kolejna propozycja na tłusty czwartek. Są to malutkie kwadratowe pączusie. Robi się je bardzo łatwo i polecam szczególnie tym, którzy nie potrafią lub nigdy nie smażyli domowych pączków. Oczywiście najlepsze są w tym samym dniu a najlepsze jeszcze lekko ciepłe. :) Pączki podałam na paterze z sklepu Koronkowa Filiżanka. Podając hasło "Ala piecze i gotuje" zrobicie zakupy z 5% zniżką
Ala piecze i gotujeChcesz wypróbować produkty TENA? TENA oferuje najlepszą na rynku ochronę dla osób z nietrzymaniem moczu. Zachęcamy do zamówienia bezpłatnej próbki produktu nierefundowanego. Próbkę wyślemy pocztą w dyskretnej, nieoznakowanej paczce. Dane osobowe traktujemy z zachowaniem całkowitej poufności, a zamówienie próbki do niczego Cię nie zobowiązuje. Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną próbkę produktu nierefundowanego. Pola oznaczone * są obowiązkowe. Tena(...)NAJLEPSZA INWESTYCJA- KLIKNIJ TUTAJ !!! Link do strony gdzie można zamówić za darmo próbki perfum PUMA- KLIKNIJ TUTAJ !!! FEMINUM- KLIKNIJ TUTAJ !!! MUSTELLA po rejestracji wysyłają paczkę z próbkami- KLIKNIJ TUTAJ !!! , Link do strony gdzie można zamówić za darmo próbki perfum PEFUMY CLOSE 2 YOU- KLIKNIJ TUTAJ !!! KALENDARZ- KLIKNIJ TUTAJ KONDOMY- KLIKNIJ
ClauditteMissCookingsodu jest nieszkodliwy, ale są znane badania, sugerujące, że może uczulać i zwiększać ryzyko otyłości. Kalorie – mała 90-gramowa paczuszka to ok. 500 kcal. Rachunek jest prosty: dwie paczki chipsów tygodniowo = 48 000 kcal więcej w ciągu roku i dodatkowe 7 kg na wadze. Olej - Tłuszcz z oleju stanowi około 35% zawartości paczki chipsów. Większość chipsów
ClauditteMissCookingTłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami, więc prezentuję przepis na mini pączki waniliowe. Są szybkie, proste do zrobienia i ładnie się prezentują. Składniki: 1,5 szklanki mąki szczypta soli 2 jajka 400 g serka homogenizowanego waniliowego łyżka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder olej Przygotowanie Wszystkie składniki (prócz oleju i cukru pudru) wkładamy do miski(...)dokładnie miksujemy. Ciasto odrywamy i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które wkładamy na rozgrzany w rondlu olej. Pączki smażymy na złoty kolor, od czasu do czasu obracając. Usmażone układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Kiedy ostygną posypujemy cukrem pudrem
e-PrzepisyKulinarneKolejny przepis zapożyczony z przepisów od mojej mamy. Są to bardzo łatwe pączki kładzione łyżką (bez nadzienia), z dużą ilością cukru pudru, pychota! Najlepsze są tego samego dnia tuż po usmażeniu. Czytaj więcej
Ana Mari's worldkarnawale nie powinno zabraknąć pączków. Tym bardziej takich małych i pysznych jak te z serka homogenizowanego. Robi się je ekspresowo, ciasto nie musi rosnąć. Wystarczy zamieszać i smażyć. Pączki podałam na paterze z sklepu Koronkowa Filiżanka. Podając hasło "Ala piecze i gotuje" zrobicie zakupy z 5% zniżką. Składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego (u mnie Danio) 4 jajka
Ala piecze i gotujepozwala o sobie zapomnieć.... A wszystko zaczęło się w pewien sobotni poranek. Dzwonek do drzwi wcześnie rano. Kto lubi takie pobudki? Ja nie! W drzwiach listonosz. Trzyma paczkę. Dla mnie! I już zaczynam lubić ten dzień;) To nic, że stoję w piżamie z fryzurą mocno free-stylową. To nic, że listonosz patrzy na mnie lekko oburzony(...)pełnym umundurowaniu pracuje już od przynajmniej godziny. Liczy się paczka. I ta rosnąca ciekawość - Kto ją wysłał? Co jest w środku? I wiecie co to było? Podpowiem, że nie cebula... Piękny, pachnący i najbardziej zaskakujący prezent jaki dostałam. Tak! Fenkuł! Od Amber . Wiedziała, że mam na niego ochotę, ale wtedy był u mnie nieosiągalny. Kupiła więc, zawinęła
KUCHARNIApięknym kolorze, smaku i zapachu. Idealny do herbaty i lodów. 40 g świeżych płatków róż 120 g cukru 250 ml wody sok z połowy cytryny 10 suszonych pączków róż - wykorzystałam ususzone podczas zeszłorocznych zbiorów Wodę i cukier połączyć w rondelku i wstawić na średni ogień do momentu aż cukier się rozpuści, a woda zagotuje. Dodać oczyszczone płatki róż(...)suszone pączki i gotować razem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Następnie wlać sok z cytryny i gotować jeszcze przez 1 minutę. Gorący syrop przelać do buteleczki lub słoika i trzymać w chłodnym miejscu. Ja nie odcedzałam płatków, aby do końca oddawały aromat. * przepis z tej strony - klik. WODA RÓŻANA wg LEONARDO DA VINCI Orzeźwiający, cudownie aromatyczny
