Bardzo lubię piec wytrawne drożdżowe bułeczki. Piec i oczywiście jeść. Robię je głównie gdy za oknem powoli zaczyna się robić ciepło. Są bardzo fajnym pomysłem
Kulinarne przygody GatityJesienią i zimą lubię dania, które rozgrzewają - i chodzi nie tylko o to, że są na ciepło! Ważne, aby były pikantne, wyraziste - dlatego o tej
Kulinarne InspiracjePyszna rybka z masełkiem czosnkowym, podana na ciepło z sosem salsa. Naprawdę warta do wypróbowania, gorąco polecam.Rybę do tego dania można użyć dowolną, ale
Kuchnia ŁukaszaRolada drożdżowa, pełnoziarnista o smaku pizzy to pyszna przekąska, której nikt się nie oprze. Na zewnątrz jest chrupiąca jak skórka od chleba, a w środku mięciutka z pysznym farszem. To moje najlepsze odkrycie kulinarne w ostatnim czasie! Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw. Pycha! Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej
Kuchnia MagdaLenyPadrón (Pimientos de Padrón), znakomite, niewielkie, świetne nadające się na przekąskę. Mam nadzieję, że będą się pojawiały częściej gdyż są naprawdę pyszne! Dzisiaj najprostsza metoda przygotowania - szybko smażone na patelni. Najlepsza oczywiście jest patelnia żeliwna, która mocno się nagrzewa i dobrze utrzymuje ciepło. Ale każda inna też się sprawdzi. Bardzo, bardzo polecam. składniki (3 - 4 porcje
Stare Garysię bardzo łatwo, a ja podaję Wam przepis na dużą porcje, gdyż przekąska ta znika ze stołu błyskawicznie :D Jest to świetna propozycja na wszelkie imprezy, w tym oczywiście na karnawałowe spotkania ze znajomymi :) Trójkąty te mają jeszcze jedną zaletę: smakują rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno. I pamiętajcie, aby nie dodawać do nich ani grama
Słodko-Słony Świat Ilonypropozycja na przygotowanie smakowitej przystawki na przyjęcia, kinderbale, spotkania ze znajomymi lub jako przekąska podczas dnia lub po prostu jako alternatywna dla zwykłej pizzy. Mini Calzone to tradycyjne ciasto na pizze podane w formie niedużych pierożków z pieczarkowym farszem i ulubionymi dodatkami . Świetnie smakują na ciepło jednak również na zimno trudno się nim oprzeć i z pewnością szybko poznikają
Słodka StronaCoś na szybko, coś na ciepło. Coś, co z pewnością wszystkim posmakuje. Inspirowana słoneczną Italią moja wariacja na temat klasycznej włoskiej przekąski, jaką jest bruschetta. Każdemu się uda, a efekt w postaci ochów i achów ze strony konsumentów jest murowany. Do dzisiejszej wyprawy użyłem: 2 bułek typu ciabatta, puszki pomidorów w puszce, 150 gram sera mozarella, 1 szalotki
Wyprawy kulinarneWitamy barrrdzo gorąco! Za oknem wciąż upalnie i wygląda na to, że gorąca aura jeszcze trochę u nas pogości (: Upały jednych cieszą, dla innych są męczące
Symfonia Smakówręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem lub polane miodem albo z bitą śmietaną *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł
Blog z ApetytemOwoce zapiekane pod kruszonką to jeden z najsmaczniejszych deserów na ciepło jakie znam. Rodzaj owoców dowolny jak i dobór składników na kruszonkę. Ja bardzo lubię
Kolorowa kuchnia ElkiOliwki w cieście francuskim to idealna przekąska do piwa, świetna na karnawałową imprezę. Szaszłyki w takiej formie mogą stanowić pyszny i efektowny element stołu wśród innych zakąsek. Oliwki w cieście francuskim świetnie smakują zarówno podawano na zimno jak i ciepło. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego po ok. 120 g oliwek czarnych i zielonych 1 słoik zielonych oliwek nadziewanych papryką (wypestkowanych
Podróż w kulinariaMyślę, że podane z dipem, mogły by śmiało wylądować na stole, jako przekąska na imprezę. Warzywne spaghetti mogą stać się również bazą do chrupiących sałatek, wystarczy dołożyć kilka składników, polać sosem lub dressingiem i gotowe. Z warzywnych spiralek powstać też może pyszna, zdrowa kolacja, na ciepło. Serwować je też możecie z klasycznymi sosami do makaronu. Ja proponuję dziś danie
kolorowotorcikowoCześć Luty w tym roku był (chociaż właściwei jest bo się jeszcze nie skończył) paskudny. Niby na dworze wyjątkowo ciepło, ale tak wysokie temperatury o
blog.moje-pasje.infososem sojowym. Zamieszać. Tuż przed podaniem dodać porwane palcami liście bazylii. Całą przekąskę można przygotować rano przed wyjściem do pracy. Wtedy w firmie zjecie ją na zimno. Ale w pracy na pewno macie czajnik, więc równie dobrze danie można przyrządzić w pokoju socjalnym, by była ciepła. ----- Podobne: Sushi po polsku Kukurydziany kurczak z ostrym sosem Sajgonki z warzywami Pozostaję
Weekendy w domu i ogrodzie