Zapraszam na zrazy drobiowe nadziewane kuskusem. Doskonale smakują na gorąco, na zimno jako przekąska i zawsze jest to jakaś alternatywa dla zwykłych kotletów. Na pewno zaskoczycie smakoszy Waszej kuchni. Składniki: marynata : ok. 4-5 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka ziół prowansalskie, 1/2 cytryny, 1 łyżeczka curry 1 pierś z kurczaka pół szklanki kuskus
pieprzny smaczekZapraszam Was dzisiaj na bardzo zdrowy obiad, kolację czy po prostu przekąskę. Moje stałe czytelniczki już wiedzą, że u mnie raczej lekko i pysznie. Unikam tłuszczów zwierzęcych, w ogóle nie znajdziecie na tym blogu czerwonego mięsa ale za to dużo "zdrowotności" tak jak na przykład dzisiejsza kasza jaglana, która ma bardzo dużo wartości odżywczych.Oczyszcza organizm, obniża poziom cholesterolu
pieprzny smaczekbyła Malma, nie mogło się obyć bez makaronowych ozdób na choinkę. W trakcie warsztatów znalazłyśmy też czas na blogerskie pogaduchy przy doskonałej kawie i kolorowych przekąskach. Fajnie było nie gotować :-). Poniżej krótka fotorelacja z tego co się wydarzyło w trakcie trwania warsztatów
Kulinarne przygody GatityPikantne krewetki z grilla, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Danie to może być efektowną przekąską lub z innymi dodatkami smacznym daniem głównym. Składniki: kilka dużych oczyszczonych krewetek suszona papryczka chilli 2 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki sól Natkę, papryczkę chilli i czosnek drobno posiekać. Przygotować marynatę: oliwę, sok z cytryny, chilli, czosnek
wyzwania kuchennedoprawiamy do smaku solą i pieprzem. Prawda, że dziecinnie proste? A jakie dobre! Takie pesto to doskonały dodatek do mięs, a w szczególności ryb. Będzie również pasowało do słonych przekąsek, na przykład nachosów, na które przepis znajdziecie tutaj . Kolej na dorsza, czyli bombę pełną witamin, składników mineralnych, wzmacniającą odporność i poprawiającą krążenie, a do tego tak nieziemsko pyszną! Ryba
peanutbuttermonsterOdliczanie czasu do Świąt Bożego Narodzenia czas zacząć. Teraz będą na blogu pojawiać się nowe świąteczne przepisy. Tym razem chodzi o paszteciki. Paszteciki to doskonała przekąska i smaczny dodatek do zup, szczególnie do czystego czerwonego barszczu. Można paszteciki nadziewać różnymi farszami przygotowywanymi według naszego uznania, mogą być mięsne, rybne, warzywne, a na Święta Bożego Narodzenia z kapustą i grzybami. Podstawą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzybka, pyszna i zdrowa. Dla mnie idealna na śniadanie, ale pasuję też jako przekąska czy na kolację. Smacznego! Składniki : * dowolny mix sałat * pomidor malinowy * pół zielonego ogórka * 2 jajka ugotowane na twardo * pierś z kurczaka * łyżka oliwy z oliwek * łyżka przyprawy do kurczaka * sos czosnkowy Przygotowanie : Mięso natrzeć przyprawą i usmażyć. Jajka i pomidora pokroić w ósemki, ogórka w pół
Magiczne Życie MartyNiezwykle kruche i delikatne ciasto świetnie nadaje się do przygotowania przekąsek. Wykorzystałam je do zrobienia roladek ze szpinakiem. A gdzie szpinak tam obowiązkowo feta i czosnek :) opakowanie ciasta filo (miałam 7 arkuszy ) 450 g mrożonego szpinaku 180 g sera feta 2 duże ząbki czosnku szczypta soli i pieprzu szczypta cayenne łyżka masła łyżka oliwy z oliwek Na patelni rozpuszczamy masło
Mienta blogMamy karnawał , na stole nie może zabraknąć przeróżnych przekąsek, przystawek i surówek. Podanie surówki w makaronie to świetny pomysł na odmianę na Naszym stole, a do tego smacznie. Składniki: 20 dużych muszli-makaron pęczek szczypiorku 1 dymka peczek rzodkiewek pół ogórka węża 1/3 kapustki pekinki górnej części 1 zielona papryka garść kiełek rzodkiewki 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy
Z Majeczką w kuchniBardzo dobrze smakują na ciepło jako danie obiadowe, ale są również świetne na zimno jako przekąska. U mnie zajadają się nimi i dorośli i dzieciaki. Pyszne, poprostu... Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1/2 kg mięsa mielonego jajko sól morska prowansalska Kamis młynek pieprz młotkowany z kolendrą Kamis pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej Wykonanie
Z Majeczką w kuchniŁososia bardzo lubię, czasem troszkę modyfikuję jego podanie żeby się nie nudził. Podanie go w formie takich roladek to bardzo fajny i szybki sposób na przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Bardzo szybko się przygotowuje Składniki: 30 dag wędzonego łososia plastry opakowanie serka Almette z ziołami sól morska z pieprzem Kamis młynek Wykonanie: Łososia delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Wykładamy
Z Majeczką w kuchniBardzo dobra sałatka warzywna z paluszkami surimi. Świetna na wizytę gości, idealna przekąska. Składniki: 1 opakowanie paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 5 jajek 1 zółta papryka 1 ogórek wąż pół pęczka koperku 3 łyżki majonezu sól morska Kamis pieprz młotkowany z kolendrą Kamis Wykonanie: Paprykę i ogórka kroimy w kostkę, dodajemy drobno pokrojone jajka ugotowane na twardo, odsączoną kukurydzę
Z Majeczką w kuchniwłoskich przypraw do warzyw. Dzięki temu nie musisz się zastanowić czym doprawić warzywka, bo dzięki temu zestawowi warzywa są doprawione idealnie.Polecam do piekarnika, ale równie pyszne również jako samodzielna przekąska szybka przygotowana na patelni. Wszystkie produkty Iglotex znajdziecie tutaj, zapraszam: http://www.iglotex.pl
Z Majeczką w kuchniZdrowa, smaczna propozycja na przekąskę lub kolację! Bezglutenowe, chrupiące i bardzo, bardzo smaczne rollsy z newellą wędzoną marynowaną w sosie pistacjowo- ziołowym. Rollsy są bardzo proste i szybkie do przygotowania, nie wymagają od Was dużych umiejętności kulinarnych, dlatego każdy nawet początkujący amator kuchenny może je przygotować. Smak Was na pewno usatysfakcjonuje i nie raz chętnie powrócicie do tego dania! Serdecznie
SMYKWKUCHNIpiasek (konsumpcji oddawałam się na plaży) - byłam pochłonięta wydłubywaniem mięciutkich ziarenek z kolby. Dziś chciałabym zachęcić Was do przygotowania w domu takiej nadmorskiej kukurydzy. Idealnie sprawdza się jako samodzielna przekąska lub dodatek do dania głównego. Przygotowanie kukurydzy: Kolby kukurydzy najpierw obieramy z zielonych liści, następnie wyskrobujemy niteczki, które “rosną” wzdłuż kolby. Kolby dokładnie myjemy, a potem
W kuchni Katie