odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podajemy na ciepło na przykład z frytkami i surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NUGGETSY Z KURCZAKA A’LA MCDONALDS PRZEPIS TUTAJ DOMOWE STRIPSY A’LA KFC PRZEPIS TUTAJ SKRZYDEŁKA A’LA KFC PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z Apetytemzarówno dorośli jak i dzieci. Słodka, owocowa przekąska na każdą porę dnia! Składniki na ciasto do pizzy: 1 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki ciepłej wody 25g drożdży ½ łyżeczki cukru 2 łyżki oleju ½ łyżeczki soli Dodatki do pizzy: Niskosłodzony dżem truskawkowy Łowicz Brzoskwinie Kiwi Maliny 1 łyżka twarogu Drożdże kruszymy, dodajemy cukier i ciepłą wodę. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia
Słodki Zakątekbabeczkach, świetnych na śniadanie bądź słodką przekąskę do pracy lub szkoły. Zdrowe, bezglutenowe ciasto z rabarbarowym nadzieniem polane domową czekoladą z karobu zachwyciło mnie i stworzyło pyszne śniadanie na słodko. Jem takie rzadko, bo wolę lekkie, wytrawne śniadania. Ale po te babeczki będę sięgać na pewno częściej. Najlepiej smakują na ciepło, spożywane przy jeszcze intensywnym zapachu pieczonego
Jeść, by żyć w zdrowiuPrzed nami Tłusty Czwartek a więc smakowita propozycja dla wielbicieli pączków czyli ekspresowy, nie wymagający dużo wysiłku przepis tym razem coś dla fanów bananów, ponieważ to
Smakowite DaniaDanie pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** Do mięsa polecam podać pieczone ziemniaczki, które można upiec razem z filetami PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z ApetytemTaki prosty, ale za to jaki pyszny...pierwszy wpis w Nowym Roku :) Idealny na karnawałową przystawkę lub do pochrupania przy filmie. Na ciepło rozpływa się
ChilliJemyżeby w listopadzie było aż tak ciepło! Na ulicach spotykam ludzi w letnich ubraniach, a w sklepach i na targach bez problemu kupuję nadal soczyste truskawki ! Ostatnio taki zakup postanowiłam wykorzystać do przygotowania moich ukochanych drożdżówek – z owocami lata. Drożdżówki z truskawkami, borówkami i jeżynami są świetnym pomysłem na deser albo przekąskę w szkole czy pracy! Kropka
Ostra na SłodkoMoskole czyli góralskie placki ziemniaczane, smakują wybornie, a przy tym są bardzo tanie i proste do zrobienia. To jedno z tych dań, które w podhalańskich restauracjach
Smakowite DaniaPyszne, chrupiące bagietki z warzywną przeplatanką na wierzchu, w której znalazły się również plasterki salami. Idealnie sprawdzą się na ciepłą kolację lub jako poczęstunek dla gości
https:KKuchniaMniamPrzepis na te jajka nie jest nowy, ale warto nim urozmaicić wielkanocne menu. To polskie tradycyjne wielkanocne danie. Tak przygotowane jajka smakują trochę
To co kochamstopni Celsjusza. Po upieczeniu, jeszcze ciepły baton pokroić na średniej wielkości prostokąty. Podawać wystudzone. Bezglutenowe batony Wskazówki. Puree jabłkowe przygotowałam w bardzo prosty sposób. Jabłka pokroiłam w kostkę, dodałam odrobinę wody i gotowałam na małym ogniu do momentu aż zmiękły. Całość zblendowałam. Batony sprawdzają się jako drugie śniadanie albo szybka przekąska. Warto trzymać je w lodówce i podawać zimne
mecooksstopni Celsjusza. Po upieczeniu, jeszcze ciepły baton pokroić na średniej wielkości prostokąty. Podawać wystudzone. Bezglutenowe batony Wskazówki. Puree jabłkowe przygotowałam w bardzo prosty sposób. Jabłka pokroiłam w kostkę, dodałam odrobinę wody i gotowałam na małym ogniu do momentu aż zmiękły. Całość zblendowałam. Batony sprawdzają się jako drugie śniadanie albo szybka przekąska. Warto trzymać je w lodówce i podawać zimne
mecooksbułeczki. Można je podawać na ciepło jak i na zimno, tak i tak smakują wyśmienicie. Najlepsze jest to, że gdy są zimne możemy je podgrzać w mikrofalówce i będą jak z piekarnika- świeżutkie i pyszne ! Środek bułeczek jest z ciągnącym się serem i pieczarkami, a bazą sosu jest ketchup. Pyszna przekąska z prostych składników, które prawie zawsze
Kuchnia Pauletteswarzyw, np. bakłażanów, cukinii, papryk, pomidorów, przekąsek z ciasta francuskiego, paluszków chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną lub pieczoną rybę i inne warzywa. Smakuje podany zarówno na zimno jak i ciepło, w zależności do jakiego dania
Zasmakuj KuchniKapusta zasmażana może być młoda albo „zwykła” – już nie młoda. Oczywiście najlepszy smak jest młodej kapustki, ale ta starsza też jest smaczna. Do
Magiczny Garnek