Pasztet w wersji bezmięsnej. Delikatny, kremowy i pyszny. Idealny na ciepło i na zimno. Zachwyci nawet smakoszy mięsa.Spróbujcie sami!Składniki:10
Gospodyni MiejskaJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy
Kuchnia Łukaszablachę z przygotowanymi bułeczkami. Pieczemy 25 min. w 190 stopniach Celsjusza, studzimy na kratce. Minipizze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonałym dodatkiem jest do nich keczup lub sos czosnkowy, ale same również są wyśmienite. Świetne na przekąskę czy na lunch do pracy. Ja i P. spałaszowaliśmy dziś po trzy :) Można je przygotowywać z wieloma różnymi dodatkami
Ratunku obiadŚwietna przekąska, którą dość szybko możecie przygotować dla znajomych, na domówkę, imprezę sylwestrową. Do tego bardzo ładnie się prezentuje, a je się też oczami Bardzo ją lubię, komponuje się świetnie z sałatami i domowymi dipami. Wytrawna, smakuje np. do wina. Możecie ją podawać na ciepło lub zimno. Udanej zabawy Sylwestrowej i smacznego przywitania Nowego Roku 2018! ♥ Składniki: 1 cukinia
Zasmakuj Kuchnimój). Jest to bardzo prosta i szybka przekąska, która oprócz smaku - zachwyca wyglądem. Kruche blaty można przełożyć przeróżnymi składnikami, akurat tym - na co macie ochotę. Ja tak na szybkiego użyłam żółtego sera, który rewelacyjnie połączył moje gigantyczne ciastka, a później kusząco rozpływał się w ustach. Taki przekładaniec idealnie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Wystarczy puścić wodze fantazji
Di gotujeśniadanie, obiad, kolację czy też jako przekąska na przyjęcia. Ich wielkim plusem jest możliwość przygotowania ich wcześniej a przed samym podaniem wystarczy je tylko wstawić do piekarnika i poczekać chwilkę, aż się zapieką. Ryż, ementaler, szpinak, wędlina i ser bałkański tworzą przepyszną i niezwykle spójną całość. Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Na pewno sprawdzą się jako
Krakowskie smaki AniBardzo smaczny pasztet, aomatyczny, wilgotny dzięki dodanej cukinii. Szybki do przyrządzenia, prosty w wykonaniu. Lekki i jednocześnie sycący. Super smakuje ze świeżą bułeczką
Walijskie PichcenieW lipcowy gorący dzień uwielbiam takie właśnie proste, lekkie i zdrowe obiady jak ta sałatka z kaszą orkiszową, dodatkiem sezonowych warzyw i fety. Możemy ją
Kulinarne przygody GatityCzy ktoś ma dobry pomysł na piątkową, bezmięsną kolację? Ja mam na myśli pyszne frittaty z brokułem ;) Jest tylko jeden warunek, trzeba je zjeść na ciepło
Lawendowe NieboPrzepis wypatrzyłam na stronie Cooklet u Christopher'a. Bakłażany wyszły świetnie. Obawiałam się zabawy z panierowaniem - zupełnie niepotrzebnie, nie było najmniejszego kłopotu. To znakomita
Stare GaryCiasto francuskie uwielbiam pod każdą postacią, jak na razie kupne ale mam nadzieję, że wkrótce podejmę wyzwanie i spróbuje zrobić je samodzielnie :) Sakiewki te sprawdzają się
Zainspirowana w kuchniprzekąski. Będzie pysznie ... zapraszam ;) Składniki na 2 porcje: 1 arkusz ciasta francuskiego - opakowanie ok. 350 g mięsa mielonego ok. 1 szkl. mrożonych grzybów leśnych 1/2 czerwonej papryki 1 średnia cebula 1 jajko sól, pieprz ostra papryka - szczypta 2 łyżki przyprawy do mielonego Rama - smaż jak szef kuchni olej - 3 łyżki 1 łyżka wody Przygotowanie: Rozmrożone grzyby wkładamy na ciepłą(...)samo postępuj z kolejną porcją zapiekanki. Paski z ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem i wstaw do piekarnika na ok. 35-40 minut. PS. Jeżeli chcesz przygotować zapiekanki w formie przekąsek to ciasto możesz rozwałkować, a następnie podzielić na 8 kwadratów. Następnie na środku każdego połóż farsz (zawiń w formie sakiewki), posmaruj jajkiem i zapiecz w piekarniku na papierze do pieczenia
Alutka-Gotujedzieła! Lektura okazała sie bardzo przydatna. Metodą prób i błędów dopracowałam idealny przepis. Oczywiście według opinii moich domowników i gości . Kliknij tutaj, żeby sprawdzić inne przepisy na przekąski. Składniki 1/2 kg mięsa mielonego Paczka warzyw mrożonych firmy Dulcy 1/2 kg kapusty pekińskiej 200 g cienkiego makaronu ryżowego 3 łyżki oleju sos sojowy ciemny sos rybny 1 jajko 1/2 l oleju(...)mrożonki, sos sojowy i sos rybny. Po kilku minutach ściągamy z ognia przestudzone mieszamy z miesem, jajkiem i kapustą (w razie potrzeby doprawiamy sosami). 4 Do miski wlewamy ciepłą wodę i umieszczamy w niej papier ryżowy do czasu aż lekko zmieknie. Następnie wyciągamy, nakładamy łyżke farszu i formujemy na kształt krokietów, pamietając aby było ciasno ściśniete. Ja używam lnianej ścierki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyBudyń może być zdrowym śniadaniem lub smaczną przekąską w ciągu dnia. To kolorowe danie jest proste w przygotowaniu, może więc zachęcicie dzieci, żeby przygotowały je razem z Wami? Nasz jesienny budyń jaglany z porzeczkami i musli możemy jeść zarówno na zimno, tak jak jest to podane w przepisie, jak i na ciepło. Wtedy zaraz po ugotowaniu budyniu przekładamy
Kulinarne przygody Gatity