rzeczywiście chcielibyśmy i powinniśmy zjeść. Od dawna dietetycy biją na alarm, że żyjąc w ciągłym pędzie nie odżywiamy się tak, jak powinniśmy. Jemy w biegu, zastępując pełnowartościowe posiłki niezdrowymi przekąskami. Nie spożywamy zalecanych pięciu porcji warzyw, owoców lub soku, bo wydaje nam się, że przestrzeganie zdrowej diety jest bardzo trudne do zrealizowania. Tymczasem, wystarczy szklanka soku do śniadania by dostarczyć
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś propozycja na szybkie i pyszne śniadanko/drugie śniadanko/lunch lub po prostu przekąskę w ciągu dnia. Bez dziwnych urozmaiceń i niezwykłych składników. Każdy może je przygotować w mgnieniu oka, i myślę, że mało jest takich osób którym moja propozycja nie będzie odpowiadać. Zresztą kto z nas w dzieciństwie nie zajadał się takimi zapiekankami??? Potrzebujemy (na porcję
W mojej holenderskiej kuchnizewnątrz i wilgotne w środku, i ten niepowtarzalny smaki zapach kokosu, który unosi się w całym domu. Robi się je w tempie błyskawicznym, idealne na szybką słodką przekąskę Kokosanki najbardziej smakują mi polane czekoladą. Składniki 300 g wiórków kokosowych 40 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku dopieczenia Żółtka oddzielić
RAROSSApublikowaniem postów :) Dzisiaj proste połączenie słonego ze słodkim. Radzę jednak zachować umiar w jedzeniu tych tartaletek, bo ciasto, w którym jest olej + masło orzechowe + czekolada daje nam bardzo tłustą przekąskę. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki krupczatki 1/3 szklanki oleju 10 łyżek wody 4 szczypty solli Nadzienie: 100g gorzkiej czekolady z orzechami laskowymi 2 łyżki mleka ryżowego lub innego roślinnego masło
Weganizm infantylnyogórki z chili i czosnkiem. Te pikle charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem. Szczególnie lubiane przez mężczyzn, ale i wśród kobiet mają wiele zwolenniczek. Idealne na przyjęcie, jako samodzielna przekąska lub dodatek do kanapeczek. Składniki: * 2,5 kg niedużych ogórków * 4 łyżki soli * 2 łyżeczki chili w proszku * 1,5 główki czosnku na zalewę: * 1,5 szklanki octu
kolorowotorcikowoOstra, wyrazista w smaku. Idealnie pasuje do obiadu, na przykład do kotletów z piersi kurczaka, choć można ją także przygotować jako samodzielną przekąskę. Składniki: jasna część dużego pora, pokrojona na cieniutkie półplasterki duże jabłko starte na tarce dwa duże ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz łyżeczka cukru 6 łyżek jogurtu greckiego Przygotowanie: Pora
Kulinarny PamiętnikPyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego, posiekanego masła sól żółtko 55 ml zimnej wody * na farsz: 400 g mrożonego szpinaku - wykorzystałam brykiet (można też użyć świeżego) 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte
Kulinarny Pamiętnikdaję kukurydzy, niekiedy soczewicę lub czerwoną fasolę, w zależności od tego jaka puszka z warzywami jest w szafce. Ta sałatka nadaje się zarówno na uroczystą kolację, jak i na przekąskę do pracy, błyskawicznie znika. Polecam również mój przepis na Dietetyczną sałatkę z tuńczykiem Sałatka ryżowa z tuńczykiem 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 3 łyżki gotowanej na parze soczewicy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzybka, tania i łatwa w wykonaniu przekąska będzie świetnym dodatkiem do wieczornego seansu filmowego lub grilla w gronie przyjaciół. Składniki - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 jajko - ser żółty z plastrach Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę
Świat SmakuPołączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni. Składniki - mieszanka sałat - 2 pomidory - 1 ogórek - 4 jajka - czerwona papryka - 2 łyżki musztardy francuskiej - ½ szklanki sosu koperkowo - ziołowego Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe
Świat Smakuroladki z papryki i fety z dodatkiem oliwek, pomidorków koktajlowych oraz sosu winegret. Przystawka, którą ostatnio wymyśliłam jest bardzo smaczna i doskonałe pasuje jako przekąska na imprezę. Post Paprykowa przystawka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujewiększym gronie znajomych. Dzięki niej, w sposób niezwykle estetyczny i miły dla oka, możemy podać różne smakołyki. Pasuje idealnie nie tylko do sałatek, ale też do wszelkiego rodzaju przekąsek, zarówno słonych, jak i słodkich. Pojemnik z pokrywką wykonaną z drzewa bukowego został wykorzystany przeze mnie jako cukiernica. Idealnie nadaje się do przechowywania w nim żywności, jak również do serwowania
Emcia PichciNawet są dobre na kolacje jako szybka, zimna, przekąska.... .mmm pychota
Zainspiruj się kuchniąBarilla - prawdziwe włoskie gotowanie" z mistrzem Marco Ghia. Prawdziwa włoska uczta! Drink powitalny: Campari, sok pomarańczowy, woda mineralna Anitpasti, czyli typowe włoskie przekąski, rozpoznajecie? Focaccia, załapałam się na przedostatni kawałek, tak wszystkim smakowała! Cannelloni, szpinak, ricotta, passata Panna cotta z kruszonką z sezamu, z wiśniami i ciepłym sosem wiśniowym Ciasteczka migdałowe, wilgotne i przypomniały mi smak trufli, które
Moja smaczna kuchniaczym mieliście przyjemność poczytać tutaj ), przyszła kolej na "co nam wolno, a czego nie ćwicząc". Banan z bułką to nie będzie, ale czemu nie... banan z kakao. Taka przekąska, a raczej popitka, łyknięta po biegu, to nie tylko zastrzyk cukrów dla rozedrganych mięśni, ale także źródło witamin . I jeszcze cała tablica Mendelejewa przemycona w kakao. Nic tylko pić! SKÅL
bastalena