No, w końcu mogę się pochwalić najsmaczniejszym plackiem, a może tortillą.. hmm ...szczerze mówiąc, to nawet nie wiem jak to nazwać, może Wy podpowiecie
Kraina Miodem PłynącaNie wiece co zrobić z zapasem ugotowanych ziemniaków po wczorajszym obiedzie?To może skorzystacie z mojej propozycji? :)Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem sera i świeżej bazyli
Kraina Miodem PłynącaPlacki te już były na blogu, ale wstydziłam się za zdjęcia i przepis wykasowałam :) Ostatnio jednak naszła mnie ochota na te właśnie placuszki więc je
Kraina Miodem PłynącaMoja dzisiejsza propozycja, to bakłażan w serowej- a dokładnie parmezanowej- panierce z dodatkiem płatków owsianych (które jak najbardziej można zamienić na bułkę tartą- taką wersję robię
Kraina Miodem PłynącaJedna z najbardziej popularnych zup we Francji, której bazą jest głównie cebula (duuużo cebuli) smażona długo i na bardzo małym ogniu, podlana białym winem, a na
Kraina Miodem Płynącasmarowidlo do chleba.Bylo bardzo ostre.Smak szczegolnie mnie nie zachwycil.Mezowi bardzo smakowalo.Nastepnym razem dodam drobniutko pokrojonej dymki .Mysle,ze bedzie duzo,duzo lepsze.Takze polecam.Smacznego! Jesli masz ochote na pyszne,zielone nalesniki z czosnkiem niedzwiedzim zapraszam tutaj: klik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!patelni przykryze folia lub trzymac w piekarniku nastawionym na 50°C) pozostale maslo wymieszac na patelni z 1 lyzka soku z cytryny,lekko posolic na talerzu ulozyc nalesniki ze szparagami,przybrac plasterkami szynki.Skropic maslem cytrynowym i przybrac ziolami wg upodobania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!2½ szklanki mąki3 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki cukru1 łyżeczka soli2 jajka2 szklanki mleka4 łyżki oleju100g masłasyrop klonowy do polaniaSkładniki wystarczają na przygotowanie około 14 placków
Świat Domowej Kuchni½ kg mąki pszennej50 g świeżych drożdżyszczypta soli2 łyżki cukru1,5 szklanki letniego mleka1 jajko2-3 lekko kwaśne jabłkaRacuchy z jabłkami - to jedna z takich potraw
Świat Domowej Kuchnipodzielić na 6-7 równych części (fot.1), z których uformować kulki (około 80 g każda). Każdą część ciasta rozwałkować i posmarować nadzieniem (około 1 łyżki) (fot.2), zwinąć jak naleśnika (fot.3). Ostrym nożem przeciąć go wzdłuż, zostawiając jeden z końców nieprzecięty (fot.4). Spleść ciasto ze sobą (fot.5). Końcówki zlepić razem i zacisnąć na środku, formując bułeczkę (fot.6). Tak przygotowane drożdżówki
Świat Ciastaplacki o długości naszych blaszek.Ciasto powinno mieć grubość ok. 5-6 mm.3.Następnie otwieramy masę makową i wykładamy ją na placek. Tak jak na zdjęciu poniżej:4.Potem zawijamy jak naleśnika:5.Wstawiamy oba makowce do piekarnika i pieczemy przez ok. 50 minut.Po tym czasie odstawiamy do wystygnięcia i dekorujemy lukrem lub po prostu posypujemy cukrem pudrem.Zaproponuje dziś utwór mało znanego zespołu
Gotuj Z MuzykąNie mam pojęcia dlaczego, ale racuszki kojarzą mi się mocno z zimą.Wczoraj rano mocno zapachniało mi cynamonem i powstały pełnoziarniste placuchy,Mi smakowały bardzo, a
CzarnawisienkaRacuchy robiłam po raz pierwszy w życiu dopiero w tym roku, latem. Wczoraj był drugi raz, tym razem z jednej mąki (a nie mieszanek, jak to
Zdrowa Kuchnia SowyCieniutkie, delikatne, bezglutenowe.Z syropem smakują świetnie. Są słodziutkie.Idealne na weekendowy poranek.Składniki:60 g mąki z kaszy jaglanej1 jajko2 łyżeczki stewi100 ml mleka
Czarnawisienkanastępnie dodać płatki. Wymieszać, (trzeba uzyskać konsystencję ciasta, jeżeli będzie za mało płatków, po prostu dosypać).Na patelni wysmarowanej olejem rozlać naszą masę i utworzyć z niej okrągły naleśnik. Zarumienić go delikatnie od spodu, następnie rozgnieść łyżką, aby uzyskać crunchy. Crunchy podzielić na trzy część.Następnie do szklanki nasypać trochę naszych gotowych crunchy, na to pół serka, następnie crunchy
Moje pyszne gotowanie