przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:87/182)

Miseczki z żółtego sera 202

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Miseczki mogą służyć jako naczynka do sałatek, idealnie są też na różne przekąski. Wyglądają naprawdę efektownie, a dodatkowo są przepyszne.     około 30g żółtego sera na 1 miseczkę Żółty ser zetrzeć na tarce (o grubych oczkach), przełożyć na rozgrzaną patelnię i równomiernie rozpuścić. Po delikatnym zarumienieniu się przewrócić na drugą stronę i także zapiec(...)Masę osuszyć ręcznikiem papierowym i ułożyć na dnie szklanki (odwróconej dnem do góry) w celu uformowania się miseczki. (Ser powinien być jeszcze ciepły i plastyczny.) Serowe naczynka wypełnić sałatkami lub innym farszem według własnych upodobań

Di gotuje
Drożdżowe ślimaczki z porem, selerem i serem feta. 139

W cieście drożdżowym uwielbiam to , ze smakuje na słodko jak i na wytrawnie. Jest plastyczne i możemy z niego zrobić wszystko! Dziś zapraszam na ślimaczki z

Radość kipiąca uśmiechem.
OwocoweLove, czyli trochę lata jesienią 94

wyskakuje z owocową letnią sałatką :) Zdradzę wam mój sekret...od 3 długich tygodni muszę radzić sobie bez kuchenki, a sałatka to zdecydowanie coś co mogę zrobić bez ciepła kuchenki :) zapraszam więc na mój ulubiony owocowy mish mash :)  Składniki: banan pół jabłka pół gruszki garść białych winogron nektarynka 3-4 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Banana kroimy w plastry(...)plastrujemy. Nektarynki nie obieramy, ale delikatnie wydrążamy z pestki i kroimy w kwadraciki. Wszystkie owoce, łącznie z winogronem łączymy i dodajemy jogurtu naturalnego. Jedna z moich ulubionych owocowych przekąsek. Polecam

ChilliJemy
Quesadilla z guacamole - gości w oczy nie zakole 214

Prawdziwy powiew zagranicznych smaków i aromatów. Quesadilla ... może dla jednych to dość orientalna nazwa... jak więc sobie wyobrazić coś takie orientalnego?  Zabieram Cię w podróż

Mój Smak na Życie
Cukiniowe łódeczki z sosem 152

Sezon na cukinie trwa. U mnie jest jej całe mnóstwo i choć zjadamy ją na bieżąco bo uwielbiamy grillowaną, to jednak postanowiłam pokombinować i zrobić coś

Magiczne Życie Marty
Liście mięty w bezowej skorupce 170

wspomniałam urodzaj na miętę jest. Zbieram się do zasuszenia jej do późniejszego parzenia, ale póki co ususzyłam je w słodkiej skorupce serwując słodką, bezowo-miętową przekąskę. Jeśli macie zapasy ogrodowej mięty zachęcam do spróbowania:) Wystarczą Ci zaledwie: 2 garście świeżych liści mięty 2 białka jajka 1/3 szklanki cukru pudru  Białka ubij na sztywno, dodaj cukier puder i ubijaj jeszcze(...)minut. Umyte liście mięty zamocz w pianie, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w nagrzanym do 120 stopni piekarniku około 50 minut. Smakują fajnie na  ciepło. Podejrzewam, że na zimno również, ale tego nie zdążyliśmy już sprawdzić (zbyt szybko się rozeszły

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Rozgrzewająca zupa z dyni z imbirem, kardamonem i gałką muszkatołową 162

Rozgrzewająca zupa z dyni z korzennymi przyprawami i chili Kremowa zupa z dyni, doprawiona rozgrzewającymi przyprawami korzennymi, to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy marzną zimą. Korzenne

Korniszonki
Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście 196

wykładamy nim dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (moja blaszka ma wymiary 32/20cm) *** *** Ciasto posypujemy kaszką manną . Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i wykładamy na ciasto *** *** Na jabłka wykładamy ciepły budyń *** *** Na budyń ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra – dół) i pieczemy przez 60 minut(...)masa budyniowa się nie rozlewała. Wierzch ciasta możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Fit kalafior w cieście 219

