drożdze instant dr Oetker 1 torebka cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1 łyżeczka olej 2 łyżki woda około 2 szklanki żelatyna 1 łyżeczka kabanosy bezglutenowe 1 paczka pomidorki koktajlowe (cherry) kilkanaście sztuk natka pietruszki, oregano, tymianek wg uznania Przygotowanie:Łyżeczkę żelatyny w proszku wsypać do szklanki, zalać 3 łyżkami zimnej wody i pozostawić na około 5 minut
głodny alergikcukier 2 łyżki woda 2 -3 szklanki sól do smaku majeranek, oregano wg uznania mąka do zagęszczenia sosu (użyłam skrobii ryżowej) 2 łyżki makaron spaghetti (użyłam kukurydzianego) pół paczki mozarella w kulkach lub rzodkiewki kilka szt. Przygotowanie: Rozgrzać na patelni około 3 łyżki oleju, wrzucić mielone mięso, mieszając rozgnieść aby nie było grudek. Podsmażyć aż wyparuje z patelni woda
głodny alergikChyba nie ma osoby która nie spróbowała chociaż raz tiramisu . Nie żadne gotowe ciasto w paczce . Tylko własne tiramisu do kawy. Można zrobić w pucharkach, foremkach czy też w tortownicy. Udane tiramisu to przede wszystkim delikatny krem mascarpone, puszysty biszkopt nasączony kawą espresso plus likier amaretto. Dzisiaj proponuje Tort tiramisu : Składniki:biszkopt 4 jajka 100g mąki pszennej
Wypieki Ulicałe jajko 3 żółtka 3 łyż. mąki ziemniaczanej 250g cukru do wypieków 200ml śmietanki 30 % 5 łyż. soku z limonki starta skórka z limonki Składniki na spód: Paczka herbatników czekoladowych 50g margaryny. Herbatniki rozkruszamy, rozgniatamy na piasek . Rozpuszczamy margarynę . Rozpuszczoną margarynę dodajemy do ciasteczkowego piasku mieszamy. Gotowe ciasteczka przesypujemy do foremki 22 cm . Robimy spód ciasteczkowy delikatnie
Wypieki Uliżółtka ze śmietaną, wlać do mleka i zagotować.Odstawić na 30 minut. Odcedzić przez gęste sito.Utrzeć margarynę z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać. Wierzch: 1 duża paczka okrągłych biszkoptów rodzynki 2 jasne galaretki Przełożenie placka ; Ciemny biszkopt – masa – ciasto makowo - kokosowe – masa – ciemny biszkopt – masa – okrągły biszkopty – na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę – zalać galaretką
Apetyczna babeczkamleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowany budyń i zagotować. Tłuszcz utrzeć, dodając po 1 łyżce,przestudzony budyń. Składniki do przełożenia ; 2 paczki delicji 2 galaretki pomarańczowe Przełożenie placka ; Biszkopt, połowa kremu,placek kokosowy,druga połowa kremu,ciasta delicje- tężejąca galaretka. Źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkazagotować z cukrem. Wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć i dodać wystudzony budyń, ucierając. Masę podzielić na 2 części. Przełożenie placka; Dodatki; 1 duża paczka biszkoptów 2 czerwone galaretki Placek - masa - biszkopty z paskami galaretki pomiędzy nimi - masa - placek - polewa. Ja swój ozdobiłam płatkami migdałów od skworcu.com.pl źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkabakali Mleko w puszce zalać woda i gotować ok 3 godzin, przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzone mleko(kajmak), na końcu dodać bakalie. Dodatki; 3-4 paczki herbatników 4-5 kieliszków rumu lub amaretto pół szklanki mleka Przełożenie; Krem włożyć na biszkopt, część herbatników nasączyć amaretto i mlekiem i ułożyć kremie. Odłożyć nie wielką część masy i przylepić herbatniki dookoła
Apetyczna babeczkaszklanki oleju Składniki na masę: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 litra mleka 1 cukier wanilinowy 25 dag masła Dodatkowo: 2 galaretki w tym samym kolorze paczka okrągłych biszkoptów 5 - 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2-3 kieliszki amaretto, rumu lub likieru 250 ml wrzątku do zalania kawywiórki kokosowe Polewa: 10 dag masła 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao
Apetyczna babeczkawiórków kokosowych www.Skworcu.com.pl 2 łyżki cukru kryształu 1 łyżka masła Podane składniki wymieszać i podsmażyć na złoty kolor.Dodatki: 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta:Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem. Źródło ,, ciasta siostry Anastazji
Apetyczna babeczkabita zrobi każdy, nawet początkujący kuchcik. Jest puszyste i takie delikatne....mniam :) Składniki na dużą foremkę do pieczenia 23x38 cm: 1 puszka masy kajmakowej 6-7 paczek herbatników szkolnych 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 12 dag masła 4 łyżki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 500 ml śmietany kremówki żółta galaretka kilka tabliczek gorzkiej czekolady
Apetyczna babeczkaopakowanie cukru waniliowego 1,5 szklanki kaszy manny 1 kostka masła lub margaryny Ciasto ciemne: składniki jak wyżej + 3 łyżki tradycyjnego kakao Dodatkowo: 8 paczek herbatników petit beurre Dno blachy o wymiarach 28x34 cm wyłożyć herbatnikami.Ciasto jasne:W garnku zagotować mleko, dodać masło, ciągle mieszając dodać cukier i kaszę manną (wsypujemy stopniowo). Po dodaniu kaszy energicznie
Moje domowe kucharzeniekostkiśmietana 18% -2 kubki po 400 g żelatyna 4 łyżkimleko 100 mlcukier brązowy -2 łyżkigalaretka niebieska-1 opakgalaretka wiśniowa -1 opakgalaretka agrestowa -1 opakrodzynki -2 łyżkibiszkopty okrągłe - 1 paczka PRZYGOTOWANIE:Galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gotowanej wody,każdą oddzielnie,odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w mleku,odstawić do ostudzenia. Ser przecisnąć przez praskę,dodać śmietanę,cukier ,dobrze ubić
Kuchnia Danusicedzakową oponki na ręcznik papierowy,aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. LUKIER Utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny, rumu i tyle wody, aby utworzyła się gęsta masa do lukrowania pączków. Przyprawić olejkiem. Oponki zanurzać w lukrze. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia DanusiZielony przekładaniec Lista składnikówBiszkoptjajka 4 sztmąka 1 szklcukier 1 szklproszek do pieczenia 1 łyżeczkaMasasok pysio - 3 szklbudyń śmietankowy 3 sztDodatkowośmietana 18 % 2 kubeczkigalaretka agrestowa 1 sztgalaretka
Kuchnia Danusi