KUCHARNIAdodatku nigdy nie przychodzi sam. Sprowadza ze sobą Niepokój i Niepewność i bawią się na całego. Głodnieją szybko, choć nie są zbyt wybredni - na szczęście. Słoik nutelli. Paczka chipsów. Tabliczka czekolady. Puszka chałwy. Czy to aż takie proste?! Zagryźć stres? 100g czekolady i już? Po wszystkim? Stres nie jest wybredny, za to bardzo łapczywy(...)Wyjątkowy. Uzależniający. Uwalnia wyobraźnię -już jestem w innej krainie. Tego potrzebuję - oderwać się i uciec. Stres mnie już nie złapie. Na pewno nie dzisiaj! Wiem, że otwarcie sklepowej paczki chipsów trwa ułamek sekundy, niemal tyle samo zabiera otwarcie tabliczki czekolady, ale czasem droga na skróty jest równie krótka co przyjemność, do której prowadzi. Nie odpędzajcie tej myśli
KUCHARNIApure z dyni, wtedy mantou nabiorą ślicznego pomarańczowego koloru. Zamiast sezamu, na cześć Lo użyłam siekanych pistacji, a drugą część ciasta przeznaczyłam na mantou bez dodatków, gotowanych w formie pączków róż. Obie smakowały cudownie. Można je zjadać same lub z dodatkiem słodkich sosów i konfitur. Dziękuję Lo , że usłyszała moje marzenie i zechciała je spełnić. To marzenie było szansą(...)koła. Sześć kół nałożyć na siebie (jak na zdjęciu), a następnie zwinąć jak roladę. Przedzielić w połowie - w ten sposób każda zewnętrzna strona po ustawieniu na pionowo będzie przypominała pączek róży. Z sześciu kółek nałożonych na siebie otrzymamy 2 bułeczki-róże. Odstawić pod przykryciem na 15 minut i dalej gotować według wskazówek podanych powyżej. * cytat z książki Blondynka w Zanzibarze
KUCHARNIAmamy pączki, Amerykanie donuty, a Hiszpanie- churros. Robi się je z wyciskanego ciasta parzonego, smażonego w głębokim oleju, rozgrzanym do wysokiej temperatury. To sprawia, że ciasto jest chrupiące z zewnątrz, a miękkie i puszyste w środku. Jada się je przez cały rok, nie tylko w karnawale. A gdy te smażone w oleju, karbowane paluchy macza się w gęstej czekoladzie, uczta(...)jest iście królewska. Mogą być alternatywą dla pączków i faworków w tłusty czwartek. Składniki: 50 g masła 250 g mąki pszennej 150 ml letniej wody Dodatkowo: 1/2 litra oleju rzepakowego 50 g cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Rozpuszczamy masło w rondlu, wsypujemy mąkę i stopniowo wlewamy wodę, cały czas mieszamy, aż powstanie gęsta pasta podobna do puree ziemniaczanego
Smakowity Blog Kulinarnyprzebija się przez całe danie nadając mu charakteru, świeży ogórek dodaje chrupkości a koperek ożywia i dodaje energii. Sałatka z makaronem, ogórkiem i boczkiem Drukuj przepis Składniki 0,5 paczki makaronu (średniej wielkości, u mnie uszka nr 40) 0,5 świeżego ogórka kilka plastrów chudego boczku 1-2 łyżki majonezu sól pieprz ziołowy koperek (świeży lub mrożony) listonic_name = "Sałatka(...)makaronem, ogórkiem i boczkiem (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "0,5 paczki makaronu (średniej wielkości, u mnie uszka nr 40) 0,5świeżego ogórka kilka plastrów chudego boczku 1-2 łyżki majonezu sól pieprz ziołowy koperek (świeży lub mrożony) " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Makaron ugotować. Ogórka i boczek pokroić w kosteczkę. Boczek można nieco podprażyć na patelni
CoolinarniePLPrzepis pochodzi z bloga Moje Wypieki, z kilkoma moimi modyfikacjami. Babeczki w smaku podobne są do popularnych pączków z dziurką. Kwaskowa konfitura przełamuje słodki smak. To bardzo fajna alternatywa dla pączków smażonych w głębokim tłuszczu. 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1/3 szklanki oleju
Szefowa kuchniciepłe miejsce, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Po tym czasie ciasto wyjąć na oprószoną mąką stolnicę. Rozwałkować na grubość około 1,3 cm i szeroką szklanką wykrawać pączki. Odkładać je na blat oprószony mąką do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu pączki smażymy w gorącym głębokim tłuszczu (u mnie olej rzepakowy) obracając wielokrotnie, aż do zrumienienia. Wyjmujemy i odkładamy
kulinarnyswiatdomizłoto na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej na smalcu, ale może być też olej). Odsączamy na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Zapraszam też na faworki błyskawiczne , proste pączki z serka i na ekspresowe pączki bananowe
Moje Kuchenne Rewelacje