Szukasz pomysłu na lżejszą przekąskę lub kolację? Kalafior przygotowany w cieście z mąki z ciecierzycy, to lekkie i wartościowe danie. Dzięki mące z cieciorki jest dodatkowo bogaty w białko. Tak upieczone kawałki kalafiora możecie podać z ulubionym sosem. Kalafior dzięki przyprawie gyros lub curry jest bardziej wyrazisty w smaku. W dodatku jest bez glutenu, a w przypadku użycia odpowiedniego mleka(...)także bez laktozy i wegański. Polecam jeść na ciepło, gdyż wg mnie smakuje najlepiej.  Składniki: 1 kalafior 1 szklanka mąki z ciecierzycy (120g) około ¾ szklanki wody lub mleka lub pół na pół 2 łyżeczki przyprawy gyros lub curry 1 łyżka oleju Przygotowanie: Kalafiora umyć i osuszyć, pokroić na różyczki. Pozostałe składniki wymieszać ze sobą na gęste naleśnikowe ciasto

Fabryka pomysłów
Placuszki jajeczne z mozzarellą i świeżą bazylią 147

Uwielbiam omlety i różne placuszki jajeczne.  A jak z córką długo jestem poza domem - to staram się też, aby Natalka na przekąskę miała coś bardziej treściwego niż zwykły chrupek lub paluszek, bo na jej apetyt nie mogę narzekać. Oprócz dwóch placków, które zjadła Natalia reszta była moja i przyznam, że później smażyłam je kilkakrotnie oraz w zwiększonej ilości. Oczywiście(...)Niej praktycznie bez soli... Placuszki są przepyszne i bardzo aromatyczne. My podjadamy je w wersji solo, ale również świetnie komponują się z ulubionym sosem, na ciepło i zimno. Sami spróbujcie! (około 10 sztuk) 2 jajka 2 łyżki kefiru/jogurtu naturalnego/śmietany 2 łyżki mąki pszennej (płaskie) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 2 szczypty pieprzu Dodatkowo

Di gotuje
Zielony falafel z bobu, zielonej soczewicy i kaszy jaglanej z sosem tahini 232

alafele to propozycja pysznej przekąski nie tylko dla wegan. Zazwyczaj robię je z ciecierzycy jednak na sklepowych półkach zieleni się bób więc polecam także zielone falafele przygotowane z bobu, zielonej soczewicy, kolendry, natki pietruszki i kaszy jaglanej. Kotleciki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem pachnące aromatycznymi przyprawami, w wersja light (pieczone w piekarniku). Do tego znakomity sos tahini oraz mizeria(...)rzodkiewek i ogórków. Falafele można jeść na ciepło lub zimno, odgrzewać w piekarniku oraz przechowywać w lodówce do 3 dni. Porcje: 30 Czas przygotowania: 75 minut Składniki: Falafele 100 g soczewicy zielonej, 180 g kaszy jaglanej ugotowanej, 340 g bobu ugotowanego i obranego, 1/2 czerwonej cebuli, 4 ząbki czosnku, garść świeżej kolendry, garść natki pietruszki, 1 łyżeczka mielonego kuminu

SzczyptaSmaQ
Wątróbka z karmelizowanymi truskawkami i rukolą 144

O mojej słabości do wątróbki, każdy już chyba wie ;) Ostatnio mam na jej wykrozystanie coraz więcej pomysłów. Sezon truskawkowy się już zaczął, w związku z czym

Zielona Kuchnia
Babeczki świąteczne bez cukru, nabiału, glutenu 194

Dzień dobry! Pyk i mamy grudzień! Fajnie, bo akurat listopad należy do naszych najmniej pożądanych miesięcy w roku. Tym razem nie był aż taki zły, bo

PaleoLife
Placuszki z marchewki i cukinii 575

Placuszki z marchewki i cukinii – idealne na piątkowy obiad! :) Wedle uznania można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, z dodatkiem śmietany

Kulinarne Przeboje
Pizza 168

Składniki na 1 pizzę: 250g mąki pszennej 125ml ciepłej wody 1 łyżeczka drożdży Instant 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki soli 300g sera sos

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania