Grillowana cukinia z fetą i chili - pyszna letnia przekąska :) SKŁADNIKI 1 średnia cukinia 200g sera feta oliwa z oliwek sól chili w proszku PRZYGOTOWANIE Cukinię myjemy, odkrawamy końce i kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Jeśli cukinia jest długa, możemy przekroić
Moje Kuchenne Rewelacjedlaczego nie na ostrzejszym ogniu? bo płatki zaczną się palić a w środku kurczak będzie surowy), w razie potrzeby wyławiamy z patelni przypalające się odpadnięte płatki. 6.PODANIE: > jako samodzielna przekąska z dipami lub do obiadu z frytkami i surówką. Świetnie smakuje z naszym sosem czosnkowym. OM NOM NOM! Post AROMATYCZNE PIERSI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH
Nerds Kitchenodżywczych, a za to mnóstwo cukrów prostych. Wobec takiej alternatywy zdecydowanie lepiej samemu coś przyrządzić dla maluchów. Świetnie się na to nadają rożki z owocowym nadzieniem. Idealne na słodką przekąskę do szkoły, czy pracy. A i na podwieczorek przy kawie perfekcyjne. Składniki: Ciasto: · 2,5 szklanki mąki tortowej
Kolizje Smakówdużej ilości słońca i braku wód gruntowych - Santorini szczyci się niezwykle smacznymi pomidorkami czereśniowymi, które stanowią podstawę do przygotowania tych placuszków, nazywanych w Grecji tomatokeftedes . Miejscowi jedzą je na przekąskę (meze) w towarzystwie szklaneczki ouzo, ale Wam polecam je jako prosty, wegetariański obiad (z pominięciem jogurtu wegański) oraz na przyjęcia. Przyznam, że tomatokeftedes smakowały mi jeszcze bardziej niż placuszki
Chilli Czosnek i Oliwanadzieję, z wypróbowywania zamieszczanych przeze mnie przepisów. Dzisiejsze danie to wytrawne ciastka z ciasta francuskiego, nadziane cukinią, boczkiem i pastą z suszonych pomidorów, które świetnie sprawdzą się jako przekąska na zabawę sylwestrową. Do przygotowania ciastek użyłem: 2 płatów ciasta francuskiego, 20 plasterków parzonego boczku, 2 małych cukinii, słoiczka (300 gram) pomidorów suszonych w oliwie, 2 ząbków czosnku, 30 gram parmezanu
Wyprawy kulinarneŁatwa, szybka, smaczna i bardzo efektowna przekąska oparta na ciekawym połączeniu kwaśnej sałaty z prostym sosem vinegrette ze słodyczą gruszki i smakiem sera gorgonzola oraz orzechów włoskich na chrupiącej francuskiej bagietce. Do przygotowania bagietki użyłem: 2 półbagietek (ewentualnie można użyć jednej bagietki przeciętej na pół - różnią się tylko długością), 100 gram sera gorgonzola, 3 średnich gruszek, 250 gram pomidorów
Wyprawy kulinarnezagotowujemy całość i parzymy schab przez kolejne 5 minut, zostawiamy schaby aż płyn ostygnie. Wyjmujemy schaby, osuszamy ręcznikiem papierowym i wstawiamy do lodówki. Schab idealny na kanapki, jako zimna przekąska z zimnymi sosami, chrzanem, buraczkami, czy borówkami. Pokrojone plastry schabu można zalać klarowaną galaretką. The post Schab peklowany parzony appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskomentował to mój tata. (co najmniej jakby babskie podlegały dyskusji) Jak już ustaliłam ten dzień dobroci dla otoczenia to postanowiłam nie zostawiać łasucha z pustą lodówką. Szukałam jakiejś fajnej przekąski do piwa i wpadłam na ciekawy pomysł, ptysie na ostro. Jakiś czas temu robiłam eklerki (niestety nie uwieczniłam tego na zdjęciu) i spodobał mi się ten rodzaj ciasta
ciastkarnia na kruchym spodziemożna "wsunąć" kawałek ciasta z mniejszymi wyrzutami sumienia. Dzisiaj w ramach przygotowania się do wyjścia na plażę proponuję dietetyczne ślimaki z ciasta krucho-drożdżowego. Bardzo smaczna i zdrowa przekąska. Ostatnio chyba już całkowicie przerzuciłam się na mąki pełnoziarniste, polecam:) Składniki na 20 ciastek 500 ml mleka 25 dag cukru brzozowego 1 łyżeczka soli 5 dag drożdży lub małe
ciastkarnia na kruchym spodziepochodzi z www.mgotuje.pl Muffiny w wersji wytrawnej z żółtym serem, boczkiem i suszonymi pomidorami. Wychodzą bardzo smaczne, wilgotne i miękkie w środku. Doskonałe jako przekąska np. do pracy lub na kolację. Boczek można zamienić na szynkę oraz wybrać dodatki wg swoich upodobań. Polecam. Post Muffiny z żółtym serem i boczkiem
Marta Gotujewięc ulatniają się, dzięki czemu czosnek staje się delikatniejszy i przystępniejszy do spożycia. Używam go jako dodatku do potraw, przyprawy, do przyrządzania pasty do pieczywa, albo po prostu jako przekąski. Naprawdę! I tak, jak po spożywaniu czosnku w stanie surowym, nawet w dipach czy sosach, w przypadku pieczonego z pewnością nie odstraszysz ukochanego/ukochanej. Nie ucieknie, gdy będzie miało dość
W kuchni Karmel-itkisałatkę z paluszkami krabowymi. Sałatkę poleciła nam znajoma na imprezie noworocznej i od tego czasu za nią przepadamy i przygotowujemy na każdy zjazd rodzinny. Idealnie nada się jako lekka przekąska chociażby na Wielkanoc. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: około 6 Składniki: ¾ paczki makaronu sojowego (lub makaronu ryżowego) opakowanie paluszków krabowych pół puszki kukurydzy 4 jajka ugotowane
Kolizje Smakówsobie żadnej formy mięsa, jednak my, dla wzbogacenia smaku, dodałyśmy kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej. Była to bardzo dobra decyzja, gdyż tarta wyszła wyśmienita! Idealna na szybki obiad, czy jako przekąską na imprezie. Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego (można oczywiście ciasto przyrządzić samemu) 100g sera koziego 100g sera z niebieską pleśnią 250g winogoron 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 2 czerwone cebule 50ml czerwonego
Kolizje SmakówDzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować przepis na pyszne grzanki w wersji light. Jest to doskonała przekąska zarówno na śniadanie, jak i na kolacje. Danie to ma nieco mniej kalorii niż tradycyjne grzanki, a pozostaje równie smaczne. My do przygotowania naszych grzanek użyłyśmy parówek z indyka, ale jeszcze lepsza byłaby chuda wędlina z drobiu. Warzywa możemy dodawać według upodobań i tworzyć własne
Kolizje Smakówrozmaitym nadzieniem. Farsz może stanowić ser, rukola, prosciutto z pomidorem lub cokolwiek innego, na co pozwoli nam wyobraźnia. Całość dania to przepyszny placek z nadzieniem, który jest doskonałą przekąską na ciepło. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 6 placków Składniki: Na placki Szklanka mąki Łyżka smalcu Pół łyżeczki sody oczyszczonej Troszkę soli* Ciepła woda Farsz: Mozzarella Rukola Prosciutto
Kolizje Smaków