przekąski - 41322 przepisów (strona:1347/2755)

Wafle ryżowe o smaku Kwaśnej Śmietany 193

półce w sklepie odrazu wrzuciłem do koszyka musiałem je spróbować :). Nie zawiodłem się wafle trzymają poziom w sam raz na mała przekąskę pomiędzy posiłkami .Smak wafli można określić na słodko-kwaśny . Zdecydowanie polecam jest to mój 2 ulubiony smak wafli na pierwszym miejscu są Paprykowe

Sylwetka Od Kuchni
Kolejna pasta do chleba! Htipiti, pasta z pieczonej papryki i fety. 258

pochodzi podobno od tradycyjnej metody rozdrabniania sera przy pomocy moździerza, zaś w niektórych regionach Grecji znana jest również pod nazwą kopanisti lub tirokafteri . Zwyczajowo podawana jako jedna z greckich przekąsek meze , świetnie smakuje na chlebku pita , krakersach czy paluszkach grissini. U mnie wylądowała w kanapkach zabieranych do pracy, gdyż często sięgam po różne pasty zamiast klasycznych dodatków do chleba

Chilli Czosnek i Oliwa
Batoniki muesli z amarantusa i gryki z żurawiną (bez glutenu, ryżu, kukurydzy, cukru, mleka i jajek) 171

bardzo smakowały, że ledwo zdążyłam kilka sfotografować - zawartość całej blachy zniknęła zanim zdążyła ostygnąć ;) Następnym razem muszę zrobić większą porcję, bo na pewno dobrze sprawdzą się także jako zdrowa przekąska do szkoły czy przedszkola. Składniki: popping z amarantusa 100 g popping z gryki 50 g słonecznik łuskany 100 g pestki z dyni 50 g żurawina suszona 100 g siemię lniane

głodny alergik
10 rzeczy,które lubię i te których nie lubię. 90

bliskimi mi osobami, Zwiedzać zamki, Jeździć do innych krajów, Pić owocowe koktajle, Utrwalać piękne chwile za pomocą obiektywu, Czytać książki, Grać w badmintona, Tworzyć i pichcić zdrowe dania i przekąski ,  Rozgryzać informatykę, Podziwiać zachód słońca nad morzem. 10 rzeczy, których nie lubię... Kiedy widzę brak szacunku do starszych osób,  Nie lubię tłumów, Za zakupami to już wcale

Chocolate Stop Tempting
97.Jabłka lecą z drzew, czyli jesienna, pijana szarlotka z różaną konfiturą 200

Jesień kusi jabłkami, nie da się obok nich przejść obojętnie. Wszyscy doskonale wiemy, że najlepsze jabłka to te nasze, polskie... więc korzystajmy! Korzystajmy ile się da - jedzmy jako przekąskę, róbmy przetwory, ciasta, używajmy ich jako dodatek do dań. Nasza niedziela jest bardzo słodka i odrobinkę pijana, ponieważ przygotowałyśmy na dziś szarlotkę z dodatkiem miodu pitnego i konfiturą z róży . Jeśli

Symfonia Smaków
Kulebiak z borowikami w cieście 112

Kulebiak z borowikami i świeżą natką pietruszki jest idealny do barszczu, jako przekąska jak również danie główne. Ciasto : 1 szklanka mąki 2 jajka Szczypta soli 1 szklanka letniej wody Pół łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie : 10-15 dorodnych zdrowych grzybów borowików (mogą być kozaki , podgrzybki , kurki ), w sezonie jesiennym grzyby świeże , zimą mrożone 2 cebule 3 ząbki czosnku

Apetyczna babeczka
Buraczki z fasolą i orzechami włoskimi 258

Orzechy pokroić i uprażyć na patelni. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Fasolkę odcedzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać jogurt i majonez, doprawić do smaku.Udekorować i zajadać. Idealne jako przekąska, dodatek do obiadu, lub na pyszne kanapeczki. źródło,,sałatki Anastazji

Apetyczna babeczka
Golonka w galarecie 113

Golonka ma swoich wielbicieli, ja dzisiaj proponuję w galarecie. Smakowita przekąska...miammm :) Składniki: 2-3 nóżki wieprzowe 1 duża golonka  2-3 marchewki puszka groszku 2-3 jaja 3 liście laurowe kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 3 ząbki czosnku 2 cytryny natka pietruszki  1 białko sól   Nóżki i golonkę gotować ok. 2 i 1/2 godziny razem

Apetyczna babeczka
Kapuśniaczki drożdżowe do barszczu 172

Kapuśniaczki to danie główne, przekąska na zimno lub na ciepło, idealne do barszczu!. Z czym chcecie i jak tylko chcecie :). Dobrze jest zrobić ich więcej, żeby można je zajadać jeszcze w drugi dzień, można je również mrozić i wyjąć jak mamy gości :) Farsz: mała główka kapusty 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka majeranku

Apetyczna babeczka
Tempura - Kalmary, ośmiornice, krewetki i warzywa w cieście 202

kalmary wrzucamy do tempury i obtaczamy w cieście. Smażymy na głębokim tłuszczu dokładnie ze wszystkich stron.  3. Przygotowujemy ręczniki papierowe, odsączamy z tłuszczu usmażone owoce morza. Podajemy jako przekąskę z dobrym dipem lub chutneyem, można podawać z ryżem jako danie główne.  źródło ,, Kuchnia Azjatycka

Apetyczna babeczka
Rolada z piersi indyka 177

specjalne okazje, albo na rodzinny obiad....Pyszna rolada z piersi indyka, można podawać jako przekąskę, lub jako danie główne z sosem warzywnym. Po przyprawy zajrzyjcie na stronę Owocowego Raju . Mięso: 1 duża pojedyncza pierś z indyka lub złączona podwójna pierś z kurczaka 5 dag sera żółtego kilka liści świeżej szałwii 2 łyżki mąki 2 łyżki masła Pierś z indyka rozciąć

Apetyczna babeczka
Ślimaczki z pomidorami, oliwkami i bazylią 167

Aromatyczne i pyszne drożdżowe zawijańce powstały wczorajszego popołudnia, bo miałam ochotę na słoną przekąskę. Zrobiło się trochę po hiszpańsku, bo oliwki i oliwa, smakowite pomidory i świeża bazylia....mniamm...., produkty prosto z Hiszpańskich delikatesów .  Składniki na 24 ślimaki: 60 dag mąki pszennej 5 dag świeżych drożdży  300 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki

Apetyczna babeczka
Łosoś na serku z tymiankiem 171

Lubię ryby z puszki :) Czasami czasu mało, żołądek ma w nosie nasz czas i domaga się na przykład rybki z puszki, szybka akcja i powstaje takie śniadanko, kolacja lub przekąska. W tym przypadku sięgnęłam po firmę Graal . Zdziwił mnie widok zawartości łososia w sosie własnym - całe i ładne kawałki ryby. Hmm..... Lubię łososia, lubię ser i ogórka też, więc

Blondynka Gotuje
OPONKI 128

Doskonała słodka przekąska dla każdego OPONKI SKŁADNIKI: ser biały 250 g mąka 250 g jajka 2 szt cukier 1/4 szkl proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki soda 0,5 łyżeczki cukier puder do posypania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Mąkę zagnieść z serem, cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i jajkami. Ciasto rozwałkować na placuszki i wykrawać szklanką krążki. Smażyć na rozgrzanym

Kuchnia Danusi