tłuszcz do podsmażenia cebuli i pieczarek
Kuchnia DanusiTestowanie śmietanki czekoladowej Torcik malinowy Składniki: śmietanka czekoladowa - 750 ml żelatyna -2 łyżki biszkopty okrągłe - 1 paczka maliny - 1 pojemniczek galaretka truskawkowa - 4 opak woda gotowana do galaretek - 1,5 litra listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do śmietanki czekoladowej miksując na najwyższych obrotach. Galaretki rozpuścić
Kuchnia DanusiBlachę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do piekarnika piec 35 minut w 175 stop. MASA KOKOSOWA Mleko przelać do rondelka, dodać oba cukry, zagotować. Do zagotowanego mleka wsypać paczkę wiórków kokosowych, wymieszać. Wymieszaną masę kokosową gotować na wolnym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Pod koniec gotowania dodać margarynę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia masy. POLEWA CZEKOLADOWA
Kuchnia Danusikiedyś zdjęcie roztopionego czajnika elektrycznego, którego ktoś postawił na kuchence gazowej :-). 4. Idzie jak krew z nosa. Jak kurier idący do mnie na 3 piętro w bloku z paczką ważącą ok. 1 kg. Bardzo ciężko :-). Listonosz to nawet się nie fatyguje z wniesieniem, zostawia awizo albo i czasem nie zostawia nic :-). 5. Brzydki jak noc listopadowa. Zdecydowanie brzydki
Pora coś zjeśćgryczanej z moimi ulubionymi dodatkami - smacznego! Placki gryczane z pieczoną dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami Na 20 placuszków: - 200g kaszy gryczanej - 2 ząbki czosnku - 150 g pieczonej dyni - paczka świeżego szpinaku - 8 połówek suszonych pomidorów z zalewy - 100 g twarogu półtłustego - 2 jaja - pół szklanki otrąb owsianych - olej rzepakowy do smażenia - łyżka oliwy do pieczenia
Sajkofanka smakuSkładniki:2 jabłka,2 galaretki cytrynowe,250 g serka śmietankowego kaliskiego,50 g margaryny,4 paczki herbatników,1 duży jogurt naturalny,1 mała kremówka 30 %,2 łyżki żelatyny spożywczej,2 łyżeczki startej skórki cytrynowej. Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody. W misce mieszamy jogurt naturalny z serkiem śmietankowym, dodajemy ubitą na sztywno kremówkę i ostudzoną żelatynę
Aga w kuchniszybka przekąska na wieczór z snacków ryżowych Rismini podane z twarogiem i posypane świeżym szczypiorkiem... bo czy same snacki ryżowe muszą być nudną przekąską? Składniki:1 paczka rismini twarożek ze szczypiorkiem Sonko,200 g twarogu półtłustego,1/2 cebuli,4 łyżki śmietany 18%,szczypta soli i pieprzu,do posypania: szczypiorek.Przygotowanie: Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy
Aga w kuchninajlepszych chińskich białych herbat zwana również Białą Piwonią z Fujianu. 11 . Darjeeling SFTGFOP1 Czarna herbata indyjska dojrzewająca w rejonie Darjeeling, bogata w złote tipsy, czyli koniuszki złocistożółtych pączków. 12. Ginger Paradise Oryginalna mieszanka na bazie imbiru i aromatycznych przypraw orientalnych. Wspaniale rozgrzewa i wyśmienicie smakuje. Kompozycja łączy orzeźwiającą nutę trawy cytrynowej z intensywnym bukietem cynamonu i kardamonu. Napar
Aga w kuchnidość, że najprostszy to jeszcze najlepszy sernik na zimno!!!SKŁADNIKI: 1 kg sera zmielone, 1/2 laski wanilii, 2 żelatyny fix deserowe, 2 galaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych biszkoptów. Przygotowanie: Biszkopty układamy na dnie tortownicy. Do sera dodajemy ziarenka z laski wanilii. Żelatynę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody (zgodnie z przepisem na opakowaniu
Aga w kuchnipojawił się w mojej kuchni nowy sernik z musem truskawkowym - pysznym musem truskawkowym :)Składniki: 1 kg sera zmielonego w wiaderku, 1/2 laski wanilii, 1 szklanka cukru pudru, 1/2 paczki biszkoptów okrągłych, 2 żelatyny fix do deserów, 1/2 kg truskawek, perełki srebrne. Przygotowanie: Do sera dodajemy wyskrobane ziarenka wanilii oraz cukier puder. Miksujemy. Następnie dodajemy 1,5 żelatyny
Aga w kuchniMarcepanowe ciasteczka Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane ciasteczka z żurawiną Palce czarownicy Popękane czekoladowe ciasteczka Pierniczki Pierniczki - czerwone serca Pierniczki - mikołaje Pączki z serka homogenizowanego Rudolfy Rurki z kremem Serowe oponki Sezamki biało-czarne Szyszki z krówek Usteczka z jabłkiem Vanillekipferl Wiatraczki Zimtsterne- cynamonowe ciasteczka
Aga w kuchniszpinakiem Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Drożdżówki z rabarbarem Maślane rogaliki Drożdżowe rogaliki z powidłami Drożdżowe rogaliki 2 Grissini z tymiankiem Gofry Kruche rogaliki z powidłami Pączki z serka homogenizowanego Rogale marcińskie Serowe paluchy Zapiekanki z bagietek
Aga w kuchni