przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:111/448)

Szwedzkie gadżety i książkowa magia warzyw 84

Początek tygodnia był dla mnie wyjątkowy. Codziennie odwiedzali mnie kurierzy dostarczając rożne paczki. Zamówione w promocji piżamy (takie same dla Córci i mamy), wygrane książki oraz pudło z różnościami rodem ze Skandynawii.Jestem zachwycona wszystkim! ach jak ja lubię dostawiać listy i paczki... szczególnie z taką zawartością :) zobaczcie sami! a po powrocie z kolejnego pobytu w Chacie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najlepszy PIERNIK na ziemi ! 381

Zawsze w święta robiłyśmy z mamą piernik z paczki... Nie był za dobry.. Lecz jak dostałyśmy ten przepis Paczki poszły w kąt! Ten piernik jest naprawdę reeewelacyjny. Mogę obiecać to każdemu. Mówią, że im dłużej piernik poleży tym lepszy i z tym mogę się zgodzić. Nawet po tygodniu jest mokry i idealny do zjedzenia :) Składniki UWAGA ! Na dwa korytka

Piekę, bo lubię
Orzeźwiający deser z kiwi i miętą. Mniam! 176

Składniki masa:100 g masła2 op. kisielu cytrynowego1 opakowanie galaretki agrestowejSkładniki pianka:250 ml śmietany 30 % 2 op. galaretki agrestowejSkładniki mus:4 kiwigarść świeżej miętyPonadto: 2 paczki żelków cytrynowych4 kiwi 6 paczuszek herbatnikówMasa: kisiele ugotować w 3 szklankach wody. Do gorącego kisielu wsypać galaretkę, dodać masło, wymieszać mikserem i wystudzić. Pianka: galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Śmietankę ubić(...)Dodać do niej tężejącą galaretkę. Pokroić drobno 1 paczkę żelek i wymieszać z pianką.Mus: 4 kiwi obrać, pokroić, miętę umyć i wszystko zmiksować blenderem na jednolity mus.Herbatniki rozkruszamy na piasek, np. wałkiem albo drewnianym tłuczkiem.Pozostałe żelki kroimy drobno oraz pozostałe kiwi kroimy w plastry.Do lampek do wina, albo salaterek do lodów, najpierw dajemy rozkruszone herbatniki, następnie wystudzoną masę

Bon Appetit Małgorzaty
Cukinia faszerowana ryżem i mięsem 157

składniki:1 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowego)2 paczki ryżu białego1 paczka ryżo dzikiego, brązowego2 duże cukinienatka pietruszki8 plasterków sera żółtego albo 10 dag sera tartegosól, pieprzoliwasos pomidorowy (przecier pomidorowy, mąka, 1/4 kostki margaryny, sól, pieprz)Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż, wydrążamy środek z nasion w formie łódki. Tak przygotowane cukinie blanszujemy około 5 minut w osolonym

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi z kapustą, grzybami, orzechami i żurawiną 146

szkl oliwy1 łyżeczka solifarsz1kg kapusty kiszonej (kiszonej, nie kwaszonej! jeśli za słona to przepłukać wodą.)1,5 szkl suszonych grzybów leśnych0,5 torebki kaszy gryczanej3/4 szkl orzechów włoskich3/4 małej paczki suszonej żurawiny1 jabłko (zetrzeć na tarce)sólpieprz Sposób przygotowania Krok 1 Zaczniemy od farszu. Kapustę dusimy na patelni. Łamiemy suszone grzyby na dość drobne kawałki i wrzucamy do talerza

CoolinarniePL
Stefanka 3101

herbatników, ale to już pozostawiam do Waszej decyzji.Stefanka – składniki:1/2 kostki margaryny (125g)1 litr mleka3/4 szklanki cukru1 szklanka kaszy manny3 łyżki kakaoherbatniki (zależy od tego, jaka duża paczka herbatników i którą wersję chcemy zrobić… mi wyszło ok 60 herbatników czyli 2 duże paczki)Polewa:1/2 kostki margaryny (125g)1 szklanka cukru2 łyżki kakao2 łyżki wody

UgotujmyTo.pl
Współpraca z firmą Symbio - producentem zdrowej, ekologicznej żywności 204

Wczoraj otrzymałam paczkę od firmy Symbio - producenta zdrowej, ekologicznej żywności. Firma ta produkuje i dystrybuuje żywność ekologicznego pochodzenia., gdzie podczas uprawy owoców i warzyw nie stosuje się środków chemicznych i pestycydów. Żywność bez sztucznych substancji zapachowych i barwników. Po prostu 100% natury zamkniętej w estetycznych paczuszkach i słoiczkach. :-) Więcej o każdym z produktów napiszę w przepisach z ich użyciem(...)sieciach sklepów delikatesowych takich jak: ALMA, DELIMA, K&M, BOMI oraz w szeregu dobrych sklepów specjalistycznych jak SMAK NATURY, ORGANIC FARMA ZDROWIA i wielu innych.Oto co znalazłam w paczce:1. Ekologiczny pęczak jęczmienny2. Ekologiczny makaron orkiszowy razowy3. Ekologiczna mąka gryczana4. Ekologiczna mąka kukurydziana5. Ekologiczna fasola adzuki6. Ekologiczna mąka pszenna typ 5007. Ekologiczna kasza jaglana8. Orzechy nerkowca 100% organic9. Cukier

