Dzień dobry!Jakiś czas temu dzięki Gosi zaczęłam przekonywać się do jadalnych kwiatów.Niby czemu miałabym nie skorzystać z tego co daje nam natura? ;-) Dodatkowo co
Pora coś zjeśćWitam Was!Czy macie czasem takie dni, że nie macie pomysłu na obiad?Wiecie co robię w takich sytuacjach? Idę na targ i szukam inspiracji na
Pora coś zjeśćgoframi, tak, tą w dziwnych, często nienaturalnych kolorach ;-).Aż nadszedł dzień, że sama postanowiłam ją zrobić, żeby zimą móc sobie posmarować nią sernik, nadziać babeczki, czy też zjeść z naleśnikiem lub gofrem. Czym jest frużelina? To coś w rodzaju kisielu połączonego z galaretką ;-).Ja postanowiłam swoją przygotować z dodatkiem prawdziwej wanilii, polecam wydać te kilka zł na nią, bo jednak
Pora coś zjeśćDzień dobry!Dzisiaj mam dla Was pożywną śniadaniową propozycję, pyszne, puszyste racuchy drożdżowe, podane z owocami i słodkim syropem. Posiłek bardziej na leniwy weekend, chyba, że
Pora coś zjeśćTypowe clafoutis robi się z czereśniami lub wiśniami a ja postanowiłam zrobić z truskawkami. Bardzo proste i pyszne, przypominające naleśnik ciasto w moim domu znika z talerza bardzo szybko. Dobre na deser ale można również podać na śniadanie. Clafoutis zrobiłam w formie do tarty o której pisałam Wam tutaj. W tamtym roku gdy robiłam je po raz pierwszy
Monia miesza i gotujetartę tatin czy też muf finy. Do tego, rzecz jasna, kawa. Na poddaszu ustawiono stoły, stworzono kącik dla dzieci. Niewielu zwiedzających, aczkolwiek parę osób się przewijało. Kasia zamówiła sobie naleśnika z pomidorami sardynka, gdy ja pastwiłam się nad jej aparatem. Przy okazji poznałyśmy parę niesamowicie przyjacielskich ludzi. Później zeszłyśmy do parku. Tam poustawiano leżaki, ludzie też przynieśli swoje
W kuchni Karmel-itkiPierwsze gofry w nowej gofrownicy. Pyszne! Lekkie i chrupiące! Do ciasta nie dodajemy cukru, bo nie ma takiej potrzeby, bo przecież na gofra kładziemy słodkie dodatki
Blondynka GotujeFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dziś mamy Shrove Tuesday lub w prostych słowach Dzień Naleśnika (w niektórych innych regionach znanych również
CRAVEmonkeyCiasto naleśnikowe do panierowania ryb jest bardzo smacznym zamiennikiem paniery tradycyjnej. Zazwyczaj smażąc rybę używam do tego jajka i mąki. Tym razem skusiłam się na usmażenie
Pieprzyć z FantazjąZ czym kojarzą się Wam krokiety? Bo mnie ewidentnie z Bożym Narodzeniem i farszem z kapusty i leśnych grzybów, ewentualnie z mięsnym nadzieniem. Podejrzewam, że większość
W kuchni Karmel-itkiZapraszam na pyszne zdrowe bezglutenowe pancakes :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world