Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami to przystawka lub przekąska bez której wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia. Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z aromatycznym, przepysznym farszem to połączenie niemal idealne, a dodatek ciepłej filiżanki czerwonego barszczu zwieńcza kulinarne dzieło. Mmmm... Drożdżowe Paszteciki z Kapustą i Grzybami - Składniki: Farsz: nieduża główka kapusty
Słodka Stronaużywam funkcji termoobieg, a ostatnie 20 - góra/dół, by pasztet miał chrupiącą skórkę. Po upieczeniu studzimy i bez problemu wyciągamy z foremki. Podajemy jako samodzielną przekąskę lub z chlebem
Zakręcony Widelecpapryki i soli. Gotujemy chwilę i gotowe! Gdy pestki są już wysuszone, część obieramy , by wsypać do zupy, a resztę możemy przełożyć np. do słoika, by mieć zdrową przekąskę gdy najdzie nas ochota. Zupę nalewamy do miseczek, nakładamy po łyżce śmietany i posypujemy pestkami. Możemy udekorować świeżymi ziołami, które aktualnie mamy w domu
Zakręcony Widelecrazie potrzeby wyjąć zamrożone pierogi i wrzucić do gotującej się wody (stopniowo, by za bardzo nie obniżyć temp.wody), gotować na małym ogniu. Zobacz również: Przepisy na Boże Narodzenie Przekąski na Sylwestra The post Ciasto na pierogi appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeciasta użyć do wypieków z innym farszem - mięsnym albo jarzynowym. Jest dość uniwersalne. Kapuśniaczki świetnie smakują jako dodatek do czystego barszczu czerwonego , ale dobrze są też na zimno jako przekąska. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasmaki się przegryzły, a cały makaron zrobił się miękki. Smacznego! Zobacz również inne przepisy podobne do tego: Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Sałatki i surówki Przepisy z tuńczykiem Przekąski na Sylwestra The post Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKiedy tylko zobaczyłam zdjęcia takich małych „cudów” na Instagramie od razu pomyślałam: „muszę takie zrobić dla Jacha.” Tym razem nie z nim, a dla niego. Na deser, podwieczorek, przekąskę, do podjadania. Jako bazę wykorzystałam babeczki pomarańczowe z drobinkami czekolady , ale mogą to być jakiekolwiek inne babeczki. Samo zdobienie to była czysta przyjemność. Potem szybkie fotki z Jerzym u boku
Kolizje SmakówAparat w naprawie , na szczęście zanim odmówił współpracy, zrobił jeszcze nieco zdjęć :) Szybka do zrobienia i smaczna przekąska. przepis znaleziony kiedyś na stronie BBC Bood Food składniki 4 długie papryki, przekrojone wzdłuż, oczyszczone z nasion 1 łyżka oliwy z oliwek, oraz dodatkowo do spryskania 2 opakowania mozzarelli (po125g) , podzielona na małe kawałki 2 łyżki czarnych oliwek
Stare GaryGravlax, to cytując Wikipedię: " tradycyjne dla kuchni skandynawskich danie przyrządzane z surowego łososia peklowanego w soli z dodatkiem cukru i koperku. Podawane jest najczęściej jako przekąska , krojone na plastry z ziemniakami lub na chlebie , w towarzystwie specjalnego sosu . Nazwa dania (dosłownie pogrzebany łosoś ) wywodzi się ze średniowiecza , kiedy to rybacy solili łososie i zakopywali
Stare Garysokiem z cytryny. Do placków można podać tzatziki tzatziki ( w Turcji zwane cacik ) Smacznego! Uwagi: placki sądobre nawet zimne, więc można traktować je jako dobrą przekąskę
Stare GaryProste, szybkie, smaczne i ładne - w sam raz na małą przekąskę dla gości. Polecam! składniki 6 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia 100 g serka jogurtowego Almette 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka posiekanego koperku do dekoracji przygotowanie Jajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać, przekroić na pół, wyjąć
Stare Garyporcji ciasta zrobimy ok 8 placków o średnicy ok 20 - 24 cm , jeżeli to za dużo - resztę warto zamrozić. Nie warto robić mniej. Polecam, smaczna przekąska. składniki na 2 porcję 2 placki z 1/4 porcji ciasta na tortillę (możemy użyć gotowych placków) 2 łyżki serka Almette jogurtowego 2 łyżki jogurtu naturalnego
Stare Garydaniem Ameryki nie odkryłam, ale być może ktoś z Was akurat nie ma pomysłu na obiad czy kolację i skorzysta z mojej propozycji? :))) Świetne też sprawdzą się jako przekąska na imprezę. Jest to danie proste i bardzo smaczne: pieczony ziemniak, do tego farsz z cukinii i mozzarelli, a całość polana sosem czosnkowym. Polecam! :) Ziemniaki: * ziemniaki- 5 dużych szt. * cukinia
Kraina Miodem Płynącabazyli, u mnie w kształcie trójkątów, ale Wy możecie wyczarować każdy inny wzór, bo ciasto bardzo dobrze się formuje. Ja zaserwowałam je z sosem tzatziki. Świetna propozycja jako imprezowa przekąska i jak tylko nadaży się okazja do świętowania ze znajomymi, to zapewne te placuszki pojawią się na stole :))) Polecam, są fantastyczne! Placki: * ugotowane ziemniaki- 500 g * mąka ryżowa
Kraina Miodem Płynącabaaardzo smaczne! ;) Jak najbardziej można dosłodzić cukrem, miodem bądź innym słodzikiem- tak, żeby były jeszcze słodsze, bo w tej wersji słodycz nadają tylko bakalie. Idealne do pracy- jako przekąska, dla dzieci- jako drugie śniadanie do szkoły lub tak po prostu- do pochrupania w ciągu dnia. Tak więc moi drodzy, szybko je robić, zajadać ze smakiem i to bez żadnych
Kraina Miodem Płynąca