Szefowa kuchni
3-bit 193

Składniki:2 paczki herbatników kakaowych 1 paczka krakersów budyń waniliowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny Kasia 800 ml śmietany kremówki 4 małe opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki ugotowanego na karmel mleka skondensowanego Do posypania:wiórki kokosowe czekoladaNajlepiej dzień wcześniej przygotować masę karmelową ze słodzonego mleka skondensowanego. Zamkniętą puszkę należy umieścić

Świat Ciasta
Bułeczki Cynamonowe 180

Bułeczki CynamonoweSkładniki:- 60g drożdży-3/4 szklanki mleka -3/4 szklanki cukru-2 szklanki mąki pszennej- 4 jajka- paczka cynamonu - olejek zapachowy cytrynowy (6 ml)Sposób przygotowania:1. Do garnka wlać mleko i dodać 0,25 szklanki cukru. Po zagotowaniu się mleka i rozpuszczeniu się cukru , odstawić garnek z ognia. Następnie należy dodać drożdże i mieszać(...)następnym etapie ich się pozbędziesz bez problemu ;) . Przykrywamy garnek pokrywką albo ściereczką tak aby drożdże mogły trochę urosnąć.2. Do miski wsypujemy 1,5 szklanki mąki , wbijamy 4 jajka , paczkę cynamonu , olejek cytrynowy i 0,5 szklanki cukru. Dodajemy rozpuszczone drożdże. I wszystko razem ugniatamy do jednolitej konsystencji. Jeżeli skończyłeś, odstaw miskę i przykryj ją ściereczką.3. Piekarnik nastawić

Gotuj Z Muzyką
Rozeta drożdżowa z marcepanem i żurawiną. 268

mocno waniliowe. Ze szklanką mleka i tym wypiekiem żadne zimne, zaśnieżone wieczory nie są już straszne. Polecam, nawet bardzo polecam.150 ml mleka75 g masła300 g mąki pszennej7 g -1 paczka suchych drożdży50 g cukru1 paczka cukru waniliowego szczypta soli  Mleko podgrzać i rozpuścić w nim masło. Suche składniki wymieszać w misce, wlać mleko z masłem, wyrabiać mikserem około

Z butelką mleczka w tle
Szybka napoleonka z masą grysikową 215

Ciasto, zrobione na szybko i bez większej trudności. Potrzebna tylko większa paczka herbatników lub krakersów i masa budyniowa. U mnie w masie mąkę ziemniaczaną zastąpiłam kaszą manna. Rodzince zachciało się ciasta, a jak się okazało mąkę ziemniaczaną wykończyły mi do wczorajszych klusek śląskich, więc posiłkowałam się tym co mam. Była lekka obawa, czy aby wyjdzie, bo robiłam pierwszy

Moje pyszne gotowanie
Misiek owocowy 142

wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam po południu napić się dobrej kawy. A do kawy idealnie pasuje coś słodkiego, prawda? ;)Najłatwiej skoczyć do sklepu za rogiem po paczkę ciastek lub czekoladę. Szybkie, proste i niekłopotliwe. Ja wolę sama coś upiec. Przynajmniej wiem co jest w środku :)))Dzisiaj zapraszam Was na Miśka Owocowego.Ciasto łatwe i w sumie szybkie. Bałaganu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pancakes twarożkowe z kisielem owocowym na winie 132

Dopiero wtedy odwracamy na drugą stronę i dopiekamy na złoty kolor.Ciepłe placuszki podałam dziś z kisielem przygotowanym z owoców z dodatkiem czerwonego wina.Kupiłam kiedyś 2 paczki mieszanki mrożonych owoców. Okazały się jednak tak strasznie kwaśne, że po wykorzystaniu pierwszej paczki, druga czekała smętnie w zamrażarce. No i doczekała się.Owoce przełożyłam do słoika

Codzienna kuchnia niecodzienna
Parowce 108

Parowce, lub jak kto woli białe pączki można podawać na wiele sposobów. Dobre są w wersji obiadowej, ale również świetnie smakują jako deser.    Składniki na ok. 30 sztuk: -2 szklanki mleka -5 szklanek mąki -5 dkg drożdży -1 jajko -2 łyżeczki cukru -szczypta soli    Drożdże rozcieramy z cukrem. Dolewamy szklankę ciepłego mleka. Dosypujemy 3/4 szklanki mąki(...)międzyczasie do wersji obiadowej musimy przygotować skwarki z cebulką.    Wycinamy krążki o średnicy ok. 7 cm.    Zbieramy brzegi krążków formując pączki i układamy sklejeniem do dołu na posypanej mąką stolnicy, zachowując odległości, ponieważ urosną. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Przygotowujemy szeroki garnek. Napełniamy do połowy wodą. Przykrywamy gazą tak, aby była dobrze naciągnięta. Można

Maminek kulinarny
Pierogi ze szpinakiem i fetą - czyli zdrowo zielono 222

Królem pieroga dziś jest nadzienie szpinak w towarzystwie fety.SKŁADNIKI: ok 40 pierogów- mąka pszenna 0,5 kg- jajko 1szt- niecała szklana ciepłej wody - szpinak świeży lub mrożony pół paczki- czosnek 1 ząbek- masło kostkę- śmietana 12% 100ml  - sól , świeżo zmielony pieprz- feta pół paczki- szalotka 1 sztSPOSÓB WYKONANIA- mąkę przesiewam do miski dodaję szczyptę soli robię dołek wbijam

Basia w kuchni