Przepis na : obiad
Inne niż zwykle naleśniki na wytrawnie. Przygotowałam farsz z szpinaku i twarogu. Palce lizać! Składniki: Naleśniki: 3 sztuki 2 jaja 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 szklanki wody Farsz: 250g (1 opakowanie) twarogu np. klinek 220g (1/2 opakowania) szpinaku mrożonego + 1/2 szklanki wody cebula przyprawy: pieprz, sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Naleśniki: Do miski wbijamy jaja, dodajemy mąkę i wodę. Dokładnie miksujemy. Odstawiamy na ok. 5 minut. Farsz: Szpinak wrzucamy na patelnie i zale... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...